Friday, September 9, 2011

BONGKAR!! 10,000 Risalah memfitnah Kerajaan PR Pulau Pinang bakal diedar di Rumah Terbuka Malaysia.

Malaysiakini telah melaporkan Menteri Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan Datuk Seri Rais Yatim berkata Majlis Aidilfitri Rumah Terbuka Malaysia tahun ini akan diadakan di kawasan Parlimen Permatang Pauh, Pulau Pinang pada 11 Sept ini.

Majlis anjuran kementerian Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan itu akan berlangsung di padang Sekolah Menengah Kebangsaan Guar Perahu yang terletak dalam kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) Penanti, bermula dari 11.30 pagi sehingga 1 tengah hari, katanya.

Alhamdulillah.. Syukur kepada Allah.. biarpun Permatang Pauh diketahui umum sebagai kubu kuat PKR/PR yang mana Ahli Parlimennya adalah Anwar Ibrahim namun kerajaan UMNO/BN masih tidak meminggirkan rakyat yang membangkang kerajaan.


Satu pujian harus diberikan kepada Pak Menteri yang telah menyaman Din Binjai itu kerana tidak menganak tirikan rakyat Malaysia di Permatang Pauh biarpun hakikatnya beliau hanya mahu mengukur pengaruh Anwar di Permatang Pauh kini.

Dan tidak lupa juga kepada Perdana Menteri kesayangan pencacai UMNO, Najib Tun Razak biarpun suatu masa dulu dibumi Permatang Pauh ini beliau telah dihina oleh penyokong Pakatan Rakyat namun beliau masih sudi menjejakkan kakinya ke sini.

Najib mungkin tidak lupa bahawa dibumi bertuah Permatang Pauh ini suatu masa dulu ketibaannya disambut dengan nyanyian Altantuya, Najib juga pasti tidak lupa bahawa di hadapan Sunway Hotel beliau telah di curah dengan mineral water.

Dibumi Permatang Pauh ini juga tangan yang dihulur Najib untuk bersalaman tidak disambut rakyat, yang menyambut dan mencium tangannya hanyalah pencacai-pencacai UMNO.

Datanglah wahai Najib, bumi Permatang Pauh bukanlah tanah yang diharamkan buat diri anda..

Datanglah Wahai Najib.. biarpun kehadiran anda dibumi Permatang Pauh ini bakal digunakan sebagai propaganda untuk menunjukkan kepada rakyat Malaysia yang lain bahawa di Kawasan Anwar Ibrahim sendiri anda disambut meriah oleh rakyat yang kononnya dahagakan pembangunan.

Kibarkanlah bendera UMNO dan BN wahai pencacai UMNO.. kibarkan sepanjang jalan jika boleh kibarkan dari Lapangan Terbang Bayan Lepas hingga ke Sekolah Menengah Kebangsaan Guar Perahu biar bumi Permatang Pauh bertukar menjadi Biru.. aku tak kisah..

Angkutlah seramai mungkin rakyat jelata yang ada demi menjadikan suasana kelihatan amat meriah, agar sasaran 10,000 hadirin itu tercapai, angkutlah hatta dari Somalia sekalipun.. aku juga tak kisah.

Cuma apa yang aku kisahkan ialah jika hendak Majlis Aidilfitri Rumah Terbuka Malaysia itu usahlah disebar fitnah, usahlah disebarkan risalah yang memburuk-burukkan Kerajaan Pakatan Rakyat Pulau Pinang.

Menurut seorang sahabat yang berada di pihak sana sejumlah 10,000 keping risalah yang muka depannya hampir menyamai Risalah 30 Dasar Kerajaan Berjiwa Rakyat, Pakatan Rakyat Pulau Pinang bakal diedarkan pada 10,000 hadirin yang dijangka hadir ke Majlis Aidilfitri Rumah Terbuka Malaysia itu.

Dari apa yang diamati kandungan risalah tersebut jelas dipenuhi dengan fitnah-fitnah terhadap Kerajaan Pakatan Rakyat Pulau Pinang.

Kalau nak makan, makanlah! Yang nak diedar Risalah penuh fitnah ni apa kejadah?

Macam Haram Jadah!!

Risalah asal Kerajaan Pakatan Rakyat Pulau Pinang.


Risalah penuh fitnah yang bakal diedar di Majlis Aidilfitri Rumah Terbuka Malaysia
Buat Ketua AMK Permatang Pauh dan juga Ketua Penerangan PKR Permatang Pauh.. takkan nak baca saja kot???

Followers

Archive

Related Posts with Thumbnails