Mamak Azeez kata Waris Noramfaizul akan mendapat RM200,000 tapi....



Kata Presiden Kelab Putera 1Malaysia, Mamak Azeez, kematian Jurukamera Bernama tidak seharusnya dipolitikkan atau digunakan untuk mendapat publisiti murahan..

Bagimanapun beliau sendiri yang kelihatan menggunakan isu kematian tersebut untuk mendapat publisti murahan..


Jika bukan untuk mendapat publisiti murahan untuk apa beliau mengumumkan bahawa waris mangsa bakal menerima pampas an RM200,000 dalam program Selamat Pagi Malaysia pada 05 Sept lalu..





Mamak Azeez kata Waris Allahyarham akan mendapat RM200,000 tapi.. cuba korang baca laporan teh Star Online kat bawah ni.





Laporan penuh..

RM50,000 from insurance for Noramfaizul’s kin

KUALA LUMPUR: RM50,000 will be paid out by the insurance company where Bernama had taken a term life insurance policy for the late BernamaTV cameraman Noramfaizul Mohd Nor, said Bernama chairman Datuk Abdul Rahman Sulaiman.

In a statement issued yesterday to clear the air about insurance coverage for Bernama employees, he said the term life policy covered death and also partial or total permanent disablement, and the next of kin of the insured would receive a maximum of RM50,000.

Last Friday, Noramfaizul was shot dead while covering a Malaysian humanitarian mission in Mogadishu, Somalia.

Abdul Rahman said Bernama provided two types of 24-hour worldwide insurance coverage for its employees term life policy and group personal accident policy.

As for the group personal accident policy, he said it also covered death, partial and total permanent disablement and had similar exclusion clauses like the term life policy.

“The only difference is that it does not cover death caused directly or indirectly by war, invasion, hostility or civil war where the insured has taken part directly or indirectly.

“Nonetheless, we have filed a claim with the insurance company. We are pleased that the company has agreed to pay some form of compensation and we will be told of the amount later,” he said.

Putera 1Malaysia Club president Datuk Abdul Azeez Abdul Rahim announced yesterday that Noramfaizul's family would receive RM200,000 via a group insurance coverage, while Social Care Foundation chairman Tan Sri Robert Phang donated RM50,000.

- Bernama


Hmm.. Mamak tu Bohong lagi ka? sudahlah semalam di berbohong pasal kononnya tiada sebarang tanda pada kenderaan yang diguna mereka ( baca di SINI), dalam hal jumlah pampasan pun dia nak bohong juga?

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

23 comments

comments
September 7, 2011 at 7:26 PM delete

Kalau iapun, RM200,000 hanya cukup untuk sara hidup balu dan anak2 untuk berapa tahun?

Reply
avatar
Anonymous
September 7, 2011 at 8:11 PM delete

RM200,000.00 dari Insurance Klub 1Malaysia.

RM50,000.00 dari Insurance Bernama

Tapi bagi saya amat kecil sedangkan syarikat Malysia melindungi staff di luar negara sehingga USD1mil atau EURO1.0Mil atau Pound Sterling 1.0Mil

Baca betol2..... Tunggu pulak PERKESO ada tak?

Reply
avatar
September 7, 2011 at 9:12 PM delete

hanya orang yang tidak pernah berbuat kebaikan kepada orang lain yang akan merasa sakit hari dan dengki pada orang yang melakukan kebaikan :

nasib baik ada anon 8.11 yang tolong buat pembetulan ..kalau tidak bayangkan berapa ramai penyokong PR yang kena goreng hidup hidup dengan ASD . sudah nya mereka jadi lebih hitam dari azeez segelap hati mereka.

insurans KELOMPOK kelab putra RM200000 . Insuran BERNAMA rm50,000 . Persekolahan anak-anak kerajaan akan biaya. Bantuan lain kepada keluarga kerajaan akan umumkan kemudian.

