Mahathir di masukkan ke IJN

Semoga Tun cepat sembuh...

KUALA LUMPUR, 18 Mei — Tun Dr Mahathir Mohamad dimasukkan ke Institut Jantung Negara (IJN) di sini awal pagi ini kerana demam dan batuk.

Jurucakap IJN memberitahu bekas perdana menteri itu dimasukkan ke IJN kira-kira 6 pagi.

“Ya, beliau (Dr Mahathir) dimasukkan ke IJN pagi tadi dan mengikut laporan perubatan beliau hanya batuk dan demam sahaja.

“Keadaan beliau stabil dan kita telah menjalankan fisioterapi, kemungkinan beliau akan berada di IJN selama seminggu,” katanya.


Sementara itu, pegawai khas Dr. Mahathir, Sufi Yusoff yang dipetik beberapa media tempatan berkata, perdana menteri keempat itu dimasukkan ke wad normal pagi tadi setelah dua hari menghadapi masalah demam dan batuk.

“Beliau kini menerima rawatan antibiotik intravenous selain menjalani fisioterapi dada. Dijangkakan beliau akan terus berada di IJN selama seminggu.

“Selain itu, doktor turut menasihatkan beliau berehat dengan tidak menerima kunjungan pelawat kecuali ahli keluarga terdekat,” kata Sufi dalam satu kenyataan.

Tahun lalu, Dr Mahathir dimasukkan ke Hospital Epworth, Melbourne bagi rawatan jangkitan kuman di dada.

Dr Mahathir, 85, telah menjalani pembedahan pintasan koronari di Hospital Besar Kuala Lumpur pada Januari 1989 dan kali kedua di IJN September 2007.


The Malaysian Insider

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

20 comments

comments
Anak kg pertama
May 18, 2011 at 2:23 PM delete

Aku berdoa semoga Tun M kembali sihat seperti sediakala..dan menerus pejuangan yg belum selesai...

Reply
avatar
Anonymous
May 18, 2011 at 2:43 PM delete

Aku juga berdoa semoga Tun M kembali sihat seperti sediakala..agar dapat melihat kejatuhan BN serta pemimpin-pemimpin mereka yang korup (termasuk beliau) ;-)

Reply
avatar
May 18, 2011 at 2:59 PM delete

semoga cepat sembuh!! info tentang Dr. Mahathir di SIHAT SELALU - Rahsia Muda Dr. Mahathir

Reply
avatar
Anonymous
May 18, 2011 at 3:33 PM delete

liat nyawa orang tua kutuk ni

Reply
avatar
Anonymous
May 18, 2011 at 4:07 PM delete

almarhum ust Fadzil Nor dah doa supaya allah swt panjangkan usia Dr. M supaya dia dpt melihat kejatuhan sistem corrupt yg dia sendiri asaskan. umno belum tumbang lagi, jadi tak perlu dirisaukan kesihatan Dr. M. Pedulikan dia..bukan penting pun.

Reply
avatar
Anonymous
May 18, 2011 at 4:40 PM delete

badan sudah tua hahi masih muda masih tak nak bertaubat MASYAALLAH.

Reply
avatar
May 18, 2011 at 6:18 PM delete

Aku doakan Mahathir cepat sembuh supaya dia boleh pulihkan UMNO yang telah dirosakkannya. Amin.

Reply
avatar
Anonymous
May 18, 2011 at 6:42 PM delete

AKP komen "Aku berdoa semoga Tun M kembali sihat seperti sediakala..dan menerus pejuangan yg belum selesai..."
-----------------------
perjuangan apa belum selesai?
Punggah kekayaan negara?
Bankrupksn kerajaan 2018?
Menkuttykan melayu?
Etenik cleansing?
Membina empire mahakutty?
Menjatuh kan PM-PM seterusnya?

Yang pastinya jambatan johore batal dan anak menjadi brewer arak termashor dunia.

Pemimpin agung amerika, negara eropa dll dunia pun tahu erti kata cukup.....

