BERSIH dikaitkan dengan YAHUDI pula...


PATRIOT yang berlindung di Bawah Ketiak FRU.

Sebelum perhimpunan BERSIH 2.0, aku yakin bahawa ramai yang sedia maklum bahawa BERSIH 2.0 telah dikaitkan dengan Komunis.. mungkin dirasakan isu itu kurang berkesan oleh media-media tunggangan UMNO maka satu isu baru pula dicipta.


Oleh itu pada 26 Lidah Rasmi UMNO melaporkan..

KUALA LUMPUR 26 Jun - Gerakan yang mempunyai kaitan dengan Kristian yang berpangkalan di luar negara dikenal pasti sebagai penyumbang dana kewangan terbesar kepada Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (Bersih).

Gerakan tersebut yang berselindung di sebalik pertubuhan bukan kerajaan (NGO) sejak beberapa minggu lalu dikesan aktif menyalurkan bantuan kepada Bersih melalui NGO tempatan.

Antaranya adalah Yayasan Konrad Adenauer dari Jerman yang mempunyai hubungan erat dengan Parti Kesatuan Kristian Demokratik di sana, serta Yayasan Canadian Allied dari Kanada. – berita penuh sila baca di (SINI)
Tetapi semalam menurut Wisma Putra setelah Najib Razak mengunjungi Pope Benedict XVI di Rom dan hasilnya Malaysia dan Vatican telah bersetuju untuk mewujudkan hubungan diplomatik secara formal bagi memperkukuhkan kerjasama, Pertemuan berlangsung di Apostolic Palace, kediaman musim panas pemimpin penganut Katolik itu di Castel Gandolfo di pinggir Rom.

Bila Najib sendiri sudah berjumpa dengan Pope bagi menjalin hubungan diplomatic ( Hubungan Diplomatic apa benda dengan Pope ni?) Lidah Rasmi UMNO mengaitkan pula BERSIH 2.0 dengan gerakan Yahudi pula..

Baca laporan ini..

19 Juli 2011, KUALA LUMPUR, Hingga lebih dari sepekan setelah demonstrasi Bersih 2.0 usai, Pemerintah Malaysia terus berusaha memperburuk citra gerakan menuntut reformasi sistem pemilu itu melalui media. Terakhir, Bersih 2.0 diklaim didukung kekuatan asing, termasuk grup Yahudi.

Klaim itu diungkapkan dalam tajuk rencana harian Utusan Malaysia milik partai berkuasa di Malaysia, Senin (18/7). Harian berbahasa Melayu terbesar di Malaysia itu mengatakan, kelompok-kelompok Yahudi di dunia berusaha mencari celah untuk ikut campur dalam urusan dalam negeri Malaysia dengan tujuan menghancurkan negara itu.

”Ketika genderang atas nama hak asasi manusia semakin keras ditabuh, itu menjadi kesempatan bagi kelompok pro-Yahudi campur tangan di negara Islam mana pun,” tulis editorial itu.

Maaf ya bapak-bapak dan ibu-ibu.. aku copy dari Kompas.com tu.. sepenuhnya sila baca di (SINI)

Ini pula adalah artikel yang di maksudkan itu..

Konspirasi Bersih dan kultus

SEMASA Cuit ini ditulis, saya menerima SMS dari blogger Papa Gomo. SMSnya berbunyi: Salam, video Tulen Dato Johari Abdul PKR sahkan dan akui Anwar pelaku video seks di blog saya.

Beberapa sahabat lain juga menghantar mesej yang sama. Bagi saya ia bukan cerita baru. Ia hanyalah satu penemuan baru yang dijangka keluar satu demi satu lagi mengenai kecurangan seks dan penyelewengan moral Anwar Ibrahim. Seperti yang saya katakan sebelum ini, seruan solat hajat daripada penyokongnya untuk menunjukkan kebenaran sudah terserlah dan sedang menjelma.

Semua orang yang telah melihat video seks itu mengesahkan itu memang dia. Malah pakar forensik video dari Amerika Syarikat pun memberi pengesahan 99.9 peratus itu adalah tulen dan sama dengan Anwar.

Oleh itu, apa lagi?

Pembangkang mati-matian akan terus mempertahankan Anwar, walaupun mereka tahu dalam video itu memang Anwar.

Tapi mengapa mereka terus menafikan?

