Patutlah Najib tak sokong BERSIH... Di Pekan pun ada 'Pengundi Hantu' rupanya..

Ini dari Pekan, Pahang.. Tiada MyKad tapi berdaftar sebagai pengundi..


Menurut seorang sahabat dari Pahang ini adalah sebahagian kecil atau senarai permulaan dari jumlah besar yang mereka kesan di Kawasan Parlimen Pekan, iaitu kawasan Najib.


Menurutnya, beliau cuma ingin berkongsi maklumat, dan maklumat ini beliau perolehi dari rakannya yang sekarang ini masih mengumpul maklumat-maklumat lain.

Maklumat ini adalah berkaitan dengan senarai nama Pengundi yang berdaftar di Kawasan Parlimen Pekan, Pahang tetapi No MyKad dan Nama Pengundi tersebut tiada di dalam Pencarian di JPN.

Maksudnya, nama ada di dalam Web Carian SPR, tetapi tiada di dalam carian JPN atau pengundi yang boleh mengundi melalui MyKad yang dikeluarkan oleh SPR bukannya JPN..

Menarik bukan.. demi mengekalkan kuasa UMNO/BN, SPR sebuah badan yang tugasnya hanya berkaitan pilihanraya boleh mengeluarkan MyKad pula..

Pengarah Pilihanraya N10 kata..”depa buat kerja lepas office hour, pasai tu SPR ada no MyKad, JPN tak ada..”

Tengoklah...

Di SPR ada no MyKad..

Tapi JPN tiada no MyKad



Di SPR ada no MyKad

JPN tiada MyKad



SPR ada No MyKad..

JPN tiada..




Siapa yang keluarkan MyKad ni?? SPR atau JPN??

Patutlah Najib tak kisah.. di Pekan pun ada pengundi hantu rupanya..

10 Comments

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

  1. Boleh tak, apabila terjumpa bukti yang PATI mendapat PR dan MyKad, cawangan bertanggungjawab terus membuat lapuran Polis. Biar beribu report mengenai salahguna Mykad yang dibuat seluruh Malaysia oleh rakyat atau cabang PR yang perihatin akan penyelewengan ini oleh badan kerajaan. Bila dah beribu-ribu report dibuat baru lah tidak dapat dielak dari melakukan siasatan oleh RCI dan mencari dalang yang bertanggungjawab. MP dari PR pula kenalah cari jalan untuk bahas dalam Parlimen tanpa apa-apa alasan dari Speaker. Rakyat hendak jawapan. Saya hendak jawapan!! MP PR...tolonglah buat kerja yang lebih cerdik dari MP kerajaan.

    ReplyDelete
  2. Ingat menipu teringat umno, ingat umno teringat menipu.
    -----------------------------------
    pendedahan bertubi2 kesemua blogsite pejuang rakyat telah memberi impak kepada spr dan jpn, mereka mula disoal dan nampak sgt pengarah nya memberi jawaban bodoh.
    Candangan membuat lapuran polis juga elok sangat, walaupun kita tahu polis dibawah umno tak akan bertindak adil.

    ReplyDelete
  3. Di Pekan ne kebanyakanya Kemboja, so check la kat area Tg Agas tu.. bayak beb.

    ReplyDelete
  4. August 4, 2011 2:22 AM

    rasa boleh tp tak berbaloi sbb hr ni lapur besuk dah tak de dlm sistem..

    sistem pulak boleh dikemaskini ikut selera nafsu jahat amco..

    ReplyDelete
  5. rasa nya lwn njib pun yg biasa biasa je di pekan tu ... klau dibandingkan dgn njib laa..

    klau mcm ni punya cite tak de apa nak dibanggakan psl njib yg dibangga sgt oleh pencacai ...

    ReplyDelete
  6. Very serius dah ni.. SPR & JPN serius berpakat utk menangkn BN pd PRU akn dtg dgn cara yg paling jahat & tak bermaruah. Perlu buat sidang tergempar & tindakan lanjut!! Mnta tolong staff SPR & JPN maklumkn maklumat trkini.

    ReplyDelete
  7. Mat Indera juniorAugust 4, 2011 at 5:30 PM

    Hantar memo kepada seluruh raja/sultan di Malaysia ni akan keadaan sebenar yang berlaku. Mahukah mereka semua ni mempunyai rakyat yang haram dan kerajaan haram. Hoi...ini kes sangat serius macam di sabah zaman mahataik. JPN datang ke bilik gerakan unprono untuk buat ic projek untuk kalahkan PBS sedikit masa dulu. Akibatnya di Sabah kalian semua sudah tahu...berapa banyak pilak di tawau sahaja????? Wooow..Jual ic lagi untung dari jual ulat sagu...EEhheeee...

    ReplyDelete
  8. yahoo bestnya. Org UMNO jual tanahair kpd pendatang. UMNO gua caya sama lu.

    Melayu bodoh sombong haprak terus sokong UMNO. Masa depan kamu terjamin.

    Waakakakakak............

    ReplyDelete
  9. dlm masa yg sama juga pencacai tak sedar mrk juga membela dan menyokong pendatang ..

    datang cara seludup pun boleh jd sah.. lepas ni dah ada ic boleh keluar masuk sesuka hati ke?

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Previous Post Next Post