Belum lawan, Tapi YAHOO sudah lapor Malaysia kalah kepada Indonesia?



LAMAN web YAHOO semalam mengeluarkan berita yang mengejutkan di laman webnya yang bertajuk "Indonesia mengalahkan malaysia dalam final bola sepak sukan SEA" sedangkan perlawanan belum lagi bermula.


Isi berita yang dilaporkan oleh Aidan Jones dari AFP itu bagaimanapun menceritakan perjalanan pasukan Indonesia dan pasukan Malaysia sehingga ke perlawanan akhir yang akan berlangsung di Stadium Gelora Bung Karno.

Soalnya bagaimana YAHOO boleh terlepas pandang tajuk berita sebegini sangat mengecewakan. Berita ini boleh dibaca di ( SINI )

Sinar Harian

Hmm.. mungkin juga 'Beat' yang digunakan sebagai tajuk beritanya membawa maksud melawan atau menentang.. tapi beat juga boleh membawa maksud mengalahkan.. kalau digunakan perkataan 'versus' atau 'vs' kan lebih mudah..

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

7 comments

comments
Viva Oren
November 21, 2011 at 2:52 PM delete

haha..

nie dikatakan.."menang tanpa bertanding"..

Reply
avatar
Anonymous
November 21, 2011 at 4:53 PM delete

Yahoo dah bengong...
Yahoo kena tukar kepada 'Horeee'

Reply
avatar
Anonymous
November 21, 2011 at 4:56 PM delete

terang2 salah umporno semua ni, sampai yahoo pun x suka umporno.

Reply
avatar
Anonymous
November 21, 2011 at 5:27 PM delete

Ada seorng pemain bola dari sebuah kmpung d N9 yg cukup hebat. Boleh d katakn pakar sepakan lencong d dunia tp tk brminat utk wakil negeri @ negara. Team M'sia masih belm jumpa pemain sebenar yg hebat.

Reply
avatar
rakab
November 21, 2011 at 5:49 PM delete

demi keselamatan anak2 melayu pemain bolasepak tak dipukul oleh orang2 indon. jadi takpa biar Malaysia kalah.

Reply
avatar
rakab
November 21, 2011 at 8:05 PM delete

anjing pakatan menyamar lagi,..kat
atas ni...

Ini semua pakatan haramjadah yang jadi puncanya...

Reply
avatar
Anonymous
November 22, 2011 at 7:26 AM delete

yang mana satu rakab yang asli mungkin yang diatas kot?

Reply
avatar
Related Posts with Thumbnails

Followers

Archive