Senang saja, kerana tanpa Anwar, habislah pakatan pembangkang. Samalah seperti tanpa Nik Aziz, habislah Pas. Tanpa Lim Kit Siang habislah DAP.

Pakatan itu sebenarnya terlalu rapuh. Kekuatannya bukan terletak kepada parti itu sendiri seperti BN, tapi bergantung kepada ikon yang telah dipuja supaya ia menjadi kultus peribadi atau cult.

Ikon kultus ini memang dahsyat pengaruhnya. Ingat lagi pada 18 November 1978, sebanyak 918 warga Amerika dan 909 lagi ahli sebuah pertubuhan sesat yang taksub kepada Jim Jones meminum racun atas arahan pemimpin mereka itu – untuk ke syurga.

Jim dalam rakaman suara sebelum mati berkata: ‘‘Kami bukan bunuh diri, kami lakukannya sebagai tindakan revolusi membunuh diri membantah keadaan yang tidak berperikemanusiaan di dunia.”

Para pengikutnya yang taksub kepada pemimpin itu semuanya mati, termasuk 303 anak-anak mereka yang dipaksa meminum racun sainida itu.

Banyak lagi kejadian yang sama berlaku selepas itu atas nama pemimpin, kultus peribadi dan ketaksuban. Teringat saya kata orang tua-tua: Seperti itik jawa pulang petang, seekor dilanggar lori, yang lain pun ikut sama.

Sampai sekarang pengikut Al-Arqam masih percaya yang pemimpin mereka Ashaari masih hidup!

Malah kini, kitab suci al-Quran pun sanggup ditafsir mengikut kehendak mereka bagi menjustifikasikan kebenaran yang dibawa. Ustaz-ustaz mentafsirkan mengikut kehendak politik. Diandaikan Anwar itu masih pemimpin UMNO, maka tafsiran al-Quran mengenai soal zina dan liwat akan menjadi cerita lain pula.

Begitu juga di Malaysia yang aman, damai lagi sentosa ini. Para pengikut parti pembangkang mahu menghalalkan cara dengan mengadakan demonstrasi jalanan ala-Reformasi bagi menjatuhkan kerajaan.

Mengapa? Senang saja jawapannya. Mereka mahu menyelamatkan Anwar bin Ibrahim. Anwar kini berada dalam peringkat akhir kes liwatnya terhadap Saiful. Anwar juga sudah tidak boleh berdalih mengenai pelakuan video seksnya.

Bagaikan orang bersalah, apa nak jadi, jadilah. Maka demonstrasi Bersih akan tetap dilakukan pada 9 Julai ini. Ia, kononnya atas nama untuk membersihkan sistem pilihan raya Malaysia.

Tapi baca pula kenyataan anaknya Nurul Izzah Anwar mengenai tujuan Bersih itu mahu diadakan:

‘‘Rakyat perlu ambil semangat rakyat Mesir di Dataran Tahrir pada perhimpunan Bersih kali ini.”

Itulah niat sebenar mereka. Bapanya sedang tersepit. Anak yang baik mahu menyelamatkan bapanya dalam apa cara sekali pun, walaupun satu dunia tahu mengenai perbuatan bapanya itu.

Itulah tujuan sebenar perhimpunan haram itu mahu diadakan. Ia bukan sangat soal pilihan raya yang bersih. Pilihan raya umum kita memang bersih sehingga mereka berjaya menang di lima negeri.

Apa yang mahu dilakukan ialah memporak-perandakan negara untuk menyelamatkan bapanya. Nurul Izzah mahu samakan Malaysia dengan Mesir, yang rakyatnya hidup dalam kemiskinan walaupun mempunyai sumber asli dan duit pelancongan yang besar.

Wahai Nurul Izzah, ironisnya Tun Dr. Mahathir Mohamad kini berada di Kaherah atas jemputan kerajaan baru negara itu hingga esok bagi berkongsi pengalaman Malaysia menjaga keharmonian selama ini.

Di Malaysia bukan macam Mesir. Di sini wahai Nurul Izzah, semua orang senang. Masuk di kampung rata-rata pakai kereta atau memiliki sekurang-kurangnya motosikal. Jika hari raya, kampung sesak bagaikan Kuala Lumpur, dengan kereta-kereta berjenama mewah. Orang Cina kaya-raya di negara ini. Tiada lagi dengar berita rakyat kita mati kebuluran. Memanglah ada yang miskin, tapi tidaklah seperti di negara lain.

