Monday, October 24, 2011

Sebelas biji bag tangan 'BIRKIN' milik Rosmah tu berapa juta pulak?



Datin Seri Rosmah Mansor isteri perdana menteri Datuk Seri Mohd Najib Razak dikatakan memiliki BAG TANGAN MEWAH BERJENAMA BIRKIN.


Rosmah Mansor dikatakan membeli dan memakai BAG TANGAN MEWAH JENAMA BIRKIN SEBANYAK 11 (SEBELAS BIJI BAG TANGAN MEWAH JENAMA BIRKIN BERHARGA SETIAP SATU US9,000 HINGGA US150,000 (DALAM RINGGIT MALAYSIA SETIAP SATU BAG TANGAN BERHARGA RM28,000 HINGGA RM472,000)



Bag tangan jenis mewah berjenama birkin adalah bag barang mewah dan keluarannya cukup ekslusif dan edisi kelurannya terhad, mengikut tempahan dari pembeli dan pemilik. Jenama bag tangan Birkin adalah barang meawah yang hanya dibeli dan dimiliki oleh orang yang kaya raya. Satu lambang kemewahan.

Dalam sidang dewan rakyat tukang cakap dewan Datuk Nazri Aziz tidak memberi jawapan berapa biji bag tangan jenama dan berapa harga sebiji tangan mewah jenama Birkin. Solan asal ditanya oleh wakil Parlimen Serdang Yb. Teo Nie Ching dalam sidang dewan rakyat.



Untuk makluman bag tangan mewah jenama Birkin diperbuat oleh Hermes dan nama bag tangan Birkin semperna nama penyanyi / pelakon Britain Jane Birkin.

Jika bag tangan Birkin milik Rosmah berharga satu sebanyak RM28,000 (harga paling rendah). Rosmah dikatakan memiliki 11 sebelas biji Birkin yang dianggarkan RM28,000 x11 biji. JADI BERAPA HARGA BAG TANGAN ROSMAH?.

Tuan dan puan jawap sendirilah, Tapi bagaimana pul kalau Rosmah memiliki BAG TANGAN MEWAH JENAM BIRKIN YANG BERHARGA RM472,000 (US150,000) DIKALI DENGAN 11 BIJI?.

Hancur hancur kalau begitu perangai Rosmah bini najib Razak. Syabas kepada Yb. TEO NIE CHING ( PARLIMEN SERDANG DARI DAP). Mengemukakan soalan bertulis yang gagal dijawap dan tidak dijawap oleh tukang cakap dewan rakyat Datuk Nazri Aziz.

Rakyat fikir fikirlah dan cuba teka berapa harga BAT TANGAN ROSMAH SEBENAR DAN BERAPA BIJI BAT TANGAN MEWAH JENAMA BIRKIN?

Artikel dari Tranungkite

Kalau berminat nak lihat keseluruhan gambar Bag Tangan Rosmah silalah lihat di SINI

19 comments:

Anonymous said...

.

Aduh, dulu nak pakai cincin terbongkar hrg cincin rm24juta.

skg nak pakai beg pun kena bongkar.. tentu tentu lepas ni tak pakai beg mahal doh..

bongkar cincin tak pakai cincin.
bongkar beg tak pakai beg.
bongkar baju....lu fikir lah sendiri

Anonymous said...

.

Bini Jiban ini memang terkenal sbg se org yg pemboROS-MAHal punya cite rasa..

kalau diukur pemboROS-MAHal dgn isteri PM yg dulu, bagaikan pelakon hollywood dng pelakun drama TV1.

Anonymous said...

Bila mati bawa bersama beg tu dalam keranda...
bila nak mampos?
kah...kah...kah..

rexuan said...

apalah sgt harga 11 beg tangan ds rosmah kalau nak banding dgn hrga RM200 ribu yg kalipah lge hang bayaq untuk utk 2 beg susu.. hahaha.. memang kepundekan pendek la lu.. hahaha

Anonymous said...

