PM Bangladesh gesa rakyatnya jangan lepaskan peluang menjadi pengundi di Malaysia.



Sebuah laman web rasmi Hal Ehwal Badan Bukan Kerajaan (NGO) Jabatan Perdana Menteri, Bangladesh mengesahkan bahawa ada rakyatnya yang telah diberi taraf warganegara oleh kerajaan Malaysia.


Laman sesawang itu yang menggunakan domain ngoab.gov.bd, dipercayai sebuah laman sesawang rasmi Kerajaan Bangladesh.

Laman itu antara lain menyatakan bahawa sumber yang diperolehi dari Jabatan Perdana Menteri Bangladesh mengesahkan bahawa, sebilangan Pekerja Bangladesh yang terlibat dengan bidang pekerjaan di beberapa sektor di Malaysia telah diberi taraf kewarganegaraan.

Malah mereka juga diberikan hak untuk mengundi pada pilihanraya umum Malaysia yang akan datang.

Laman itu juga mendakwa pekerja Bangladesh di Malaysia kemungkinan diberikan kewarganegaraan dengan mudah, dengan syarat akan mengundi parti yang mewakili kerajaan yang memerintah

Perdana Menteri Bangladesh, Sheikh Hasina, juga dilaporkan oleh laman sesawang itu, menyeru rakyatnya agar mengambil kesempatan di atas peluang ini bagi mengurangkan kadar kemiskinan negara.

Tak nampak apa yang tertulis dalam Print Screen itu? sila baca di bawah..

BANGLADESHI Prime Minister Sheikh Hasina told that she has been in Malaysia during her 6-day visit to South Korea and Malaysia last year.

At the last leg of her six-day tour, Hasina arrived in Malaysia on May 18 to attend the 66th World Islamic Economic Forum [WIFE] in Kuala Lumpur, the next day where she delivered a special speech.

During her stay in Kuala Lumpur, she held bilateral talks with her Malaysian counterpart Mohammed Najib bin Tun Abdul Razak when some long standing issues, including legalizing Bangladeshi workers in Malaysia, were prominently discussed.

Highly placed sources claimed that during the meeting, the Malaysian prime minister assured Hasina of considering the issue of legalizing Bangladeshi workers to his country with utmost sincerity.

Today, Prime Minister’s office has allegedly received a confirmation from some of our citizens those working in several sectors in Malaysia since last year that they were given more than citizenships from Malaysian Government. In fact they now have been given a right to be a voter in upcoming Malaysian’s general election.

Another highly placed source from prime minister’s office has confirmed that Bangladeshi workers may easily conferred Malaysian citizenship with the condition to vote for party that represents the government in power.

Honorable Prime Minister, Sheikh Hasina urges people to take this opportunity in order to lower the national poverty in line with government’s initiative and numerous measures to solve all major problems, including power and gas crises.

Prime Minister Sheikh Hasina also urged Malaysian entrepreneurs to invest more in Bangladesh, particularly in labor-intensive industries including readymade garment, textile, light engineering, electronics, agro-based products, ICT, power and infrastructure.

ngoab.gov.bd

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

36 comments

comments
Anonymous
September 16, 2011 at 5:52 PM delete

Apa cerita ni? Bangla pun buat keputusan/undi negara kita? Mana bapak KDN? Patutla lu UMNO boleh memerintah sampai kiamat.......

Reply
avatar
Anonymous
September 16, 2011 at 6:07 PM delete

HARAM JADAH PUNYA NAJIB.... UMNGOK BE END LAKNATULLAH

Reply
avatar
Anonymous
September 16, 2011 at 6:12 PM delete

Yang dibolihkan mengundi tu, banggla yg berkahwin dengan pompuan malaysia kot. Itu yang aku rasa.Lepas habis PRU nanti munkin banggla ni cabut balik negeri.

Reply
avatar
rakab
September 16, 2011 at 6:23 PM delete

hahahahaaaa...

baik punyer 'spin'...

Lembu-lembu nih pun percaya jer laa bulat-bulat...!

hahahaaaa...

Reply
avatar
Anonymous
September 16, 2011 at 6:49 PM delete

Tipu jer.. Website tu kena hacked la...

http://www.ngoab.gov.bd/Main.php?Id=66 <-- hacked page

http://www.ngoab.gov.bd/Main.php?Id=65 <-- tadak content

http://www.ngoab.gov.bd/Main.php?Id=64 <-- Tacak content

http://www.ngoab.gov.bd/index.php <-- terang2 kata hacked!

Reply
avatar
September 16, 2011 at 7:18 PM delete

anon 6.49
alaaa cepat sangat kau bagitahu yang site ni kena hack dengan mamat M33H00N ni . Aku tengah tunggu penyokong PR nak berhujah ni . lepas tu aku ingat nak guling guling gelak.