Namun adakah kita sedar pula siapa di belakang yang memporak-perandakan negara-negara Arab sekarang. Yang peliknya negara-negara Arab yang akrab dengan satu kuasa besar tidak disentuh pun? Jordan misalnya, sampai sekarang aman (walaupun ada demonstasi tapi hanya kecil). Kuwait pun tiada apa-apa berlaku dan Arab Saudi sekutu kuat sebuah kuasa, juga aman damai.

Kuasa besar itu tahu siapa yang perlu diporakperandakan dan dipulas telinga. Kini giliran Malaysia pula? Sebenarnya cubaan oleh kuasa asing untuk menumbangkan kerajaan Malaysia telah berlaku semasa gelombang reformasi dulu. Cuba Nurul Izzah tanya dengan ayahanda Anwar apa hubungannya dengan rakan-rakan akrabnya di Amerika itu?

Selepas reformasi itu, Dr. Mahathir akhirnya turun secara sukarela tapi kerajaan BN yang mahu dihancurkan mereka gagal dijatuhkan. Di Indonesia, tempat bermulanya gelombang refomasi campur tangan asing itu, mereka bukan saja berjaya menjatuhkan Suharto tapi parti Golkarnya sekali turut tumbang.

Di Malaysia, pada 9 Julai ini satu lagi cubaan mahu dilakukan. Jika semasa gelombang refomasi di Malaysia dulu, pelbagai NGO diwujudkan melalui dana yang dibawa masuk oleh kuasa-kuasa asing, kini ia berlaku sekali lagi.

Saya mencabar pihak pembangkang dan Anwar menafikan fakta ini.

Apakah kerajaan kita tidak sedar dengan campur tangan asing itu? Jika sedar apa tindakan seterusnya? Baca di bawah ini:

WAKIL EJEN ASING TAJA BERSIH 2.0?

(1) AIDCNews (26/06/11) - Laman web National Democratic Institute atau ringkasnya, NDI mengesahkan bahawa yayasan demokrasi itu menaja dan menyokong Bersih di Malaysia.

“Program-program NDI di Malaysia ditaja oleh National Endowment for Democracy atau ringkasnya NED", lapor laman NDI, www.ndi.org.

NDI adalah salah satu daripada empat cabang operasi NED.

Selain NDI, tiga cabang NED lagi adalah IRI (International Republican Institute), ACILS (the American Center for International Labor Solidarity) dan CIPE (Center for International Private Enterprise).

Allen Weinstein, penggubal dasar undang-undang NED mengesahkan operasi NED adalah seumpama operasi CIA yang pernah dilakukan sebelum ini.

Anwar Ibrahim dari Malaysia, merupakan salah seorang pemikir NED, badan yang bertopeng demokrasi didalangi Yahudi itu.

Muhamad Rahimi Osman, bekas Setiausaha Sulit Anwar sebelum ini pernah menunjukkan bukti surat Ketua Umum PKR itu memohon dana daripada NED untuk menghadapi Pilihan Raya Umum Ke-12.

Surat bertarikh 18 Jun 2007 yang ditandatangani oleh Anwar Ibrahim dengan alamat AIA di 585 Grove Street, Suite 135, Herndon, Virginia, 20170 dihantar kepada NED beberapa bulan sebelum PRU-12.

Hal ini diperkukuhkan lagi bantuan demi bantuan dari salah satu cabang NED, NDI yang membantu memperkasakan parti-parti pembangkang dan NGO-NGO Malaysia pro Anwar Ibrahim.

“Pada bulan Februari 2005, NDI melancarkan program di Malaysia untuk menggalakkan perbincangan terbuka mengenai perkara-perkara perundangan dan kerajaan serta untuk menggalakkan parti-parti politik supaya lebih telus, demokratik dan komunikasi dalam hubungan mereka dengan orang ramai.

“Program ini memupuk dialog antara parti-parti politik dan masyarakat awam (civil society) berkenaan isu-isu reformasi ke arah memperbaiki parti konstituen, mesej pembangunan dan kemahiran berkomunikasi,” lapor cabang NED itu.

NDI mengakui pihaknya telah mengadakan bengkel-bengkel dengan kerjasama sebuah NGO Malaysia yang dinamakan REFSA, salah satu NGO yang menjadi anggota Bersih untuk melatih kepimpinan dan pengurusan organisasi Bersih itu.

