Saturday, December 24, 2011

Inikah 'Datuk' yang ditahan kerana Scandal NFC baru-baru ini?Pencarian identiti 'Datuk' NFC ini berdasarkan apa yang didedahkan oleh Malaysiakini, antara apa yang didedahkan oleh Malaysiakini ialah lelaki ini ditahan kerana cuba merasuah anggota polis yang menyisat Scandal NFC ialah…


Antaranya, satu syarikat pengangkutan yang pada satu ketika pernah mempromosi perusahaan itu melalui iklan di saluran televisyen nasional.

Syarikat yang dikatakan mempunyai modal berbayar RM200,000 itu juga didakwa menyediakan perkhidmatan untuk bayaran bil dan juga cukai jalan melalui rangkaiannya di seluruh negeri.

Usahawan yang didakwa bergelar 'Datuk' itu turut memiliki syarikat limosin yang menyediakan perkhidmatan di sekitar Kuala Lumpur.

Selain perkhidmatan pengangkutan biasa, profil syarikat berkenaan turut mendakwa menyediakan perkhidmatan limosin dilengkapi pengawal peribadi untuk pelanggan VVIP.

Profil itu juga mendakwa lelaki tersebut berpengalaman dalam menguruskan projek pemasaran berskala besar, antaranya bernilai lebih RM1.5 bilion.

Menurut polis, suspek juga menjalankan perniagaan agensi pekerja asing.

Pengarah jabatan siasatan jenayah komersial Bukit Aman, Datuk Syed Ismail Syed Azizan semalam dilaporkan sebagai berkata, lelaki itu ditahan ketika berada di jabatan itu pada hari Rabu berhubung cubaan untuk menyogok pegawai polis.

Syed Ismail juga berkata suspek pernah ditahan sebelum ini berhubung siasatan ke atas dua kes penipuan, masing-masing di Bercham dan juga di Cheras mengikut Seksyen 420 Kanun Keseksaan,

Syed Ismail bagaimanapun enggan mengesahkan laporan media yang mengaitkan lelaki berkenaan dengan skandal NFC.

Hanya satu nama yang amat menonjol sekali dalam pencarian ini.. korang lihat di bawah..

- satu syarikat pengangkutan yang pada satu ketika pernah mempromosi perusahaan itu melalui iklan di saluran televisyen nasional.

Photobucket
Lebih jelas sila lihat di SINI

- Usahawan yang didakwa bergelar 'Datuk' itu turut memiliki syarikat limosin yang menyediakan perkhidmatan di sekitar Kuala Lumpur, syarikat berkenaan turut mendakwa menyediakan perkhidmatan limosin dilengkapi pengawal peribadi untuk pelanggan VVIP.

Photobucket
Lebih jelas sila lihat di SINI


- suspek juga menjalankan perniagaan agensi pekerja asing dan pernah ditahan sebelum ini berhubung siasatan ke atas dua kes penipuan, masing-masing di Bercham dan juga di Cheras mengikut Seksyen 420 Kanun Keseksaan.

Photobucket
Lebih jelas sila lihat di SINI

Hebat rupanya lelaki ini.. jika korang teruskan pencarian tentang lelaki ini didalam internet lebih banyak perkara buruk ditulis tentang beliau dari perkara yang baik.. salah satunya sila baca di SINI

Followers

Archive

Related Posts with Thumbnails