Mati meninggalkan nama dan diingati sebagai wira media oleh rakan-rakan media ... tak ternilai. Ganjaran syahid sekiranya DIIZINKAN ALLAH ... tak terrucapppppp!!!!

Reply
avatar
September 7, 2011 at 9:53 PM delete

Aku ingin ingatkan penganutPAS jangan cuba spin tulisan Anon 8:11 dengan memilih hanya sebahagian dari tulisan sepenuh Anon itu, semua orang boleh baca apa sebenarnya yang disiratkan oleh Anon tapi dalam terang lagi bersuluh pun penganutPAS tidak segan silu untuk membuat selective quotation demi menyokong kata2nya. Aku tidak mahu lagi berkasar dengan penganutPAS tapi jangan sekali2 fikir itu satu kelemahan bila aku menghormati lawan tidak bermakna aku tidak awasi penganutPAS melalui ekor mata aku. Jangan sampai aku terpaksa melihat penganutPAS dengan kepala kebawah dari celah kangkang aku untuk melihat hantu!

Reply
avatar
azmie
September 7, 2011 at 9:54 PM delete

cakap barua ni kau nak pecaya? selamba je dia menipu orang. hari tu kata dia ajar almarhum tu mengucap, almarhum pulak sempat senyum kat dia sebelum meninggal. kepala hotak dia. cuba tengok medical report. mangsa tak sedarkan diri dan tiada response sepanjang rawatan. betul la kata azmil - melayu bodo

Reply
avatar
Anonymous
September 7, 2011 at 10:09 PM delete

mamak tu memang jenis putar memutar belit ananconda, tu sbb UMNO simpan mamak tu sbb "kemahiran putar belit".....
"1 Malaysia, Rakyat diputarbelit,Rakyat kena belit"

Reply
avatar
September 7, 2011 at 11:10 PM delete

aku dah highlight perkataan KELOMPOK tu . memanglah dah tak nampak dengan mata hati penyokong PR , tapi aku harap dapatlah lihat dengan biji mata !!!

2 hari sebelum berlepas ke mogadishu , arwah pergi bejumpa dengan seketerian kelab putra . Asalnya bukan arwah yang mewakili bernama tetapi orang lain . arwah memujuk dan meyakinkan seketeriat supaya beliau menggantikan penama dari bernama tersebut . seketeriat setuju setelah berbincang dengan pihak bernama .maka kelab putra pun memasukkan nama arwah dalam senarai insurans kelompok untuk tempoh setahun .

kalau nak insurans RM1juta , masuklah insuran individu . premiumnya tentulah amat tinggi. tak taulah aku ada ker tak syarikat insurans yang sanggup untuk cover kalau kita apply sehari sebelum berangkat.

aku percaya bahawa pada masa tu arwah tak fikir pun pasal jumlah insuransnya . mesti dalam hatinya bulat untuk pergi berbakti kepada sesama umat islam .

Dalam bab "cuba tengok medical report. mangsa tak sedarkan diri dan tiada response sepanjang rawatan " aku tak tahulah fitnah jenis apa ni !!!! Dr. dari australia yang memberi bantuan awal mencadangkan supaya arwah diberi rawatan susulan di hospital dengan kos pengangkutan Heli sebanyak us50k (kalau tak silap akulah) .azeez setuju dan bersedia menanggung kos tersebut. dr. autralia itu percaya arwah dapat diselamatkan .

CUBA TENGOK MEDICAL REPORT...TIADA RESPOND SEPANJANG RAWATAN tu adalah fitnah semata-mata . kenapa ianya satu fitnah ??? korang fikirlah sendiri dimana silapnya dakwaan si azmie tu !!!!!!

Reply
avatar
Anonymous
September 7, 2011 at 11:37 PM delete

Ni apahal pula PenganutPas? Mati Syahid kepala mak kau.. bukan pegi berjuang untuk agama siott..

