Thursday, May 12, 2011

Utusan Perangkap UMNO?? kah..kah..kah..
Sebelum itu.. Ini pertanyaan buat Pemuda UMNO Pulau Pinang.. katanya korang memperjuangkan Bangsa Melayu.. Tetapi bagaimana korang akan dihormati dan diyakini boleh memperjuangkan nasib Bangsa Melayu jika korang sendiri dipimpin oleh seorang Anak Mamak piau (pure)?

Kemana menghilang Anak Melayu Pulau Pinang? Hinggakan terpaksa mengimport Anak Mamak untuk memimpin?


Lagi satu.. bukankah UMNO itu United Malays National Organisation? Atau sekarang sudah ditukar kepada United Mamak National Organisation??

Di bawah ialah berita yang menunjukkan betapa bijaknya Anak Mamak yang menjadi Ketua Pemuda UMNO Pulau Pinang ini..


'Kontroversi negara Kristian untuk perangkap Umno'

Seorang pemimpin Umno Pulau Pinang berkata kontroversi terbaru ekoran laporan Utusan Malaysia - yang mendakwa DAP dan sekumpulan pastor merancang untuk menubuhkan negara Kristian - adalah untuk memerangkap partinya.

Dan malangnya - keluh ketua Pemuda Umno Pulau Pinang, Shaik Hussein Mydin - partinya telah terjebak ke dalam perangkap tersebut.

Perangkap tersebut, dakwanya lagi, dibuat oleh pihak tertentu yang akan mendapat manfaat daripada kontroversi tersebut, untuk mencemarkan imej partinya.

Beliau bagaimanapun tidak menyatakan sama ada percaya atau tidak laporan tersebut yang telah mencetuskan kontroversi, dengan pelbagai pertubuhan membuat laporan polis terhadap DAP, pastor dan akhbar berkenaan.

Shaik Hussien berkata, laporan tersebut, yang berdasarkan kepada posting dalam dua blog pro-Umno, telah mengundang tuduhan bahawa Umno di belakangnya.

“Polis cekap dan bijak, mereka akan tahu tidak lama lagi siapakah di belakang tuduhan tersebut,” kepadanya kepada Malaysiakini.


Malaysiakini

Followers

Archive

Related Posts with Thumbnails