900 lebih Laporan Polis terhadap Mat Sabu telah dibuat...

Pegawai Perhubungan Awam Polis Di Raja Malaysia, ACP Ramli Mohamed Yoosuf mengesahkan bahawa sehingga kini jumlah laporan Polis yang dibuat terhadap Mat Sabu berikutan ucapannya yang mengatakan bahawa Mat Indera adalah penjuang sebenar bukannya anggota Polis yang terkorban dalam satu ceramah.

Mak Aih!! Banyaknya laporan Polis dibuat.. atas kesalahan apa entahlah sebab kalau dikatakan Mat Sabu menghina Polis masa kejadian Bukit Kepong tu kita belum merdeka dan semua Polis tu berkhidmat dengan British..


Tapi kalau nak dikatakan sebelum Merdeka.. ramai pula Prof yang mengatakan Tanah Melayu ni tak pernah dijajah.. kalau tak pernah dijajah macam mana pula kita boleh dikatakan merdeka?

Kalau tak pernah dijajah kenapa pula Polis itu berkhidmat untuk British?


Mat Sabu becomes a record-setter of sorts

PETALING JAYA: The number of police reports lodged against PAS vice president Mohamad Sabu over his alleged remarks on the 1950 Bukit Kepong incident continues to rise.

As of yesterday, over 900 have been lodged, a steady growth from the 500 made last week.

Polis Diraja Malaysia (PDRM) public relations officer ACP Ramli Mohamed Yoosuf confirmed that the number of reports is “well over 900 now”.

PAS secretary-general Mustafa Ali chuckled when informed of the matter and said in jest that Mohamad or better known as Mat Sabu, was “a record-setter” .

He argued that the large number of reports were mobilised by Umno and these actions have already been pre-planned.

“It is all planned. There are many NGOs connected to Umno. It is quite easy for them to mobilise such large numbers,” he said.

Mustafa added that the groups may claim to be bipartisan but he did not believe that was so.

“The large number of police reports does not reflect the sentiment on the ground as it does not cut across all sections of society.”

Mat Sabu taking it all in his stride

Asked if this was was a conspiracy hatched to derail Mat Sabu, a popular grassroots leader, Mustafa said Mat Sabu is unaffected by it.

“He is taking it in his stride and it is not affecting him too much,” he said.

Mat Sabu is currently in Kuching and could not be reached for comments.

The controversy surrounding the Bukit Kepong incident came about when Mat Sabu had allegedly defended communist fighters who attacked the Bukit Kepong police station on Feb 23, 1950.

Utusan Malaysia, in its report on Aug 27, said Mat Sabu, in a speech on Aug 21, hailed communist fighters as heroes and not the 17 policemen who died during an exchange of fire.

Many quarters criticised Mat Sabu for his comments which he claimed was taken out of context by the Umno-owned Utusan. He is currently suing Utusan for defamation.


Free Malaysia Today

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

19 comments

comments
Anonymous
September 15, 2011 at 6:45 PM delete

Menurut buku Shamsiah Fakeh, sewaktu perintah darurat d laksanakn pihak British, kesemua parti yg wujud tlh d haramkn kecuali Umno (BN). Emmm... siapa Umno ni yeak!!..

Reply
avatar
September 15, 2011 at 7:59 PM delete

kalau salah kenapa tak tangkap?sebab bukan 9 je laporan..aik?sape benar sape salah?

Artikel Top10 Yang Pernah Gegarkan Dunia Blog :
Makcik Hajjah Sitt Alwuzara Hina Islam!!
Maya Karin **lacur*** Bapa Saudara!!

Reply
avatar
rakab
September 15, 2011 at 8:49 PM delete

Pendekatan persatuan2 terdahulu telah diharam dan dimusuhi oleh British,..maka Umno terpaksalah memilih pendekatan lain untuk meneruskan perjuangan.

Yang terpenting ialah matlamat memerdekakan tanah melayu tercapai.

Reply
avatar
rakab
September 15, 2011 at 8:56 PM delete

Awan F,

Tak perlu tangkap Mat Sabu!

Polis cuma perlu panggil Mat Sabu beri keterangan, kumpul maklumat dan bukti.

Kemudian serah kepada peguam negara. Kalau ada kes, barulah didakwa di mahkamah.