1. Untuk misi bantuan.. si sial mamak hitam tu kalau niat betul2 nak tolong.. di tanah air sendiri ramai yg susah.. apa ke hal nak bantu sampai kena ambush ?

2. Apa sekalipun bantuan KERAjaan.. mcm biasa lah.. janji mcm2.. lastlast balu & keluarga nanti mcm minta sedekah nak minta bantuan,

3. Enough is enough.. tak payah la nak tunjuk mcm perihatin sgt Kelab 1PUTAR Umno ni.. semua ni tah apa2.. tolong iklas tak payah la publicity gila2.. this is the reason .. x pasal2 orang mati.. best juga kalau si mamak debab ni kena tembak.. baru semua kelab 1PUTAR Umno ni kecut teloq...

4. PenganutPas.. jangan la sokong UMNO membuta tuli.. jadi hero kampung dlm blog.. malu mak bapak dapat anak bodoh ... kalau mak bapak kau still alive.. kesian dapat malu.. kalau dah mati.. x pasal2 kena hentam bawah sana.. adusss...

Think rational.. pls don't think like barisan nasional.. semua auta.. semua utk kepentingan diri saja..

Anti PUTAR UMNO

Reply
avatar
BiarBetul
September 8, 2011 at 9:24 AM delete

Apa ke jadah nyer pegi buat liputan, ila mati kena tembak jadi wira? Mana kau blajar? kalu pegi perang kendian mati masa bertempur, barulah wira. Bodoh betul la. Askar yg mati bertempur xpernah lak diheboh sbg wira. Yg mati dpt pingat jer yg wira. Yg lain nengok jer ke?

Jgn la nak gebang mati syahid kerana buat liputan. BODOH PIUT punyer anjing.

Reply
avatar
Anonymous
September 8, 2011 at 9:33 AM delete

penganut Pas hanya komen untuk topik yang selektif yg dia rasa dia ada point tp sebenarnya melencong dan tersasar dari objektif topik yg ASD post. Klu tya siapa2 yang kerja insurance mana ada company insurance yg nk cover misi cap ayam untuk mendapat publisiti murahan mcm ni. even personal insurance sekalipun kalau individu tu pergi ke negara2 yg bergolak atau sedang dilanda peperangan, insurance pun x nak tanggung beb..sendiri cari pasal..lepas tu aku kompius klu misi cm ni patut dapat kerjasama antarabangsa cth PBB atau Palang Merah, jadi rombongan Malaysia dapat guna kenderaan yang ada lambang UN atau palang merah yang besar terpampang di luar kenderaan. Aku tak rasa pemberontak tu akan tembak membabi buta (dan x sebodoh mamak azeez), ini tidak, naik kenderaan tentera dengan bendera Malaysia (dr jauh belang merah putih mmg nmpk mcm US).. nyawa rakyat malaysia sgt murah di sisi UMNO

Reply
avatar
September 8, 2011 at 10:29 AM delete

Klu tya siapa2 yang kerja insurance mana ada company insurance yg nk cover misi cap ayam ----> engkau pun tak tahu belakang nak salahkan orang lain .... apa punya hujah daaa macam ni

kerjasama antarabangsa PBB atau Palang merah ????? nampak sangat kau ni tak tahu keadaan di sana . tapi masih nak memperlekehkan orang lain. pasukan peninjau sebelum misi adalah dari ATM dan kedutaan malaysia di libya . misi diiringi oleh pasukan tentera kerajaan sementara somalia . gudang yang dijadikan kem malaysia juga menempatkan pasukan misi dari autralia. lain kali selidik dulu sebelum memperlekehkan orang yang dah pegi kesana .

naik kenderaan tentera dengan bendera malaysia ?? ni fitnah cap apa pulak ni ?? bila masanya anggota misi naik kenderaan tenteranya . anggota misi naik kenderaan biasa jer 4WD ataupun pick-up . gambar yang ASD siarkan tu adalah lori yang disewa membawa bekalan . lori dan kenderaan anggota misi tak adalah berkonvoi kehulu dan hilir macam yang korang sangka kan tu .

secara logiknyalah .... tentulah duta malaysia ke libya dan kolenel ATM yang membuat risikan awal sebelum anggota misi , kapalterbang Charlie serta pilot dan anggota sokongan ATM tu pegi ke somalia , TENTULAH lebih cerdik dari korang semua . belakang masih ada hati mau mengajar diorang .

