Woit Nor Mohamed Yakcop! Harga kangkung ditentukan pasaran dunia ka?

Adakah harga kangkung dan halia juga ditentukan oleh pasaran dunia soal Mahfuz.

Mahfuz bertanya demikian ketika mengulas kenyataan Menteri di Jabatan Perdana Menteri Tan Sri Nor Mohamed Yakcop berkata kerajaan Barisan Nasional (BN) tidak mempunyai kuasa untuk menentukan kenaikan harga barangan yang disiarkan oleh The Malaysian Insider


“Bukan kerajaan yang tentukan kenaikan harga sebaliknya ia ditentukan oleh pasaran dunia. Setiap kali berlaku kenaikan harga kerajaan sentiasa mencari mekanisme tertentu untuk mengawalnya dan pada masa sama melindungi pengguna.

“Hal ini memang disedari oleh pihak pembangkang iaitu PAS, tetapi mereka sengaja mempolitikan isu ini,” katanya dipetik Bernama Online.

Korang tengoklah video kat bawah ni..

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

21 comments

comments
Anonymous
August 22, 2011 at 6:07 PM delete

Sapa la yg lantik mamak sekoq jadi menteri....menteri kangkung!

Reply
avatar
Anak kg pertama
August 22, 2011 at 6:59 PM delete

Barangan asas le MR Bean ooii..barangan keperluan negara...sayur kangkung barangan keperluan ke? rasanye geng of PR menjadi kangkung sebagai keperluan rutin mereka atau makanan utama...salah satu masakan kangkung adalah namanya "Gado-gado"..pasal tu puak2 geng of PR suka gaduh..dalam parlimen..dewan rakyat..Bersih 2.0...banyak lagi..rakyat pun dah jemu...

Reply
avatar
KuroShogun
August 22, 2011 at 7:20 PM delete

Oi oi AKP, si Mahfuz tu bagi contoh yg paling mudah pasal kenaikan harga barang dan isu ni adalah umum, bukan hanya fokus kepada barang keperluan aje. Ko ni faham ke tak bahasa Melayu ni? Atau ko memang bukan orang Melayu? LAIN KALI KALAU NAK KOMEN, SILA BACA DAN FAHAMKAN BETUL-BETUL MESEJ YANG DISAMPAIKAN!

Reply
avatar
Anonymous
August 22, 2011 at 7:35 PM delete

KuroShogun, aku cuma nak kata tak semesti semua orang Melayu faham Bahasa Melayu.

Najib tak faham Bahasa Melayu.
Rais Mat Rogol tak faham Bahasa Melayu.
IGP tak faham Bahasa Melayu.
AG Gunu Tahi tak faham Bahasa melayu.

Sebab itu tuntutan rakyat diapa semua tak faham.

Reply
avatar
Anonymous
August 22, 2011 at 8:28 PM delete

Heeee.. malang AKP, dok asyik terkena aje.. hujah bangang takda point kuat, jadi lagu tulah...

pssst jangan dok masuk bagi hujah lagi dalam blog ASD ni... nanti anak cucu hang yang baca hujah hang dalam blog ni akan kemaluan!..

Reply
avatar
August 22, 2011 at 11:02 PM delete

pendapat mahfuz ni terbit dari tahap pendidikannya yang tara SRP tu . nak kasi harga kangkung turun sila bangunkan satu kedai rakyat d kedah nun . kerajaan kedah boleh beli harga tinggi dari petani dan jual pada harga rendah . alaaa macam yang najib buat dengan kedai rakyat 1malaysia tu dengan program teman tu . ni tidak menteri besar keah janji jer pandai nak beli rambutan dari penduduk kampung untuk tin kan . tapi cuma pandai abur janji jer , rambutan jadi buruk kat kedah . tulah tahap pendidikan tak tara mana , ada hati nak jadi pemimpin . sudahnya bercakap jer pandai tapi buatnya ... habuk pun tarak ....

Reply
avatar
August 23, 2011 at 12:06 AM delete

PenganutPuki,

Jangan kata mahfuz tu SRP, kau tu kelulusan tinggi mana sangat kalau sijil aje tinggi tapi otak kau kemetot macam kelentit Rosmah buat apa?

Reply
avatar
August 23, 2011 at 12:10 AM delete

FMZAM
uuuh mantaplah hujah hang. sesuai benar berkawan dengan mahfuz omar ni

Reply
avatar
Anak kg pertama
August 23, 2011 at 12:21 AM delete

Betui2....aku setuju dgn pendapat PenganutPas tentang FMZam..dia nie memang jenis perasan jadi hero...bila dah tak tahan kean komen..merayu-rayu kt ASD..minta remove musuh2 dia..alahai FMZam..