Mana mai pula rexuan cibai ni?
terlepas bas ke?
perkara ni dah kantoi...
masih lagi nak mempertahankan?
rakab la....siapa lagi?
harga beg susu rosmah lagi tinggi...
baguih punya besar...
kalah tetek lembu...
kah...kah...kah..

Anonymous said...

itu belum underware dan bra kak mah kita punya.. pasti lebih mahal dari belian dan beg tangannya heee..

Anonymous said...

Ni hampa hampa yang dok komen pasai Ros tu, aku nak habag kat hampa...lantak pi la kat dia nak pakai beghapa bijik hand bag pun.
aku tak heran sangat..benda benda macam tu belambak kat Siam.hampa nak brand apa semua ada.
Jangan kata kan Cik Ros..hampa pun kalau nampak begaya pakai barang 2 ringgit orang tak tanya tambah tambah naik yang lambang 3 bintang tu.
Ni semua2...biag pi kat dia lah.Ci Ros tu tak peduli pun hampa2 dok melalak kat dia.

Penggali Kubuq said...

Lepas ni tolong fokus tang kasut lak.. sebelum ni kita terdengar dia ada 4 rak penuh koleksi kasut. setiap kasut dibeli dr oversea ketika urusan rasmi dan tak rasmi.

yg dalam2 tu takpayah la nk fokus, nnti mengaibkan dia dan laki dia lak.

kita bukan dengki dengan kekayaan dia, cuma nak tahu dari mana dia dapat kekayaan yang luarbiasa tu.

Anonymous said...

duit komisyen dh clear maa... Razak Baginda dh release pyment. Tu sbb belanja gila babi. RM100k mcm RM10k je. Habih duit komisyen ni tibai plak duit khazanah rakyat.

rakab said...

Kalau bini kau orang nak,..nanti aku belikan sorang satu...

dah diam!...jangan nangis lagi..

heheheheeee...

rakab said...

ada sesiapa nak raba beg susu..?

siapkan RM200,000..!!

heheheheee...

Rexuan...terbaik!!

Anonymous said...

Apa nak terkejut pulak, dah semua urusniaga yang melibatkan petronas kena bg kt dia 30%. Dh macam penasihat Tiga Abdul, tp tak pa akan tiba masanya. Dh lama aku tak nmpk rexuan aka sexuan

Anonymous said...

Masuk kubur bawa la beg tu sekali sama cincin tu......

Anonymous said...

boleh raba beg susu bini rakab?
tak best kut bekas tangan mat bangla....
kah...kah...kah

Anonymous said...

9:33 am rexuan
1:34 pm rakab

lu mmg suka membohong.. menipu..

lu punya beg susu, palsu. dah hancai.. lohhai.. brg lusuh..

itu rm200ribu beg susu ikut umur maa.. anak dara ooo..

lu punya beg susu sudah talak syok.. lu kasi free pun gua tak mau maa.. lu pakai sendiri sendiri maa..

Anonymous said...

Bib mama..

pihak 1 beg, nenek aku nk buat letak sireh, pinang, gambir dia..psl beg dia dh koyak..maklumlah..beg dia x "sehebat" beg bib mama..

Beg dia nie, mesti boleh bwk batu bata, pasir, psl beg "MAHAL" kan lebih "tahan lasak"..

huhuhu...

Anonymous said...

beg susu wan ajijah berapa gegenya yek..
rm2,50..kot

Anonymous said...

.

anon 12:02 am hny komen utk melepaskan diri dgn menyerang wan ajijah..

tentu anon marah dgn komen anon
October 24, 2011 8:26 PM.

sekurang masih ada hrg rm2,50.. yg dia org punya beg susu free of charge tp tak de sambutan.. heheheheee..

Anonymous said...

What is the difference between
Monkey & Donkey ?
Monkey take people money
&
Donkey waste people money.

Choice is urs........:p

Followers

Archive

Related Posts with Thumbnails