Reply
avatar
Anonymous
September 8, 2011 at 10:42 AM delete

Usah dilayan penganut PAS ni .....

Reply
avatar
PengikutPenganutPas
September 8, 2011 at 11:49 AM delete

PenganutPAS kutok kawan sekatil hitam ye (kata PenganutPAS: sudah nya mereka jadi lebih hitam dari azeez segelap hati mereka)

ini membuktikan PenganutPAS degki kianat, sakit ati, iri ati kat azeez sbb azeez dok buat kebajikan tapi PenganutPAS hanya tahap jilat dan makan taik babi tonyok je

PenganutPAS mengaku yang dia kata org dengki dgn org buat kebajikan itu ialah PenganutPAS tu sendiri

tu yang dia kutok azeez hitam

PenganutPAS dan azeez ni tahap kasta tak sama. . tu yg PenganutPAS demdam kesumat kat azeez so ni la masanya di hentam dan kutok azeez

Reply
avatar
Panglima AWANG
September 8, 2011 at 12:00 PM delete

yalah pelik pi somalia hantaq barang makanan kat depa tu,bagus tapi yang pi usung kameramen la tv 3suku la sampai macam2 wartawan tu diajak nya.nak tunjuk kat dunia yang malaysia ni kaya.padahal dalam malaysia ni pun belambak yang susah2,lebih2 lagi kawasan baling.apa tujuan sebenaqnya dia nih pi ataih nama putra amno,awat tak pakai nama malaysia,mana dapat duit sebanyak tu beli makanan untuk dihantaq kesana?pakai duit sendiri ka?kalau pakai duit sendiri okkk...bagus...tapi kalau pakai duit rakyat,kemudian bawak pulak kameramen sughuh tangkap gambaq banyak2 tunjuk yang dia nih seorang dermawan dari malaysia tak payah la...buat malu je.lepaih tu yang pi kata wira tu pasai apa pulak? dia pi nak tangkap gambaq aziz byk2.bukan pi perang dgn sapa2pun tapi bila kena tembak wira pulak.walau mcmmanapun arwah ni dah janji Allah macam kat dia kita terima saja dgn penuh redho.tapi yang aku geram aziz nih pasai apa nak buat kerja baik ni pun nak tunjuk sangat.siap nak bawak balik anak angkat lagi.lepaih tu nak bawak pindah satu puak tu pi kat tempat lain pulak ,ada ari tu aku baca UMNO CAWANGAN SOMALIA sapa ketua dia aku tak tau la pulak.nanti PRU 13 ni boleh la buat undi pos byk2.

Reply
avatar
Anonymous
September 8, 2011 at 1:39 PM delete

Dari Abu hurairah r.a katanya rasulullah saw. Pernah bercerita “Pada suatu ketika ada seorang lelaki sedang berjalan melalui sebuah jalan, lalu dia merasa sangat kehausan. Kebetulan dia turun ke sumur itu untuk minum. Setelah keluar dari sumur, dia melihat seekor anjing menjulurkan lidahnya menjilat-jilat tanah kerana kehausan. Orang itu berkata dalam hatinya, Alangkah hausnya anjing itu, seperti yang baru kualami” lalu dia turun kembali ke sumur, dicedoknya air dengan sepatunya, dibawanya ke atas dan diberi minumkannya kepada anjing itu. Maka Allah berterima kasih kepada lelaki itu (diterimaNya amalnya), dan diampuniNya dosanya” Para sahabat bertanya “Ya Rasulullah saw. Dapat pahalakah kami menyayangi haiwan ini?” Jawab rasulullah saw “Menyayangi setiap makhluk hidup(tumbuhan dan haiwan) berpahala (ada pahalanya),”
Hadis Sahih Muslim jilid 4 no hadis 2099

