PANAS!! Chua Soi Lek Menghina Islam lagi....



Ketika kempen PRK DUN Tenang sedang rancak berjalan Presiden MCA, Parti yang menjadi sekutu UMNO dalam Barisan Nasional telah menunjukkan kejahilan atau ketidak prihatinan beliau tentang ajaran agama Islam.


Dalam kempen pilihanraya kecil DUN Tenang di kuil Buddha San Ti Shu dalam kawasan Labis, beliau mempersendakan ajaran Islam yang mengharamkan persentuhan kulit antara lelaki dan wanita.

Merujuk kepada calon PAS Normala Sudirman, Chua secara sarkastik membuat perbandingan antara cara Normala berjabat tangan dan cara Presiden PKR Dr Wan Azizah Wan Ismail berjabat tangan.

Kata Chua Soi Lek sepertimana yang telah dilaporkan oleh Malaysiakini..

“Normala will not come here to a Chinese temple, she doesn't even shake hands with the people. I have received complaints about this. She is like Anwar Ibrahim's wife. She wears gloves when she shakes hands. If you can accept this kind of Islamic value, go ahead and vote for PAS,"

Dan tindakan Chua Soi Lek yang menyentuh soal wanita Islam bersalam itu telah dianggap sebagai satu pendirian menghina agama Islam yang merupakan agama rasmi negara ini oleh Mufti Perak Tan Sri Harussani Zakaria.

Justeru itu, Harussani menggesa Dr Chua yang juga Presiden MCA supaya meminta maaf kepada orang Islam kerana mempertikaikan tertib bersalam seorang wanita Islam - sila baca sepenuhnya di SINI

Bagaimanapun tindakan Chua Soi Lek mempersendakan hukum Islam itu di restui oleh Muhyiddin Yassin dari UMNO dengan berkata ianya adalah baik bagi "mengingatkan masyarakat Cina" berhubung keputusan mereka - sepenuhnya di SINI

Semalam The Star melaporkan sekali lagi Chua Soi Lek telah mengeluarkan kenyataan yang menghina hukum Islam.. beliau telah berkata hasrat PAS untuk melaksanakan Hukum Hudud di negara ini adalah langkah kebelakang dan ianya menakutkan para Pelabur.



Hudud turns back the clock

JOHOR BARU: PAS' intention to carry out hudud law will cause the nation to backslide and scare away investors, said MCA president Datuk Seri Dr Chua Soi Lek.

The impact would be great on foreign direct investments and also tourists who would shy away, he said, adding that several countries practising hudud law were backward except for their rich natural resources.

Speaking to reporters after attending a function at the Hock Lin Gong Chinese temple here yesterday, Dr Chua stressed that even non-Muslims in the country would be affected, especially in terms of economy and education.

“It is misleading and a lie to say that the implementation of hudud will not affect non-Muslims,” he said.

He criticised the DAP for its inconsistency as the party did not support hudud law but was willing to help PAS leaders win the election by asking the Chinese to support them.

At the event, Dr Chua promised an allocation of RM30,000 for the temple which was celebrating its 20th anniversary.

In Batu Pahat, Dr Chua said the financial management of Pakatan Rakyat-controlled states was still lacking.

Referring to the Auditor-General's Report 2010, he noted that a Selangor state-run agency lost RM200mil while the Penang government had yet to build affordable houses for the rakyat.

The populist policy being practised by the Pakatan Rakyat had not solved anything, he added.

“They give RM100 to the elderly once a year and another RM100 for people to go shopping. This does not solve anything at all but merely a feel-good factor to the rakyat and is quite misleading,” he said during a 1MCA Medical Foundation dinner on Thursday.

He also said that the people wanted to see changes and the Government had listened to their feedback.

“The only thing that has yet to be transformed is the Pakatan Rakyat,” he said.

Under the transformation programmes introduced by the Prime Minister, he said the rakyat could see the changes.

“The economic, social and political landscape in Malaysia is being transformed. We have attracted many foreign direct investments for the country to achieve high-income status while creating a more democratic society,” he said.

http://thestar.com.my

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

19 comments

comments
Anonymous
October 29, 2011 at 11:25 PM delete

itu lah juara porno umno BN ,umno sanggup islam dihina ,mana pi jamil keng?