Reply
avatar
May 18, 2011 at 6:44 PM delete

Betul kata Anak haram jadah kg pertama, Tun M kena sembuhkan dirinya untuk meneruskan perjuangan yang belum selesai.....UMNO memang ada banyak perjuangan tapi tak ada satu pun yang selesai....sampai kiamatlah..

Reply
avatar
Anonymous
May 18, 2011 at 6:52 PM delete

Nyawa...Tun ini...memang liat......sayangnya usia yg sudah pun senja...ini x sedar 2 juga...Rumah kata pergi...kubur kata mari...

Reply
avatar
Anonymous
May 18, 2011 at 7:09 PM delete

INNALILLAH HI WA INNAA ILLAIHI RAJIUNN

Reply
avatar
Anak kg pertama
May 18, 2011 at 11:31 PM delete

Yang mengatakan kt Tun M tu..tahu ke bila ajal kalian..doalah sikit kalau pun benci..manalah tahu doa kalian dihisab sebagai pembuat baik diwaktu kiraan timbangan di padang mahysar nanti.

Reply
avatar
Anonymous
May 18, 2011 at 11:47 PM delete

aku doakan Dr M jumpa jalan U-turn sebelum dijemput...

Hairan bila kita doakan utk DSAI dimain mainkan doa kita... tp bila Dr M mtk pulak kt doa yg baik baik..

Reply
avatar
May 18, 2011 at 11:56 PM delete

AKP

Hang berdoa untuk Tun just to clean the floor lah ?????????

Reply
avatar
Anak kg pertama
May 18, 2011 at 11:59 PM delete

TG Nik Aziz pun doa pada Osama..kenapa nak pelik saudara..terang dan nyata

Reply
avatar
bunbinban
May 19, 2011 at 12:28 AM delete

"Yang mengatakan kt Tun M tu..tahu ke bila ajal kalian..doalah sikit kalau pun benci..manalah tahu doa kalian dihisab sebagai pembuat baik diwaktu kiraan timbangan di padang mahysar nanti." kan kan kan...hahaha...bukan je doa kat madey di ambil kira bro, segala mcm di ambil kira. Takde miss pun even sebesar kuman pun tak kira dosa atau pahala. Jadi agak2 la ye. Boleh tak AKP doakan kebahagiaan dan ketabahan buat DSAI dlm mengharungi segala fitnah dan tuduhan jahat yg di lemparkan ke atas beliau. Boleh tak?. Atau doakan Kelantan dpt semula royalti minyak yg mana ianya hak rakyat Kelantan?. Atau doakan agar hukum Islam tertegak di bumi bertuah ini?. Atau AKP boleh gak berdoa agar master mind di sebalik kematian antutuya di ketahui. Atau pun berdoa semoga Rosmah Mansur terbuka pintu hatinya utk menutup aurat. Peace

Reply
avatar
Anonymous
May 19, 2011 at 4:28 AM delete

jangan pergi dulu....tunggu PRU-13.
satu undi adalah penentu kerajaan.
lepas tu nak pi,hang pi la mana2

Reply
avatar
Anonymous
May 19, 2011 at 4:51 AM delete

kalau mantan ini koyol...banyak soalan mungkar nakir...sedang menunggu...kes ibrahim libya, rasuah, fitnah, mengaut kekayaan utk suku sakat...iisssyh...byk lagi...pemimpin katakan....jawab...tun....jangan x jawab...di dunia...tun berkuasa...dalam kubur...tinggal sorang diri......pada AKP ..jgn lupa tolong jawab...utk tun...dalam kubur...sebab lidahnya dah kelu...

Reply
avatar
Anonymous
May 19, 2011 at 8:33 AM delete

It is high time for Tun to meet his Maker and pay for his sins and corruption.

Reply
avatar
cikgu saari
May 22, 2011 at 11:40 AM delete

tunggu mahathirkutti main taik dulu..

Reply
avatar
Related Posts with Thumbnails

Followers

Archive