Dari Abu Hurairah r.a katanya “Rasulullah saw. Bercerita “Pada suatu ketika ada seekor anjing mengelilingi sebuah sumur. Anjing itu hampir mati kehausan. Tiba-tiba dia terlihat oleh seorang wanita pelacur bangsa bani Israil. Maka dibukanya sepatu botnya, kemudian dicedoknya air dengan sepatunya, lalu diberinya minum anjing yang hampir mati itu . maka Allah swt mengampuni segala dosa wanita itu (dengan asbab amalnya beri minum anjing itu.

-tolong anjing (haiwan) makan/minum pun Allah terima sebagai amalan,apatah lagi kita menolong sesama manusia yg kebuluran.. ada lagi rupanya manusia yg pertikaikan amal baik orang lain..semoga Allah tempatkan Allahyarham Noramfaizul dikalangan para syuhada..Al- Fatihah,amin..

Reply
avatar
Anonymous
September 8, 2011 at 1:58 PM delete

insurans KELOMPOK kelab putra - brape pulak si mamat yg cedera dpt ? knape hny ganjaran pd yg tlh terkorban dan tdak memperdulikan si mamat yg cedera ? Dia bukan wira ke sbb cuma cedera..

isu di sini zeez dah tambah lebih lebih .. dah jd putar belit ..

Reply
avatar
Anonymous
September 8, 2011 at 2:09 PM delete

penganutpas kau baca apa yg Abdul Rahman ni ckp :

As for the group personal accident policy, he said it also covered death, partial and total permanent disablement and had similar exclusion clauses like the term life policy.

“The only difference is that it does not cover death caused directly or indirectly by war, invasion, hostility or civil war where the insured has taken part directly or indirectly.

Yg Bernama kata tu Life Ins.. mati tergantung pun dpt .. Yg Putera punya bukan Life Insurance...

sbb tu anon 9:33 kata mana ada syarikat ins nak cover.. Personal Accident ni kalau pemandu F1 ambil syarikat kenakan syarat ketat.. Life Ins dia org pun tak sama dgn kita.. Jd berapa premium yg putera bayar kpd syarikat insurance tsbut utk pergi ke negara yg berperang ?

kalau ATM dah tinjau kenapa pulak si Rais buat komen merapu rapu..

Reply
avatar
Anonymous
September 8, 2011 at 2:20 PM delete

komen aku tak de kena mengena dgn yg tlh terkorban tp dgn yg hidup - zeez kaki stroy story .. dan penganutpas.


Dr. dari australia yang memberi bantuan awal .. anwar pakai pakar dr australia kau perlekeh kan.. kenapa tak ada pasukan perubatan dr msia.. kamera man dan wartawan boleh di bawak tp peg perbuatan tak leh bawak ke ?? sah niat tak lurus nie..

Asalnya bukan arwah yang mewakili bernama tetapi orang lain . knape krn arwah org yg tlh ditentukan di tolak ?? 2 hr pulak tu sebelum berlepas masih dpt dilayan oleh seketeriat .. apakah org yg betul2 nak berjuang syahid tak keciwa nama dia di potong saat saat akhir ..


knape Insr kelompok putera kena pulak berbincang dng Bernama. Bernama mmg dah ada Life Ins dan Personal Acc Ins utk kktgnnya termasuk keluarga..

Nipu pun biarlah jgn smp nampak kebodohan awak tu ..

Reply
avatar
Anonymous
September 8, 2011 at 2:24 PM delete

Memang bebal pencacai UMNO.

