Thursday, August 11, 2011

PANAS! Bank Negara Guna Konsultan Israel ?

Pentadbiran Najib dikatakan mengguna pakai Khidmat nasihat dari APCO yang mempunyai kaitan dengan Israel tau Yahudi dan beberapa hari yang lalu pula PERKASA membuat laporan Polis mendesak agar siasatan dibuat berikutan dakwaan oleh beberapa blog pro UMNO yang mengatakan Israel terlibat dalam pembangunan sistem komunikasi PDRM..

Pasal sistem komunikasi tu.. PERKASA atau blogger PRro UMNO tu dah ketinggalan keretapi pasal isu ini telah dibawa tahun lepas di SINI..

Dan kini.. Kakitangan Bank Negara pula mendakwa Bank Negara Malaysia menggunakan khidmat Israel cuma sedikit musykil ialah pengadu mendakwa Najib tidak tahu.. he..he..he.. mana mungkin Najib tidak tahu..

Salam sejahtera,

Kami kakitangan Bank Negara (BNM) ingin membuat aduan bahawasanya pihak pengurusan BNM telah menggunakan perkhidmatan penasihat syarikat USA yang menggunakan kepakaran Israel dalam bidang pengurusan-pengurusan sumber manusia.

Kami percaya khidmat syarikat yahudi Israel tersebut, iaitu Hay Group telah digunakan secara muslihat tanpa pengetahuan Perdana Menteri Malaysia, Dato Sri Najib Tun Abd Razak.

Syarikat Hay Group telah memecah-belahkan kakitangan BNM dengan mewujudkan kasta atau martabat manusia dengan menamakan sistem pekerja sebagai ‘strategik’ dan ‘operation’.

Seterusnya mereka telah memberi imbuhan gaji yang terlampau tinggi terhadap golongan yang mereka namakan strategik tanpa justifikasi yang munasabah. Sedangkan perkara ini tidak dilakukan dalam jabatan-jabatan kerajaan lain (juga badan-badan berkanun lain).

Lebih teruk dari itu, kami percaya bayaran imbuhan yang dibayar kepada Hay Group adalah sangat tinggi sehinggakan pihak Jabatan Audit Dalam pernah menimbulkan kes ini. Malangnya bagaikan ada suatu ‘tangan ghaib’ yang telah menutup kes ini untuk disembunyikan.

Hay Group telah meletakkan seorang stafnya sebagai pengarah di BNM untuk terus melakukan huru-hara. Penganiayaan demi penganiayaan dibuat kepada kakitangan BNM.

By: G

Aduan Rakyat.com

Followers

Archive

Related Posts with Thumbnails