Rosmah beli Bracelet bernilai US$55,000.00 ?


Gambar di atas ialah gambar Rosmah disebuah kedai permata di Beijing, China pada tahun 2009.


Ianya bukanlah datang dari laporan akhbar dari negara China.. tapi dikirimkan oleh seorang rakyat Malaysia yang telah berada di Beijing untuk satu mesyuarat..

Menurut beliau jurujual kedai barang kemas itu telah mengatakan Rosmah Mansor telah membeli Bracelet bernilai USD$55,000.00 pada tahun 2009 dan gambar Rosmah diletakkan di dinding kedai tersebut sebagai kenangan...

Baca surat ringkas dibawah ni..

ROSMAH'S US$55,000 BRACELET

I was in Beijing on 16th for a meeting at the Shangri-la Hotel, Zizhuyuan Road, Beijing and walked into a pearl shop at the hotel foyer with a friend who wanted to buy a bracelet for his wife. He picked up this beautiful diamond bracelet only to find out that it cost US$55,000. The sales girl then pointed us towards a photo on the wall and said that the President's wife bought the same bracelet. And it was none other than Rosmah.

By Ah Cheong

Dibawah ini ialah video Rosmah di Beijing pada tahun 2009..



Source: Malaysia Today

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

10 comments

comments
rakab
November 19, 2011 at 3:43 PM delete

Cepat2 pi kedai FANGHUA di Beijing dan turunkan gambar itu.

Reply
avatar
Anonymous
November 19, 2011 at 4:20 PM delete

Apasal nak turun gambar tu...Dia kan hanya bini PM ...turun kan PM dan kuncu2 nya...

Reply
avatar
Anonymous
November 19, 2011 at 4:28 PM delete

ini boleh mendatangkan marah..

Reply
avatar
rakab
November 19, 2011 at 5:00 PM delete

anjing pakatan 3.43 cepat betul menyamar aku...

Reply
avatar
rakab
November 19, 2011 at 5:06 PM delete

Senangnya menabur fitnah !!

Konon nya maklumat melalui sepucuk surat,..khaak thuuuihh !!!

cuma lembu pakatan jer yang percaya,.. sebab lembu ler katakannnn....
ada akal..!!
mana

Reply
avatar
Anonymous
November 19, 2011 at 6:01 PM delete

Rakab-rakab,
Malaysia president's wife ? Habis lah ke'Raja'an kita. betul betul bahaya dan mencabar institusi Raja negara ni. Kalau disebar seluruh malaysia pasti meletup. Mana PERKASA, mana pati melayu - Umnok.. Mari kita keluar dan bantah sekeras kerasnya ..........Malaysia sudah jadi republik- Rosmah's Republic of Malas'ia.

Reply
avatar
Anonymous
November 19, 2011 at 7:24 PM delete

kalau macam inilah gayanya jika umno bn yahudi memerintah 5 tahun lagi bankrup lah malaysia sengsaralah hidup rakyat khususnya orang melayu yang makan gaji.Orang cina berniaga mereka tak rasa akibatnya kan kan, melayu juga yang bodoh masih jadi cukong umno bn.

Reply
avatar
anti fitnah
November 20, 2011 at 12:12 AM delete

Ada bloggers kata dia dapat berita yang isteri Presiden Malaysia, beli gelang RM172K di Beijing, buktinya, ada orang pergi kedai yang sama dan belek gelang harga RM172K dan salesgirl kata ada orang Malaysia beli gelang yang sama dan tunjuk pada gambar Rosmah di dinding.

Aisehman, kalau gambar kat kedai jadi bukti beli sesuatu susah lah. apa ada kelas beli gelang RM172K? nak bagi kat tukang kebun ke? Kalau haritu tuduh Rosmah beli cincin RM26 juta takkan sekarang setakat beli gelang RM172K...jatuh standard lah...

Sales girl biasa lah nak jual barang, dia kata macam macam benda...dia kata isteri PM beli, mungkign untuk tarik perhatian pembeli....takkan gambar posing di kedai jadi bukti membeli apa apa barang kot? Resit takde ke?

carilah story best sikit bro,, jangan kasi malu kaum

BTW gambartu kata ini Isteri Presiden Malaysia...betul ke?

Kalau detail penting macam tu pun tak betul, entah iye entah tidak dia ingat gelang mana satu yang Rosmah Beli, entah entah setiap orang Malaysia yang masuk dia kata Rosmah beli gelang ke cincin yang sama....

Reply
avatar
khalid berahim
November 21, 2011 at 8:49 AM delete

hahahah..sngnye keldai2 pr ni tabur fitnah..lps satu2 fitnah..artikel bdk2 pr ni aku tgk stakat gamba n surt je...kalo tu spe2 pon leh suprimpose..kalo srt sape2 pon leh taip...bapak asd si mat ganja ni pon leh taip kalo stakat srt..lpstu bdk2 pr yg bodo2 pon trus percya..hahaha..mmg iq tahap longkang..hehehe..tunjk la resit ke..br leh cye..skrng zaman fitnah..stakt taip2 cmtu sape pon leh buat.

Reply
avatar
Anonymous
November 21, 2011 at 1:14 PM delete

oi korang ni kalo nak superimpose taruk la gambar kakmah yg cun macam iklan kat tv/paper. memalukan isteri PM je. kahkah
apepun kita tunggu jawapan kakmah dalam masa dua atau tiga minggu lagi. nak buat skrip dulu, nak hapuskan bukti dulu, kang kantoi time press malu kang.
cayala macai2 sanggup cium bontot kakmah semata2 nak pertahankan najib

Reply
avatar
Related Posts with Thumbnails

Followers

Archive