Korang masuk lah kat sini http://www.ngoab.gov.bd/

M33H00N ucap selamat ulang tahun ke-3 kerajaan mat jenin PR.

Reply
avatar
Anonymous
September 16, 2011 at 7:29 PM delete

PenganutPas..haha..group hangpa (UM say NO) la hack laman web tue..takut rahsia bocor....bukan apa..klu x hack cepat2x..confirm la ada gelombang tsunami Bersih utk kali ke3..kali ni pya gelombang hang pun confirm x selamat pya...

Klu berani..napa nak hack??? patutnya aku yg gelak guling2x daaa......Penakut sungguh!!!!

Reply
avatar
September 16, 2011 at 7:34 PM delete

aku dah agak dah mesti ada penyokong PR yang akan berhujah macamanon 7.29.

tulah lain kali sisat betul betul . terutama berita dari sumber keadilan daily . memang berita ni fitnah semata mata . Nak bukti lagi ambik ni .

http://www.weeklyblitz.net/744/outcome-of-bangladeshi-pms-trip

ni lokasi asal media statement dari PM Bangla . puak penfitnah ni cuma tukar perenggan yang di highlight tu jer . korang check lah bukan apa supaya kita ni JANGAN JADI KELDAI FITNAH .

Reply
avatar
lepas baca nih, jangan marah rakab nooo..ini fakta tau
September 16, 2011 at 8:37 PM delete

hahahaaaaa..haaaaa..hahamuaahaaa..

Penyokong pkr memang bingai !

Mudah diperdayakan !

Dah terbiasa dengan fitnah oleh pecacai PKr!!

Triple p,

haahahahaa..hihihihii..huhuhuhuuu

Kepala hotak hampa memang sepesyen !

Leheq hampa semua senang ditanjol dengan tali...jadi macam lembu !!

hahahaaaa..uhuk!uhuk!..hahahaa..

Reply
avatar
Anonymous
September 16, 2011 at 8:50 PM delete

Bila Mat Bangla dah jadi Malaysian citizen dan blh mengundi.. mampus la.. nanti2 anak PAPAGOMO pun kawin dengan Mat Bangla ni.. best lah PAPAGOMO.. dapat menantu Bangla.. mcm sugardaddy dia juga.. dpt menantu komunis Khazakstan.

Rosmah proud gila u.....

tapikan takut juga.. last2.. bini PAPAGOMO pula ada scandal dgn Mat Bangla.. baru padan muka dan marah sugardaddy dia.. huhuhu

UMNO BODOH

Reply
avatar
Anonymous
September 16, 2011 at 8:54 PM delete

APA2LAH PENGANUT PAS DAN MACAI UMNGOK.. YANG PASTI SEMUA TAHU HANGPA BANGANG BERHUJAH DALAM BLOG NI.. SEKEJAP TENGGELAM SEKEJAP TIMBUL.. AGAK2 ISU BOLEH MAKAN SIKIT TIMBUL.. AGAK2 ISU NAMPAK NAK KENA BANGANG, TENGELAM! BINGAI SEMUANYA..

YANG PASTI JANGAN PANGKAH DACING

APA2LAH PENGANUT PAS DAN MACAI UMNGOK..

ARIOS..

Reply
avatar
September 16, 2011 at 9:03 PM delete

gila lah...apa kaitan bangla dengan kita sampai nak suruh ngundi..

Jom terjah sini:
1)Perlumbaan Drag Terbaik Dunia !
2)Menarik!!Video Wartawan Tercirit Dalam Seluar

Reply
avatar
Anonymous
September 16, 2011 at 9:10 PM delete

Emak PenganutPAS ditangkap khalwat dengan Mat Bangla 2 tahun lalu, dengan Mat Nepal 1/2 tahun lalu dan baru2 ni denga Mat Vietman.. minggu lepas..

Bapa PenganutPAS tidak diketahui siapa sebenar....

Anak Haram la tuuu....

UMNO BODOH

Reply
avatar
Anonymous
September 16, 2011 at 9:15 PM delete

Rakab dah memang tak ada bapak.. dia ni dulu lahir sbb mak dia kena rogol dengan jaga.. jaga tu dari Nepal.. GURKHA lagi..

patut otak mcm GURKHA saja...

macam sialll...

huhuhu..