Reply
avatar
Anonymous
October 29, 2011 at 11:38 PM delete

..


Dlm kjaan bee end/ umngok, nampak nya chua lebih layak bercakap ttg hudud.

Perkasa, Zul apa komen anda??

Pertahan kan bangsa dan agama tak termasukkah pertahankan hudud ?

Reply
avatar
Anonymous
October 30, 2011 at 12:03 AM delete

aiya, uncle. kalau itu prempuan tamo salam sama u aa, u sudaa mau melajuk aa? aiya.

kalau pencacai UMporNo-APCO tak faham psl Islam, apetah lagi cina Chia SoLek.

Reply
avatar
maher dzyne
October 30, 2011 at 7:41 AM delete

Assalam mualaikum..ym sultan johor.

Sebagai ketua agama islam neg johor. Tolong panggil rakyat johor ni.. chua soi lek. kasi sekolah lagi. duduk neg johor dah lama.. tak mau nak hormat/faham tentang islam. ikut suka mulut saja. Bukan sekali atau dua.. dah buat kenyataan silap tentang islam.. umno dah gagal memikul tanggungjawab bersama rakannya untuk santuni MCA. Mana ketua pemuda umno yang berilmu, pekasa buatlah demo aman.. tunjukkan bantahan.. csl dah melampau.

bimbang jadi ikutan.. pencacai yang lain..

sekat sekarang.. jangan biarkan ia merebak. yang ini amat penting.. pasal pelajar UTHM tu.. dia pelajar & ada ilmu.. bakal peneraju negeri ni. berikan galakan yang +ve, secara yang lebih ilmiah..terutama dari sudut akidah & akhlak islam. insyaallah mereka akan jadi umat yang cemerlang. Wassalam.

Reply
avatar
Anonymous
October 30, 2011 at 7:48 AM delete

mana zul biawak?
mana ibrahim kata?
mana hassan ali?
mana MAIJ?
mana pukida?
mana silat lincah kaki lembik?
semua masih lena dalam kecelakaan....
masih terpukau dgn kemunafikan.....
cepat2 mampos....
kah...kah...kah...

Reply
avatar
Anak kg pertama
October 30, 2011 at 8:52 AM delete

Sama kulit..sama keturunan..sama rasa...hanya parti aje berbeza..kenapa nak hairan?..bodoh tahap kronik ASD

Reply
avatar
rakab
October 30, 2011 at 11:00 AM delete

Wooit PATI 7.48,

Apa yang hang meghoyan tu....
hang bahalol ke bahangang ??

Pas laa yang menjadi punca orang bukan Islam keliru tentang Islam !
depa asyik mempolitikkan agama untuk kepentingan parti sendiri...

Reply
avatar
October 30, 2011 at 11:14 AM delete

Eh??

Ada jugak orang Islam yang menyokong Apek ni menghina Islam.. Kalau ada jawatan dalam Parti tu ok lah jugak... ni.. sekadar pencacai saja.. Kalau pencacai Najib tu.. boleh tahan juga ni pencacai Ketua Cawangan saja... kah..kah..kah..

Reply
avatar
AnakPolis
October 30, 2011 at 11:47 AM delete

Yang menyokong Apek ni UMNOgok je. Kalau tak percaya tengok la ada tak pemimpin2 UMNOgok hentam apek ni.. Sure tak de punya..

Reply
avatar
Anak kg pertama
October 30, 2011 at 12:10 PM delete

ASD,

Maksud akp..DAP dan MCA sama aje le...

Sama kulit..sama keturunan..sama rasa...hanya parti aje berbeza...

Reply
avatar
Anonymous
October 30, 2011 at 2:59 PM delete

AKP..

itu sebab kau tu bangang...

Selalu dok tuduh PAS berkawan dengan kapir yang hina Islam, la ni UMNO dok kawan jugak dengan kapir yang terang2 kutuk islam..

Hang selalu backup UMNO dan kutuk PAS, la ni hang nampak bertambah bangang!!!