Reply
avatar
Anonymous
September 15, 2011 at 9:19 PM delete

Tak ada ertinya ribuan laporan jika tiada apa yang hendak dituduh.Inilah rakyat Malaysia main sentimen saja. Boleh ke nak maju dengan ini macamana nak bawa Islam kedepan. Bolehkah kalimah Allah masok setiap rumah macam ini. Dulu kita makan Cream ctacker Made in England la ni orang Cina buat melayu tidor dok tekun tekun. Apa pun tiada. Lebeh baik orang tak ambik dari yang ambik.

Reply
avatar
Anonymous
September 15, 2011 at 9:44 PM delete

Mat Sabu...My Hero!
cuma pecacai2 murahan umno saja yg otak udang dok sibuk buat report.

Reply
avatar
Anonymous
September 15, 2011 at 10:14 PM delete

Rakab,

Kumpul maklumat?
bukti?
Peguam Negara?
lebih camca dari kuah.....
KPN baru Inspektor Jeneral Rakab

Welcome home Abg Mat......
Good riddance..

Reply
avatar
Anonymous
September 15, 2011 at 11:16 PM delete

apelah diorg nie..dr buat laporan yg ntah ape2 nie..baik buat laporan utk "Makcik Hajjah Sitt Alwuzara LAKNAT" nie..lg terpelihara aqidah kita..knp pihak berkuasa x amik tndakan kt "Makcik Hajjah Sitt Alwuzara LAKNAT" nie ye..ade sesapa tau??

Reply
avatar
Anonymous
September 16, 2011 at 12:33 AM delete

Eeh..eeh banyaknya report polis dibuat. beberapa tahun lepas ada PM hina sunnah rasulullah saw tang janggut, perkecil tindakan wanita berpurdah tak ada satu pun report dibuat. semua tak berani pasal dia PM kang!!!

Reply
avatar
Anak kg pertama
September 16, 2011 at 1:04 AM delete

La ni aku rasa2 le..Mat Sabun nak tidur pun kena telan ubat tidur dulu... sebab kepalanya selalu terangkat..sebab disumpah oleh pejuang2 kemerdekaan yg masih hidup dan anak cucu pejuang2 yg terkorban...

P/S: Bila nampak gambar muka Mat Sabun teringat pelakon komunis yg jadi tukang tiup trumpet dalam filem Bukit Kepong..dan nak tengok apa kesudahan Mat Sabun nak buat...

Reply
avatar
Anonymous
September 16, 2011 at 1:22 AM delete

lama2 baca komen anak kg pertama naik menyampah.. komwn bebal dan tahap mangkuk tandaS!!!! kan dah kata masa sebelum merdeka dan masa selepas merdeka.. tak tau nak bezakan ke? otak ko ni tahap budak tadikalah...pejuang apa kejadahnya bekerja ngan british.. kenapa british x guna askar2 dia je? kenapa korbankan org melayu utk pertahanakan bukit kepong? mangkuk hayun.. x faham2!!! ko ni tak sekolah ke?

Reply
avatar
Anak kg pertama
September 16, 2011 at 1:37 AM delete

Anon 1.22am

Polis Bulit Kepong keja kacau org kg ke atau komunis kacau org kg...? nak tahu pi cari org tua yg duduk kawasan hitam time zaman komunis dulu2...aky rasa hang nie celik2 kt dunia nie semua dah ada...cuma tahu cerita komunis di tanah melayu pun dlm buku teks sekolah aje...lepas terdengar dari mulut Mat Sabun kata komunis tu hero..hang pun kata hero...malang..

Reply
avatar
Anonymous
September 16, 2011 at 3:13 AM delete

tak abis2 buat laporan....naik muak. Itulah modal pencacai UMNO dan pemimpin Umno....

Reply
avatar
Anonymous
September 16, 2011 at 7:30 AM delete

Apa ni UMNO... takkan buat report polis je, report la sekali kat NATO. Cakap kat NATO suruh bawak 10armada untuk tangkap Mat Sabu sorang. Baru APCO boleh tabik spring. XD

Reply
avatar
September 16, 2011 at 10:52 AM delete

polis pon tataw nk watpe sebab pe yg dlm tuduhan tu sumenye kencing,myahahahaha


Sebuah Planet Mengorbit Dua Bintang

Reply
avatar
Anonymous
September 16, 2011 at 11:21 AM delete

pada anon 1.04 dan anon 1.37...