UMNO BODOH

Reply
avatar
Anonymous
September 16, 2011 at 11:46 PM delete

sebab tu PM tuk jib duki relaks aje sbb apa yg di harapkan sudah menjadi kenyataan dan BN pasti memang dlm PRU 13 nnti tp dia lupa dan pencacainya jugak lupa bahawa cara ini akan memusnahkan bangsa malaysia terutama kaum melayu masa tu baru nak menyesal tak yah lah menyesal nasi dah menjadi bubur, la ni mrk x leh berfikir dgn waras terutama ketua2 jabatan yg berkaitan dgn kewarganegaraan...itu lah negaraku malaysia yg tercinta.

Reply
avatar
rakab
September 17, 2011 at 12:16 AM delete

Apa nih ASD ?.

Hang sebarkan fitnah!....hang dapat duit kira haram ler tu..

Ketengahkan lah masalah rakyat...membangkang pun tak apa..kita boleh bincang!

Tapi jangan buat tohmahan gila macam ni.

Anon 9.10 dan 9.15,

Aku kalau carutkan nanti,..boleh pecah air ketuban hang !!

Tulah perangai hangpa,...bila dah kantoi saja mulalah maki hamun buat tutup malu.

Aku ingat bangla pun lagi baik daripada hangpa semua.

Bloodyfool !!!

Reply
avatar
Anonymous
September 17, 2011 at 12:31 AM delete

APA2 AJE LAH RAKAB OOOIIII. YANG PASTI SEMUA TAHU HUJAH HANG BANGANG! SEKEJAP TIMBUL, SEKEJAP TENGELAM. TIMBUL JIKA ISU BOLEH MAKAN, TENGGELAM JIKA ISU TAK BOLEH MAKAN.

JANJI JGN PANGKAH BN!!

ARIOS!!!

Reply
avatar
Anak kg pertama
September 17, 2011 at 1:15 AM delete

Rakyat yg bodoh aje percaya berita dari org bodoh..nak buat cerita bohang & bodoh agak2 le...rakyat yg sekolah tak habis aje boleh percaya cerita macam nie...

P/S:Jiran aku kerja kt JPN, jadi jangan dok kelentong ooo..puak2 PR

Reply
avatar
September 17, 2011 at 3:15 AM delete

Kena Hack??? kah..kah..kah..

Bila aku serang SPR dengan isu 1 alamat 88 pengundi.. depa kata website SPR sudah kena hack..

Keluar isu ini pun dikatakan Website Bangladesh tu kena hack juga?

Hebat juga Hacker yang menyokong PR ni ya...

Reply
avatar
Anonymous
September 17, 2011 at 8:15 AM delete

Rakab,

Your English eloquence is surely low standard. If you want to say that I am a bloodyfool.. the spelling should be in 2 separate words.. it should be Bloody Fool..

It's you the BLOODY FUCKING FOOL and the UMNO/BN are the STUPID FOOLS...

A LOW CLASS BASTARDS YOU ARE...

UMNO BODOH DAN SENTAIASA BODOH

Reply
avatar
Anonymous
September 17, 2011 at 8:22 AM delete

Rakab kata...

Bangla pun lebih baik..bla..bla..bla

Dah tunjuk apa yg ASD kata betul...MEMANG MENGAKU BANGLA & FOREIGNERS BURUH SEMUA BAIK DARI KACAMATA ORANG UMNO/BN BODOH...

UMNO/BN MENANG.. PENYOKONG MEREKA SELALU BODOH

UMNO BODOH

P/s- Rakab & his lowly educated members, why not mention my nick.. just don't call me Anon bro.. just call me as my nick.. its UMNO BODOH

Reply
avatar
Anonymous
September 17, 2011 at 9:05 AM delete

Kena Hack ke .. Tak Kena Hack???
buat pemutihan ke tidak ke ..

warga bangla tetap di WAJIB kan mengundi ..

kerja penganutpas dan akrab ialah memastikan tak de bangla yg terlepas

Reply
avatar
September 17, 2011 at 9:58 AM delete

Orang yang membawa berita tapi tidak menyemak dulu kebenaran berita yang dibawa samalah macam KELDAI FITNAH

Tapi bila dah diberitahu dan ditunjukkan bukti bahawa berita tu dusta yang direka reka tapi disebarkan jugak berita tu samalah seperti KELDAI PEKAK YANG MENGUSUNG FITNAH

Bila ditunjukkan bukti akan dusta tersebut tapi ditolak mentah mentah sama seperti KELDAI BUTA YANG LEMBAM.

Dah terang lagi bersuluh , artikel asal depan mata ,artikel yang diubah pun ditayang depan muka , untuk apa mempertahankan dusta yang jijik sebegitu.

Reply
avatar
September 17, 2011 at 10:10 AM delete

Kedai Fitnah tu macam hang la PenganutPAS..

Tak tahu cerita nak buat cerita..