Penganut Pas.. senyap bodoh seribu bahasa.. heeee

APA2LAH PP, RAKAB DAN AKP OIIII YANG PASTI SEMUA TAHU HANGPA BERHUJAH BANGANG!!

Reply
avatar
Anonymous
October 30, 2011 at 5:50 PM delete

rakab oh rakab

kalau PAS menjadi punca ok baik .. kita terima .. tp tak kan kau nak biarkan CSL pulak yg jd punca dlm hal ini .. sekurang kurang cukup lah 20-30 kerat dlm umngok yg ckp perkara negativ psl hudud. faham?

DAP tidak terima hudud sbb isu nya ialah Negara Islam. Maka selagi Msia bukan Negara Islam maka tidak wajar lah laksana hudud.

Msia ialah negara islam dan bukan islam menurut prepepsi umngok/bee end. Sama juga Tanah Melayu pernah di jajah ttp tidak dijajah menurut pemimpin umngok.

Sdgkan pemimpin PAS tidak peduli negara islam atau tidak. Dlm mana mana prepepsi pun PAS ttp bercita cita melaksanakan hudud dan dgn ini islam menjd 'Way of Life'.

Reply
avatar
rakab
October 30, 2011 at 7:28 PM delete

PATI OH PATI

Baguslah kau akui Pas adalah punca orang kafir keliru tentang Islam diMalaysia ni.

Pendekatan Pas yang terburu-buru dan cacamarba dalam mengeluarkan kenyataan tentang hukum hakam agama Islam dan perlaksanaannya menyebabkan orang kafir salah faham dan merasa bimbang dengan syiar Islam.

Jadi bagaimana kau nak salahkan Soi Lek ?

Orang kafir ini hanya akan menghormati Islam jika orang melayu sendiri menghormati agama Islam.

Bersatu mempertahankan akidah umat Islam pun Pas dan melayu pkr tak sanggup, bagaimana nak memperbetulkan persepsi orang kafir kepada Islam.

Islam bukan terletak pada hukum hudud semata-mata tetapi ada banyak lagi keutamaan yang harus di laksanakan untuk menjadikan Islam itu sebagai the way of life.

Reply
avatar
rakab
October 30, 2011 at 7:32 PM delete

Umno tak menyokong Soi Lek sebarangan !
kalau yang dilakukan itu salah, tetap salah !

jadi kau tak perlulah menfitnah umno....

kau ni anak polis ke atau anak iblis ??

Reply
avatar
Anonymous
October 30, 2011 at 8:35 PM delete

Lancaulah lu rakab.....
lu la bapa iblis....
lu jenis melayu bangsat....
ketua cawangan je.....
kalau setakat ketua cawangan.....
lebih baik kulum peliaq mat monggol....
baguih punya peliaq sampai minah monggolia dibunuh.....

Reply
avatar
Anonymous
October 30, 2011 at 9:19 PM delete

soi lek hina islam sebab dia nampak kita orang melayu saling hina menghina sesama sendiri...tulah dia berani menghina islam..

Reply
avatar
Anonymous
October 30, 2011 at 10:00 PM delete

Be End, MCA, Barua2, pecacai2 Be End dan sekutu2 sundal memang suka kat dia ni..... Sbb dia 'Power' .... Kuat sex.... Org mcm ni laa dia org nak.
Klu dia kater aper pun tak per... Yg penting 'Power'.... Hahaha

Reply
avatar
Anonymous
October 31, 2011 at 8:42 AM delete

ASD, utk pengetahuan si rakap dgn anakharamkgpertama BUKAN ISLAM sbb tu dia sokong uncle chua...

Reply
avatar
Anonymous
October 31, 2011 at 11:34 PM delete

rakab oh rakab

bila aku akui PAS punca nya ialah sbb PAS lebih berhak bercakap psl Islam dr Chua. Lebih lebih lg dia terlibat dgn prono dan kau sendiri kata dia keliru. dua sbb ni meletak kan dia tak layak. Seteruk teruk PAS Islam landasan dia org.

pendekan kata, bila PAS ckp psl Islam kau tuduh PAS berpolitik tp Chua ckap psl Islam kau sonkong.

Reply
avatar
Related Posts with Thumbnails

Followers

Archive