Tak ada insurans atau takaful yang bayar untuk kes perang. Ini adalah pengecualian semua polisi insurans dan takaful.

Reply
avatar
September 8, 2011 at 4:37 PM delete

PanglimaAwang . kalau azeez tak buat publisiti untuk misi amal macam tu nanti orang yang macam kau tak tahu dan tak sedar betapa pentingnya kita membantu sahabat seagama dari mati .itu lah manafaat publisiti. sama jugak macam khalid samad pegi ke gaza jumpa PM haneyyeh untuk bagi sumbangan cash usd200k lebih.
khalid tu tunjuk tak sangat lah maksudnya. baling tu kawasan taib azimuddin , carilah contoh kawasan parlimen lain . memalukan PR je . kalau ko nak membuat manafaat pegilah cari orang di baling yang perlukan bantuan . tunjuk kepada azeez , nescaya azeez akan bantu punya . tapi kalau ko asyik dok dengki jer dengan kerja amal yang azeez lakukan , ko hanya membawa mudarat jer dalam masyarakat.

anon 1.58 sapa kata yang cedera tidak dipedulikan ?? wira yang dimaksudkan oleh PM tu adalah wira media . kenapa ?? itu menunjukkan semangat wira dan keberanian arwah menjalankan tugas dan diharap menjadi inspirasi kepada wartawan lain untuk mengikuti misi bantuan kemanusian dimasa akan datang. bulan 10 ni azeez jemput engkau pi ke somalia . ko berani ker ?? kalau ko sanggup ada jugak manafaatnya.

anon 2.09 , untuk makluman kalau somalia tu negara yang berperang , satu sen pun syarikat insurans tak perlu bayar . cubalah faham beza antara negara sedang berkonflik dan negara ssedang berperang . yerlah ATM nak hantar kapalterbang dia ... mestilah dia tinjau dan access kawasan disana dulu .Rais merujuk kepada insurans yang berjuta-juta seperti kawan kita cakapkan tu lah . nasib baik insurans Bernama bayar jugak rm50k.

anon 2.20 dah gudang yang menempatkan anggota misi malaysia tu sama dengan autralia , kelengkapan yang ada pun milik pasukan australia . takkanlah nak tunggu negara lain dulu baru nak bagi rawatan awal pada arwah hanya semata mata tidak mahu rakan senegera dengan saksi kes liwat Anuwar IBrahim terhadap Saiful . apa punya cerdik soalan macam ni . langsung tak bawa sebarang manafaat. sapa cakap potong nama orang lain . arwah yang memujuk nak pegi . dia pujuk kawan dia dari bernama , dan pujuk seketeriat putera . kerana dia paling berpengalaman menyertai misi dalam bernama.

anon 2.24 yang tak berapa bebal . kes kematian arwah ni kes perang ker ?? cerdik mengalahkan syarikat insurance.

maka tepatlah kata-kata azeez kepada pihak yang mengkritik beliau "" JIKA KITA TAHU KITA NI TIDAK MEMBAWA SEBARANG MANAFAAT , JANGAN LAH PULAK KITA MENJADI PIHAK YANG MEMBAWA MUDARAT "

aku nak tengok jugak AMK PKR ikut pegi ke somalia . kalau beranilah. kalau malu nak ikut azeez ,buatlah misi sendiri dikalangan PR . adda jugak manafaat dari dok mengata kat orang jer !!!!

Reply
avatar
Anonymous
September 8, 2011 at 5:41 PM delete

Kelab Putra Umno tak faham peraturan krn undng2 dkt negara sendiri pun main langgar je. Mcm mak bapak dia punya negara. Skrg ni 1Malaysia dh tau bhw Umno ni gila glamour terutama presidenny tu. Apa lagi le yg nk dijilatny lagi tu.. jilat.. jilat..