Latihan NDI dijalankan secara berkala di Malaysia, mulai dari tahun 2005, 2006 dan 2007 untuk menghadapi Pilihan Raya Umum (PRU) Malaysia pada tahun 2008.

REFSA adalah nama singkatan kepada Pusat Penyelidikan Untuk Kemajuan Masyarakat (Research for Social Advancement), sebuah NGO Malaysia yang beralamat di 4A, Jalan Sepadu, Taman Bersatu, Jalan Klang Lama, Kuala Lumpur yang dianggap badan pemikir DAP, diketuai oleh YB Liew Chin Tong, Ahli Parlimen DAP, Bukit Bendera, Pulau Pinang.

Selain REFSA, badan-badan NGO yang menganggotai Bersih adalah Amnesty International Malaysia (AIM), All Women‘s Action Society (AWAM), Centre for Independent Journalism (CIJ), Komuniti Masyarakat (KOMAS), Persatuan Kesedaran Komuniti Selangor (Empower), Suara Rakyat Malaysia (Suaram), Women‘s Aid Organisation (WAO), Writers’ Alliance for Media Independence (WAMI), Majlis Peguam dan lain-lain.

Kebanyakan badan NGO di atas ditaja oleh dana Yahudi, NED dan Open Society Institute (OSI), kepunyaan penyangak matawang Yahudi, George Soros.

“Pada bulan Julai 2005, NDI menganjurkan bengkel peringkat kebangsaan kepada pemimpin parti untuk reformasi pilihan raya. NDI telah menjalankan bengkel-bengkel di seluruh Malaysia untuk menggalakkan reformasi pilihan raya dengan kerjasama REFSA, salah satu NGO yang menjadi urus setia Bersih.

“Pada tahun 2006, NDI menjalankan bengkel untuk Bersih yang memberi tumpuan kepada memperbaiki pelan tindakan setiap peserta atau parti politik organisasi tersebut.

“Pada tahun 2007, NDI dan Bersih mengadakan beberapa siri bengkel di wilayah politik yang diabaikan di Sabah dan Sarawak untuk mendidik semula aspirasi berpolitik,” lapor laman NDI.


(2) BLOG The Unspinners: Selain penangkapan aktivis Parti Sosialis Malaysia di tol Sungai Dua Pulau Pinang pada pukul 5:45 petang hari sama, seramai 29 ahli PSM telah ditahan di hadapan Kolej Matrikulasi Ledang.

Mereka terdiri daripada 27 kaum India serta seorang warganegara Korea dan Filipina.

Daripada maklumat yang diperoleh, lelaki Filipina itu bernama Romeo Castillo, 59 tahun dan berasal dari Manila. Dia datang sebagai tetamu PSM dan menyertai konvoi PSM sejak 23 Jun dari Semenyih.

Sementara itu, warga Korea bersama mereka itu adalah Min Young Song, 24 tahun. Dia adalah wakil NGO Korea Selatan, Pertubuhan 18 Mei di Korea. Dia hadir atas jemputan dan pembiayaan National Democratic Institute (NDI) dan Electoral Integrity. Dia sudah masuk sejak dari 19 Mac dan cop semula di Tanjung Kupang pada 1 Mei lalu.

NDI adalah satu organisasi daripada empat cawangan di bawah naungan National Endowment of Democracy.

Kebetulan ada ceramah DAP di Tangkak dan Gobind Singh, Dr. Boo serta beberapa ahli DAP datang melawat tahanan. Mereka masih ditahan di Balai Polis Ledang.

Kumpulan PSM telah mula membuat roadshow untuk memperomosi perhimpunan haram Bersih di bawah kempen “UdahLah Bersara” mulai 24-26 Jun. Mereka telah pergi Ke Johor, Kedah, Perak dan Pulau Pinang.

Roadshow ini diketuai oleh Setiausaha Agung PSM, Arulchelvam. Mereka telah mengedar risalah Bersih dan menyeru orang ramai turun pergi demo.

Semasa bas mereka ditahan, terjumpa t-shirt dan risalah yang mengagungkan komunis.

Kebimbangan keselamatan bukan setakat elemen komunis, tetapi juga elemen militan dari selatan Siam boleh menular masuk menerusi perhimpunan Bersih.


Lidah Rasmi UMNO..

