GEMPAR!! Lembu Menangis kerana permohonan ke Fidlot ditolak?



Gambar diatas bukanlah gambar seekor lembu yang menangis kerana permohonannya untuk ke Pusat Fidlot Kebangsaan (NFC) telah ditolak oleh Suami Shahrizat..


Ya lah.. kalau lembu atau kerbau itu tahu tentang keistimewaan yang terdapat untuk lembu-lembu di NFC tu tentu dia mennangis jugak..

Manakan tidak.. hanya NFC yang menyediakan Kondominium mewah yang lengkap dengan berbagai kemudahan termasuk swimming pools, sauna, sun deck, function room, gym, dance studio, tennis courts, squash courts, barbecue area dan kawasan permainan kanak-kanak untuk lembu mereka.

Sebenarnya ianya adalah gambar seekor lembu atau kerbau yang dilaporkan tiba-tiba menangis ketika dibawa ke tempat penyembelihan..

Samada kita mahu mempercayainya atau tidak, kejadian lembu menangis itu telah dilaporkan berlaku di Hong Kong menurut China’s People’s News.

Laporan dari The Weekly World News yang dipetik oleh China’s People’s News melaporkan sekumpulan pekerja telah membawa lembu atau kerbau itu ke kilang pemprosessan daging untuk disembelih.

Apabila mereka menghampiri pintu hadapan bangunan kilang pemprosessan itu, kerbau yang kelihatan sedih itu tiba-tiba membatukan dirinya, enggan bergerak ke hadapan, melutut dengan kedua belah kaki hadapannya dan dengan air mata yang mengalir.

Seterusnya korang bacalah kat link dibawah.. kalau tak faham baca terjemahan di bawah artikel asal ini..


Source : Renminbao.com

According to the news release from China’s People’s News, whether people believe it or not, this incident actually happened in Hong Kong. The Weekly World News reported that a group of workers were bringing a water buffalo into a packaging factory, ready to slaughter it to make steak and beef stew.



When they approached the front door of the slaughterhouse, the sorrowful buffalo suddenly stood still, refusing to move forward, kneeling on its two front knees, and with tears streaming from its eyes.

How could the buffalo have already been aware that it was going to be slaughtered, before entering the slaughterhouse? This shows that it was even more alert than many a person. "When I saw what is believed to be a stupid animal actually crying, and when I noticed that its eyes were full of fear and sadness, I could not help but shiver."

Extremely shocked by this, butcher Shiu Tat-Nin recalled: "I quickly called other people to come see, and they were as surprised as I was! We pushed and pulled the water buffalo, but it would not move; it just sat there crying constantly."

Billy Fong, the boss of the Hong Kong packaging plant said, "Mankind has always thought that animals are not like people who can cry, but this buffalo is really sobbing like a baby!"

At that time there were at least a dozen strong, burly men present, but their hearts were softened by the buffalo's crying, and those who were responsible for killing water buffaloes were even more touched by this, tears welling out of their eyes.



Buffalo weeping non-stop

When workers from other slaughterhouses heard the news, they also ran to the crying and kneeling buffalo, and the site was soon crowded with people who were astonished at what they saw. Three of them were so shocked that they said that from now on, even when they slaughter other kinds of animals, they will never forget that buffalo tears.

At the point when a buffalo is crying and people are crying as well, we can all be sure that none of them will kill the buffalo now. Then the question was how to take care of this matter. Finally, they decided to buy the water buffalo with cash, and then they sent it to a Buddhist temple, for the monastic to take good care of it, so that it could be assured of living out its life peacefully.

When this decision was made, an amazing thing happened again: "When there was an assurance that the buffalo would not be killed, it finally agreed to move, got up, and it is here with us." How could a water buffalo understand human words?

Shiu said: "Whether you believe it or not, this is really true, although it sounds really incredible." Undoubtedly, this buffalo has changed the lives of these butchers.

Translated by : SB Koay

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

8 comments

comments
Anonymous
November 25, 2011 at 12:59 AM delete

perojek ada udang di sebalik mi goreng ekekekeke..contohi la lim guan eng wahai umno,hatinya sagat mulia dan bersih.

Reply
avatar
Anonymous
November 25, 2011 at 7:22 AM delete

lim guna eng yang mana ni ?? ketua menteri pulau pinang mintak pejabat DAP keluarkan surat arahan kat MPPP supaya sign perjanjian pembinaan SPICE rm300juta kat SP Setia tu ker ?? mulia ker cina tu ??

Reply
avatar
Anonymous
November 25, 2011 at 9:40 AM delete

Tengok 2 komen di atas seperti dari orang yang sama. Punyalah dia nak bincang pasal LGE.

Reply
avatar
Anonymous
November 25, 2011 at 10:00 AM delete

anon 9.40 - aku stuju teori kau. Tidak mustahil orang yang sama, taktik untuk memulakan perbincangan pasal LGE. Masa BN kt penang dlu mana puak2 ni? UMNO cukup terdesak untuk menang PRU kali ini. TV dan radio semuanya tak putus2 menayangkan iklan2 mengangkat bontot kerajaan Najib. Salah satu yg mengelikan usus besar ialah hasrat kerajaan untuk melawan rasuah. Mcm pencuri nak suruh pencuri jgn mencuri.

Reply
avatar
Anonymous
November 25, 2011 at 10:32 AM delete

The lembu is reincarnation of human. Memang orang islam tak boleh percaya. Jadi apa komen?

Reply
avatar
Anonymous
November 25, 2011 at 10:40 AM delete

There is no human reincarnation. We, muslim believed all life kind have a feeling and soul and that's because they can growth like a human being.

Reply
avatar
LEMBU PON MAKHLUK ALLAH
November 25, 2011 at 5:28 PM delete

Anon 10:32 Kalau semua binatang ni reincarnation, kau nak makan binatang apa?

Binatang tu pon tahu sedih psl akan di sembelih, tp pencacai2 Umno, tak sedar hak2 mereka setiap hari di sembelih oleh pemimpin2 Lembumno mereka... Kalu pencacai sedar pn, biasanya dh terlambat... Pemimpin2 bawa lari ratus2 juta, pencacai dptlah kain pelikat dan di bawa melancong ke sana sini...

Reply
avatar
Anonymous
November 25, 2011 at 8:29 PM delete

anon 10:32 AM


krn itu lah kita akan sembelih lembu hny utk di makan dgn NIAT sembelihan itu krn Allah semata mata. Lembu tu mati sbg makhluk yg berguna kpd manusia spt kehendak Allah. Mmg ada di antara binatang yg keluarkan air mata bila sampai saat kematian atau berpisah dgn anak. Krn itu ada setengah penyembelih dia akan mendekati lembu tsbt dan menepuk nepuk badan lembu itu dulu. tp skg sy lihat jarang yg berbuat begitu. Lembu kesayangan sy masa kecil Si Puteh menjd korban semasa kenduri kawin kakak sy.

sy baru berbincang dgn kwn sy di US. Dia sendiri sembelih lembu korban di sana. sy ckp di sini tak sensitif sdgkan dia di sana kalau sembelih lembu 2 ekur dia akan sembelih jauh dr lembu yg 1 lg. sebelum tu sy berpesan kpd dia jgn jd kan ibadah tsbt mcm pesta.

Reply
avatar
Related Posts with Thumbnails

Followers

Archive