Reply
avatar
Anonymous
September 8, 2011 at 7:33 PM delete

kedua dua riwayat dr abu hurairah r.a adalah kisah yg seharusnya menjadi teladan. Itu lah untungnya kita menolong haiwan dan menyanyangi tumbuhan krn kita tak mengharapkan apa apa dr mrk. Mrk (haiwan/tumbuhan) tidak dpt memuji kita dan kita tak jd angkuh.

Jd pd aku msg nya bukan menolong makhluk hidup termasuk manusia.. tp allah saja nak tunjuk kekayaan dia sehingga kerja amal spt memberi minuman ini pun allah bg ganjaran.

kita kaitkan pula dgn menolong manusia.. spt zeez pulak.. dr eluk eluk dia dpt ganjaran .. aku rasa dia dah ambil kesempatan pulak.. tmpt dia org pegi ikut kata penganutpas bukan perang .. cuma konflik .. jd bermakna serupa juga dgn media yg buat liputan sukan tp mati accident.. tp kenapa azeez ambil kesempatan.

aku mohon allah tempat arwah ditempat yg damai dan tenang.. iatu org org yg di beri kesejahteran.. insya allah niat dia pegi diterima allah tp si zeez aku dah ragu ragu ..

Reply
avatar
Anonymous
September 8, 2011 at 8:11 PM delete

penganutpas 4:37 pm..

sebelum ini awak mengatakan pakatan dan pas tak buat apa apa lebih baik diam. tp awak sendiri pulak yg kata khalid samad sumbang usd200k. jd jgn ingat zeez je yg buat kebajikan.

baling tu dr dulu dan kemiskinan mrk adalah peninggalan amnot. siapa yg menyedarkan ttg kemiskinan dan kelaparan org di baling?

dah pulak wira media.. yg aku baca dan difahamkan wira negara.. kalau wira media.. yg menang anugerah setakat ni karam singh daa.. kalau wira media (maaf..) knape keranda di letak bendera msia..

zeez jemput aku .. sori lah .. aku ni ikut org depan sekali.. kalau khalid samad tu insya allah aku yakin lah.. zeez ?? ko lah pegi je.. kalau tak pegi dah mcm pegi .. tentu kalau ko pegi ceti ko lagi hebat..

Ini mmg aku tak caya.. apa kau ingat ATM boleh terbang ikut suka dia ke kat negara org pas tu buat tinjauan lg .. ni kelakar la .. nak landing pun mcm mcm procedure la. .. Msia boleh lah tu sbb jet pejuang Singapore boleh ceroboh..

skg awak kata insuran bernama yg bayar.. mana dia insuran putera?? apa beza negara konflik dgn perang?? apa konflik tak pakai senjata ke kat sana?? dan mtk dpt kan nama syarikat insuran tsbt.. boleh??

aku tny mana peg perubatan msia. kalau gudang tu sama dgn australia pun.. mana peg perubtan msia?? kejadian tu berlaku kat gudang menempat kan anggota misi ?? ya Allah ..... itu kira tempat yg paling selamat.. u pls story me.. u may start yr story frm the azeez agreed to pay rm50k to get the services of the heli .... not less than 2,450 words.

dah skg awak kata dia pujuk kawan dia pulak dah.. dan dia paling berpengalaman ... skg macamana org yg kurang pengalaman yg di pilih sebelum itu?? knape org yg paling berpengalaman dah 2 hr baru dia mohon menyertainya (maaf.. maaf.. bukan pd penganutpas tau..) zeez buat perancangan dlm masa seminggu ke??

ko jgn .. nanti jd mcm bersih.. beratur panjang kat subang nanti ... malu ko org.. setakat negara konflik .. bukannya perang... konflik sama mcm perhimpunan bersih kan .. gadai nyawa jugak ... kalau nak buat suruh zeez tawarkan semua yg dia dpt kpd pemimpin pas... kita tenguk ..

Reply
avatar
Related Posts with Thumbnails

Followers

Archive