Jika ditakdirkan selepas ini Najib bertemu pula dengan Perdana Menteri Israel.. dengan apa pula BERSIH akan dikaitkan agaknya???

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

7 comments

comments
Anonymous
July 19, 2011 at 3:00 PM delete

Persoalan yang masih menjadi tandatanya dan menjadi satu kepelikan iaitu jika benarlah secara panjang lebar isu seks anwar diperkatakan dan dipersetujui kebanyakkannya rakyat (kononnya) mengapa sehingga kini anwar ibrahim tidak ditangkap dan terus didakwa seperti mana isu liwat beliau yang juga jelas nampak kelemahannya tetapi boleh didakwa dengan cepat oleh pihak polis dan mahkamah UMNO-BN?

Itu sahaja yang perlu kita fikirkan kerana segala persoalan di atas itu telah dibuktikan dalam situasi sebenar (actual event)dan bukan tulisan dan dakwaan dari pihak pembangkang.

;-)

Reply
avatar
Anonymous
July 19, 2011 at 3:28 PM delete

Kalau ini pun rakyat tak percaya, lepas ni BERSIH akan dikaitkan dengan gerakan ekstrimis islam, mungkin ambiga adalah agen alqaeda yg mahu lancar revolusi islam di malaysia.

Reply
avatar
Anonymous
July 19, 2011 at 4:21 PM delete

ni apa punya artikel ni... kejap kata anwar didokong oleh kuasa asing ... bila baca pasal jordon, kuwait dan arab saudi sekutu kuat sebuah kuasa juga aman damai..

ni mana satu... kuasa asing masuk campur ... negara kucar kacir ke...

atau ... kuasa asing masuk campur ... negara jd aman damai mcm kuwait dan arab saudi...

Reply
avatar
Anonymous
July 19, 2011 at 4:41 PM delete

aku punya pendapat pulak... kalau benar lah yahudi ni sokong anwar... anwar tak de susah susah mcm ni... sbb semua org tahu dunia ini di kuasai oleh yahudi.. presiden us mestilah disokong oleh yahudi.. itu yg aku dpt dr beberapa pandangan ahli politik...

1. yahudi boleh desak obama buat satu perjumpaan dgn anwar utk menunjukakn sokongannya kpd pembangkang.

2. kalau setakat nak tumbang bn .. ameno...yahudi boleh bg duit sebyk yg anwar perlukan.. dgn duit tsbt ramai ahli parlimen boleh melompat...

3. mengapa bila anwar bawak isu apco di parlimen kena gantung 6 bulan.. anwar dedahkan org org yaudi yg terlibat dgn apco.. dan tunjukan bukti kjsama dgn umco..


sedih .. mrk terus memperbodohkan bangsa terutama melayunya...

Reply
avatar
ANAK JAWA
July 20, 2011 at 2:14 AM delete

Selagi PR belum dapat menguasai media terutama tv selagi itu berita-berita seperti ini akan sering didendangkan. masih ramai lg yg belum ada akses internet. org-org inilah yg akan terpedaya dgn berita yg keluar di tv. kalu sehari berkali-kali dihighlight kan mau tak percaya org tua kita. WAK HARAP SANGAT AGAR PR minta satu cannel kat najib. ASD lu pun tekan kuat sikit biar najib bg satu saluran tv

Reply
avatar
Anonymous
July 20, 2011 at 9:11 AM delete

salam anak jawa..

yg ada kepandaian internet pun kalau benggap dan mempunya kepentingan peribadi mcm sedara kita tu lah... yg syg sangt kat ksk ros tu lah... yg bila mati hujah kata liwat lah ...

org ni bukan saja dapat maklumat malah mrk boleh mencari maklumat dr berbagai bagai saluran.. mrk pasti tahu yg benar dan tidak benar..

jenis mcm ni .. kalau kita nak betul kan tak de cara lain .. kuburkan je ameno..
selagi ada ameno ... selagi tu lah ada jenis mcm ni..

Reply
avatar
Anonymous
July 20, 2011 at 10:26 AM delete

Makin pelik lah UMNO dgn sekarang. Keluarkan statement yg akhirnya menjerat diri.. selalu memperbodohkan dan meunjukkan kelemahan diri.

Eh.. kenapa MCA, MIC dan Parti komponen yg lain tak terlibat dlm Patriot dulu.. UMNO je yg bermatian

Reply
avatar
Related Posts with Thumbnails

Followers

Archive