Sunday, October 2, 2011

60 Tahun PAS : Ribuan Banjiri Forum Pra Sambutan 60 tahun PAS.KEPALA BATAS - Ribuan ahli dan peynyokong PAS dari seluruh ceruk rantau melimpahi Dewan Milenium disini jumaat malam Sabtu lalu, menyaksikan Majlis Forum Pra Sambutan 60 Tahun PAS.


Ahli panel forum termasuk Dr. Asri Zainal Abidin selain Naib Presiden Salahuddin Ayob, Ketua Penrangan Dato' Tuan Ibrahim Tuan Man dan AJK Kerja PAS Ustaz Idris Ahmad.Tinjauan Buletinonline melihat satu fenomena luar biasa apabila para penyoong PAS yang belum menjadi ahli telah menyerbu kaunter pendaftaran dipintu masuk utama dewan tersebut.Pelbagai lapisan, latar belakang dan peringkat umur yang hadir memberikan harapan 'cerah' kepada PAS menghadapi pilihanraya umum akan datang.

Naib Presiden PAS, Salahuddin Ayob dalam ucapannya optimis dalam menegaskan kesediaan PAS menawan Putrajaya.

Menurutnya, kepimpinan PAS khususnya Presidennya Dato' Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang telah membawa PAS ke 'tengah arus' politik perdana.

Walalu bagaimana pun, Ketua Penerangan Dato' Tuan Ibrahim berharap ijtihad politik PAS dapat diterima oleh masyarakat.

Beliau menyatakan kekesalan kerana beberapa program yang dikemukakan oleh kerajaan Kelantan telah dikritik oleh pihak-pihak yang masih berfkiran lama.
Followers

Archive

Related Posts with Thumbnails