Reply
avatar
Anonymous
September 17, 2011 at 10:55 AM delete

Kepada pencacai Keris Setan Bersilang cuba tengok link ni...

http://www.ngoab.gov.bd/Main.php?Id=66

Mana ada laman web kerajaan Bangla kena hack, korang pencacai Keris Setan Bersilang jangan nak buat cerita mengarut macam kata laman web kerajaan Bangla kena hack la, laman web tipu la, fitnah la. Kalau korang suka anak cucu korang kena diskriminasi dengan makhluk asing yang dapat hak mengundi ni, korang nafikan la bermati-matian pasal isu hak mengundi ni. KORANG MEMANG TAK KISAH KAN NEGARA KITA TERGADAI.... JANJI ADA MASYUK!

KEPADA SAUDARA-SAUDARA DAN RAKAN-RAKAN PR, JANGAN BIARKAN HIDUP ANDA DIBAYANGI DACING YANG TAK PERNAH ADIL!

Reply
avatar
Anonymous
September 17, 2011 at 11:04 AM delete

bangla ini macam kimma juga depa cukup suka dengan Mr. M . kerana Mr M bagi depa rezeki banyak dapat kerja di Malaysia bertahun tahun itu yang depa cakap sekarang ni, lain tak dengar pun.

Reply
avatar
September 17, 2011 at 11:32 AM delete

oooo dah dibuang rupanya message dari m33H00N

tapi artikel asal nya :

http://www.weeklyblitz.net/744/outcome-of-bangladeshi-pms-trip

tak boleh disentuh ... hehehehe

Reply
avatar
Anonymous
September 17, 2011 at 1:44 PM delete

ppas
kan dah banyak oarang suruh idola kau najib tu confirm dengan gov Bangladesh? Tapi aku rasa di tak akan sebab najib tak dak teloq. Apa pulak kau nak malu, kan dah biasa bangla tu dok vote umno.

Reply
avatar
Anak Haram kg Pertama
September 17, 2011 at 4:18 PM delete

Biarlah bangla vote utk najis umno lepas itu bangla masuk jadi wakil rakyat lepas tu bangla jadi menteri,lepas tu jadi PM....lepas tu najib dan pencacai Pencarut pas undi bangla balik...kan eloktu otak najib memang rakyat boleh terima sebab bergeliga....gelak goleng bangla....

Reply
avatar
rakab
September 17, 2011 at 7:12 PM delete

PKR bloody fool,

kalau setakat blog jamban nih..ejaan tak penting laa!

yang penting mesej sampai !!

Bukan highly educated saja yang mengundi brok...orang cacat,tua, orang sakit pun mengundi jugak !!.....termasuk lah spesis beruk jadian macam kau nih !!..

hahahahaaaa...

Reply
avatar
rakab
September 17, 2011 at 7:14 PM delete

PKR bloody fool....itu nick kau yang terbaru.....aku bagi percuma !

Reply
avatar
Anonymous
September 17, 2011 at 8:17 PM delete

hi! marah sgt nampak rakab, kedai todi ku tak ada pelangan ke!
Toya lah kau rakab....komen merapu!

Reply
avatar
rakab
September 17, 2011 at 11:23 PM delete

Blog pun merapu,..jadi kenalah merapu jugak !!

Reply
avatar
Anonymous
September 18, 2011 at 4:33 PM delete

klu nak merapu hg p dok jauh2la...emosi sungguh aku tgk hg nie rakab oiiii...suhh..suhh...hang p dok tepi..sbb idea hg bagi...x educated lgsg...lps tue cepat sangat nak marah..aiii....kata org kuat pemimpin..x rock aaa mcm nie..sabaqqqqqqqqq.....baru dugaan kecil ja nie dari segelintir rakyat yg x puas hati..

Reply
avatar
Anonymous
September 19, 2011 at 12:29 PM delete

korang semua orang pakatan tau bagi ceramah dan fitnah aje. Page tu memang fake, baca kat sini http://forum.mykmu.net/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=63847#926438. Kalau betul PM bangladesh buat post tu, dah tentu ramai pemimpin besar pakatan haprak akan exploit kenyataan PM bangladesh. Sekarang aku nak dengar mane2 pemimpin pakatan haprak yang akan saman kerajaan sebab buat ape yg PM bangladesh cakapkan tu. Ataupun PR yg kena saman malu balik.

Besar betul fitnah pakatan haprak ni.

Reply
avatar
Anonymous
September 20, 2011 at 12:29 PM delete

yer rakab

dah blog bg citer merapu kenalah merapu ngarut2 kat sini.....hahaha

Reply
avatar
Related Posts with Thumbnails

Followers

Archive