Sunday, June 26, 2011

BERSIH : Merah kurang sesuai buat Pemuda UMNO.. apa kata pakai Design ini?

Menulis dalam twitternya mengenai perhimpunan 'Patriot' yang telah dilancarkan oleh Pemuda UMNO, Ketua Pemuda Umno, Khairy Jamaluddin meminta penyokongnya supaya memakai baju merah.

Baju Merah?? Sesuaikah dengan Pemuda UMNO tu.. kalau korang tengok Video kat link di SINI korang pasti nampak betapa tidak sesuainya warna merah itu dengan Pemuda UMNO.. apa kata kalau Pemuda UMNO pakai ‘T’ Shirt seperti dibawah… korang tengok diakhir entry..

Paling sesuai buat Khairy…


Perhimpunan 'Patriot' lawan BERSIH

Manakala jalan-jalan di Kuala Lumpur dijangka dibanjiri penyokong BERSIH yang berbaju kuning pada 9 Julai, Pemuda Umno pula akan tampil dengan baju merah.


Apa yang pada mulanya merupakan satu idea untuk melawan perhimpunan BERSIH 2.0, Pemuda Umno kini sudah mempunyai satu logo dan nama untuk perhimpunan anjurannya pada hari yang sama.

Menulis dalam twitternya mengenai perhimpunan 'Patriot' itu, Ketua
Pemuda Umno, Khairy Jamaluddin meminta penyokongnya supaya memakai baju merah.

Mengapa 'Patriot'? Menurut Khairy kerana mereka mahu memberitahu rakyat bahawa mereka tampil menyokong sistem demokrasi dan perubahan yang dicadangkan oleh Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR).

Mengulangi dakwaannya bahawa BERSIH 2.0 telah dicemari oleh politik pembangkang, Khairy berkata, gabungan itu tidak lagi menjadi satu gerakan masyarakat sivil yang berkecuali.

Beliau mendakwa jawatankuasa BERSIH sering muncul di pentas pembangkang.

Khairy berkata, gabungan itu telah menjadi sangat berat sebelah, condong kepada pembangkang dan mempunyai agenda politik.- Malaysiakini

Link
Khas untuk Ketua Pemuda UMNO..

Lagi dua design sila lihat di SINI

Followers

Archive

Related Posts with Thumbnails