Mengapa melayu zaman naungan british tidak bangkit bersama-sama seperti rakan mereka di Indonesia, vietnam dll yang giat menuntut kemerdekaan dengan cara lebih bermaruah berbanding dengan pemerintah melayu ketika itu, menuntut kemerdekaan degan berkromponi dengan british? benarlah apa yang pihak zionis impikan dimana negara islam akan dilepaskan oleh penjajah dengan syarat mereka harus mentaati dan mengikuti cara dan budaya penjajah mereka..
Kadang-kala puak mecai umno lupa isu ini dimana mereka selalu kaitkan perjuangan menentang kerajaan yang zalim (seperti isu bersih dulu) adalah mengikut telunjuk amerika dan yahudi walhal pemerintahan yang diwarisi sekarang adalah hasil dari perancangan puak mereka juga.
Sebahagian besar melayu (UMNO, Sultan2 dan macai UMNO ketika itu) mudah tunduk dan menjaga kepentingan masing-masing demi kehidupan mereka dan sikap mereka terbawa-bawa sehingga kini (dalam ekonomi, pendidikan, sosial dll).

Lihat bagaimana kaum cina mendahulu dalam semua bidang tersebut.. walau tiada sokongan oemerintah, mereka tetap mampu hidup dan bersaing. Malah dalam semua perkara melayu terpaksa 'tunduk' kepada mereka.. Memalukan!! TIada dalam dunia sesebuah bangsa yang memerintah, bangsa itu akan mundur (kerana peluang diambil olehnya) kecuali spesis yang sama macam pemimpin dan melayu UMGOK.

Selagi puak ini memerintah dan hidup melayu tak akan mempu hidup dan bersaing. Buktinya dah 50 tahun lebih, hingga kini sentimen perkauman dan ketuanan melayu masih dipermainkan oleh UMNO. Jika orang melayu lebih hebat dari bangsa lain, sudah pasti ketuanan melayu tidak wujud dan dimainkan sebagai modal oleh puak UMNGOk dan pencacai mereka!!

Reply
avatar
Anonymous
September 16, 2011 at 9:05 PM delete

APA2LAH ANAK KG HARAMJADAH PERTAMA DAN MACAI UMNGOK.. YANG PASTI SEMUA TAHU HANG BANGANG BERHUJAH DALAM BLOG NI.. SEKEJAP TENGGELAM SEKEJAP TIMBUL.. AGAK2 ISU BOLEH MAKAN SIKIT TIMBUL.. AGAK2 ISU NAMPAK NAK KENA BANGANG, TENGELAM! BINGAI SEMUANYA..

YANG PASTI JANGAN PANGKAH DACING

APA2LAH PENGANUT PAS DAN MACAI UMNGOK..

ARIOS..

Reply
avatar
AnakPolis
September 16, 2011 at 9:50 PM delete

Apa yang korang boleh faham dengan lebih 900 laporan polis tu? Ada polis tangkap atau tahan Mat Sabu? Tak ada kan.. Itu menunjukkan tak ada kes pun atau pencacai dan pengampu UMNO ni hanya dapat berita dari Utusan dan TV3 je. Tak tahu apa yang Mat Sabu cakap pun. Biasanya satu dua laporan pun polis dah tangkap dan tahan orang yang kena adu. Fikir sendirilah..

Reply
avatar
Anonymous
September 16, 2011 at 10:37 PM delete

nampak sangat anak kampong pertama dan gangs keturuan talibarut omputih bingai,sebelum mereka nak menyerang iraq terlebih dulu mereka membuat propaganda terhadap sadam supaya dunia islam khususnya meredhai tindakan yg akan mereka lakukan begitu juga propaganda terhadap osama untok menghalalkan tindakan mereka terhadap afghaniftan dan yg paling dahsyad diplastine mereka melevalkan pejuang platine sebagai pengganas,banyak lagi propaganda yg mereka lakukan terhadap pejuang islam semata2 untok menghalalkan tindakan mereka terhadap umat islam seluruh dunia tetapi penyokong umno tetap lunak dengan mereka walau pun ramai saudara islam kita dilakukan seperti penjenayah, malah umno juga telah menjadi anak murid omputih dengan propagandanya.

Reply
avatar
Related Posts with Thumbnails

Followers

Archive