Reply
avatar
BOMBO
August 23, 2011 at 12:26 AM delete

penganutPAS,tahap kesombongan kau mcm najis byk air cakap bederai2 kalau tahap pencacai kenapa tak nak kata kelulusan Phd(PERASAN HASRAD DENGKI)kalau otak tu tak mampu keatas jd pencacai munafik umno jdlah...

Reply
avatar
August 23, 2011 at 12:56 AM delete

BOMBO ,
aku ni sombong ker??? phd ker?? aku ni pencacai umno ker ?? tak derlah . aku ikhlas ni . aku bagi cadangan apa pada mahfuz supaya tubuhkan satu kedai bersubsidi kat negeri kedah . namakan kedai tu JIHADTANI . hebatkan tu . belilah barangan dari petani dan edarkan dengan harga murah . salah ker cadangan aku . kalau ada salah aku pun mungkin bab usraz azizan bohong dengan penduduk kampung pasal tak beli rambutan tu . tapi tu salah MB kedah , orang kampung dah tak percaya lagi dengan janji PAS . bukan salah aku.

Reply
avatar
Anak kg pertama
August 23, 2011 at 1:02 AM delete

Ramai juga saudara2 dan kawan2 kt Kedah..dulu time PAS ambil alih Kedah..depa nie bangga giler..sampai bebulan cerita pasal PAS...itu.ini..hudud...tapi la ni dak terbalik kata2 depa semua..hairan bin ajaib..awat jadi camtu...kata aku kt depa.." Nak cakap lebih senang dari nak buat keja.."

Reply
avatar
August 23, 2011 at 1:23 AM delete

Anak kampung pukimak,

Yang aku benci ialah orang yang tak berani pakai nama samaran sendiri tapi putar alam kan nama orang lain dalam blog, itu yang aku cadang ASD padam sebab ASD pun dah berbuih cakap kalau korang berani jangan sembunyi pada nama anon. Tapi kau pulak dahlah pengecut lepas tu spin nama orang lain buat orang keliru. Kenapa kau ni pukimak sangat tak faham2 ke niat jahat menggunakan nama orang lain itu adalah cara pengecut yang menguntungkan mereka. Ni sejak ASD blog cara tu, tak kurang pun orang masuk blog dia? Kau nak aku lawan kau dalam blog ni pakai nama kau? Tapi aku bukan jenis macam kau lah pukimak!

Reply
avatar
Anak kg pertama
August 23, 2011 at 1:28 AM delete

Dah merayu dah kt ASD..alahai manjanye kau FMZam..

Reply
avatar
August 23, 2011 at 1:38 AM delete

Buat FMZam..

Anak Kampung Pertama tu.. nama sebenar dia Faizal Bin Rahim... err.. Makcik aku yang jadi SU UMNO Kg Pertama bagitau..

Reply
avatar
August 23, 2011 at 1:42 AM delete

ASD thank you, pasni aku akan pakai nama Faizal Bin Rahim atau FBRahim, takut nanti orang panggil aku Fucking Bastard Rahim.....

Reply
avatar
Anonymous
August 23, 2011 at 9:12 AM delete

Kah.. kah .. kah.. buat lawak btul la Nor Yaakob nih.. bodoh tahap gaban.. for Mahfuz info.. harga kang kong yg dpt dikawal oleh Kerajaan Barang Naik ialah harga @ gaji Profesor Kang Kong kat UUM, UiTM UTM, UKM, UPM dan byk UU lagi...

Reply
avatar
Anak kg pertama
August 23, 2011 at 11:03 PM delete

ASD,

Lawak sungguh kau nie..naya aje budak Faizal bin Rahim tu..kau ingat ada sorang aje Anak kg pertama ke? ha..ha..tu la jarang balik kg pertama..

Reply
avatar
KuroShogun
August 24, 2011 at 2:16 AM delete

Hahaha... aku suka komen Anon 7.35, kalau macam tu kita kena nyahkan mereka dari persada kuasa once and for all!

Reply
avatar
AT
April 11, 2012 at 7:51 AM delete

Mengapa nak merendahkan pengetahuan orang yang ada kelulusan dan tidak ada kelulusan. Ada kelulusan tinggi pun tak boleh fikir macam Mahfuz pun tak guna baik jangan masuk universiti! Mantan PM British John Major pun bekas bank clerk saja jadi PM. Jangan peleceh orang dengan kelulusan beliau tetapi peleceh idea dan pengetahuan mereka yang bodoh dan tidak mengunakan akal yang Allah BERI.

Reply
avatar
Related Posts with Thumbnails

Followers

Archive