Friday, July 29, 2011

Datuk Azhar! Pulangkan bangunan itu... jangan terhegeh-hegeh.

Inilah budaya Pemimpin dan juga Ahli UMNO.. Harta Kerajaan dianggap sebagai harta mak bapak mereka, bila sudah kalah masih tetap menganggap harta Kerajaan itu harta mak bapak mereka..

Datuk Azhar Ibrahim hendaklah mematuhi arahan Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur dan tidak berdolak dalik lagi kecuali mengosongkan bangunan Pusat Komuniti Dewan Undangan Negeri (Adun) Penaga, yang merupakan premis dibina atas tanah kerajaan negeri.

Ketua Penerangan PKR Pulau Pinang Johari Kassim (gambar atas) berkata, Adun Penaga itu jelas menyalahgunakan kedudukannya dengan terus menguna bangunan berkenaan yang dibina di atas tanah kerajaan negeri, meskipun beliau bukan lagi mewakili kerajaan yang memerintah.


Sebagai pembangkang Azhar sepatutnya sejak awal mengosongkan bangunan itu tanpa menunggu arahan mahkamah, katanya mengulas laporan akhbar bahawa Azhar ingin failkan rayuan menangguhkan pelaksanaan keputusan itu.

Azhar sepatutnya berasa malu untuk mempertahankan sesuatu yang bukan lagi menjadi miliknya selaku pembangkang kecuali menyerahkan bangunan itu kembali kepada kerajaan negeri, kata Johari.

Beliau menegaskan bahawa Azhar sebenarnya menyalahguna harta kerajaan untuk kepentingan dirinya dan Umno walhal selaku Adun beliau sememangnya tahu kedudukan itu.laporan akhbar harian.. Azhar akur tapi...


Penangdaily

Followers

Archive

Related Posts with Thumbnails