Cepatnya balasan Allah..

PUTRAJAYA 23 Mei - Ketua Hakim Negara, Tun Zaki Tun Azmi dipercayai berada dalam keadaan kritikal setelah terjatuh di Wad ED, Hospital Putrajaya pagi ini.

Beliau dipercayai mengidap tekanan darah rendah dan komplikasi jantung.

Bagaimanapun, beliau kini telah dibawa ke Institut Jantung Negara (IJN), untuk rawatan susulan.


Lidah Rasmi UMNO

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

24 comments

comments
Anonymous
May 23, 2011 at 12:48 PM delete

Bagi org org spt ini mrk tidak dapat atau tidak mahu kaitkan dgn perbuatan mrk.. Jika hati telah dibutakan hanya Allah saje yg dpt menolong..

Yg pelik jika kita nonton cerita di TV ada pulak dailog...'apakah dosa ku yg lalu menybbkan aku....' baik cite indon, cine, org puteh dan apa lg industani....

mereka tidak berpegang pd prinsip yg baik dibalas baik... yg jahat dibalas jahat...

Reply
avatar
May 23, 2011 at 12:51 PM delete

Bersaralah sementara ada masa, jangan sampai mati terkejung atas kerusi hakim waktu perbicaraan nanti.....Anwar dah mintak dia ni dilucutkan dari jadi hakim untuk kes ni, kerajaan UMNO tak pedulik, sekarang tak nak terima gak lagi balasan Allah ni? UMNO sondollah dia kedepan sampai tersungkur.

Reply
avatar
Anonymous
May 23, 2011 at 1:17 PM delete

Allah berikan usia untuk tambah amal jariah, tapi dia ni beri nasihat tak baik dan tak betul kepada PM malah berkomplot pulak, umur dia baru 66 maseh boleh kerja sampai 15 tahun lagi tapi allah mungkin pindekan usia nya kerana kejahilan nya tak berubah allah tak tega tenggok dosanya bertambah. Wallahwakalam....

Reply
avatar
May 23, 2011 at 1:18 PM delete

Tugas menjadi hakim tugas yang amat berat. Tersalah langkah saja akan menyesal sampai bila2.(kalau masih ada iman).

Apa2 pun harap taubat sebelum malaikat maut datang.

FARISZ@AZ.Com

Reply
avatar
bapak fmzam
May 23, 2011 at 1:24 PM delete

huyo..peliknye kepale otak pencacai2 taik nuar juburi ni..terutamanya fmzam aka kaki carut..nape sepol n eskay yg dh pon bersumpah laknat demi nama Allah bahawa dia akn dilaknat kalo menipu still hidp sihat walafiat lg skrng ni ek..hahaha..nuar juburi plak makin xkeruan..hidp xpernah tenang..ade je pendedahan2 baru oleh kawn2 die..ketenangan hdp pon satu nikmat Allah jgk..mknenye slh satu nikmat Allah dh ditarik dr nuar juburi..nape ek..hahaha..pok nik kuar msk hospital dlu pon balasan Allah jgk la ye wahai pncacai taik nuar juburi..singktnye otak pncacai taik nuar juburi ni.

ape lg fmzam..kuarkn ayat carut marut ko tu...ko pon bkn reti bg komen gune kepale otak kn..ko pndai buat ayt carut marut je..hahaha..tahniah..makin bertambah dosa ko sbb mncarut...fmzam n nuar juburi bodo selamanya..tp fmzam lg bodo sbb sng kene kncing dgn nuar juburi.

Reply
avatar
Anonymous
May 23, 2011 at 1:42 PM delete

aku dah agak dah mesti ayt knape saifool dan eskay buat sumpah laknat tak kena??? Allah kesian.. tu pun kalau layak kita dpt... apalg kasih sayang... Dia bg dua ekor ni peringatan dan memperbetulkan kesilapan mrk... dan laknat tak semesti kena kat dia dulu mungkin kat kita... nanti aku bg contoh bapak fmzam tak faham...

Pok Nik masuk hospital tak terkejut krn umur nya ... tp Tuan Hakim ni tejatuh di wad dan kena penyakit tekanan darah kat HOSPITAL.. entah entah kena lepas pemeriksaan...

Biarlah kita di ambil Allah dlm kedaan yg baik.. sekurang kurang nya kita tidak menfitnah anwar...

Reply
avatar
May 23, 2011 at 2:22 PM delete

LAGI CEPAT MAMPOS LAGI BAIK... NERAKA DAH MENUNGGU... AMIN

Reply
avatar
fmzam
May 23, 2011 at 2:59 PM delete

wahh..pndai gile putar belit cerita...org2 pro kerajaan kalo msk hospital n sakit ko kate sbb balasan Allah...kalo org2 pr skt or msk hospitl ko kate tu sbb umur la..sbb keadaan la..

lps tu blh plak kate eskay n sepol xkene ape2 sbb Allah nk bg die peluang bertaubat...terer gile ko wahai anon May 23, 2011 1:42 PM...mende2 ghaib pon ade dlm otak ko ek..dasyat btul..hahaha..ni sume ilmu yg pok nik bg kt ko ke..kenape la korng ni sume seng sgt buat kesimpulan sesuatu mende tu wahai pencacai2 taik nuar juburi.. kalo org pro bn skt ko kate balasan Allah..kalo org pr skt ko xde plak kate cmtu..pttla korng sng kene tpu dgn nuar juburi..punyela taksub..

otaklunyai lg best..siap blh tau neraka dh menunggu..oi bodo..syurga neraka tu hak Allah..wlpon org tu nmpk alim..tp dlm ati die cume Allah je yg tau iklas ke xterhdp Allah..mende2 ghaib ni korng xpyh la tunjuk terer..konon org tu dpt syurga..org tu dpt neraka..tahniah pok nik..semakin teserlah peranan ko sbg pemegang kunci 'syurga'..hahaha.

Reply
avatar
Anonymous
May 23, 2011 at 3:20 PM delete

Kepada Anon 1.24....walaupun kita tidak nampak secara realitinya Saifol dan 3 Trio ditimpa bala dr Allah swt....selepas melakukan sumpah laknat....tapi kita tidak boleh sesekali memberi jaminan... bhw jiwa mrk ini dlm keadaan tenang dan tenteram.... hanya Allah swt yg tahu...Takkan Saiful dan 3 trio nak habaq ....malu le.....Allah swt itu maha pengasih dan penyayang... Allah boleh memcepatkan atau memperlambatkan sesuatu musibah....kalau ALLah swt nak turunkan musibah....habis semua makhluk Allah swt yg tidak berdosa terkena tempiasnya...Sebenarnya ....kerana wujudnya mahkluk Allah swt yg lain spt tumbuh2an, haiwan serta golongan kanak2 dan org2 tua yg beriman....maka Allah swt melambatkan turunnya bala...Sama seperti org bukan Islam yg x sembahyang .....dan beriman kpd Allah ....Allah tetap mengurniakan rezeki ke atas mrk serta diberikan kesihatan yg baik, otak yg cerdas....serta penghidupan yg mewah sekiranya mrk berusaha. Cuba bezanya....Allah memberi rezeki ke atas mereka secara kasar berbanding dgn hambanya yg beriman. Kesimpulannya....jgn kita cepat menyimpul....bahawa apabila seseorang itu melakukan sumpah laknat....secara automatiknya org itu tidak bersalah....Kita serahkan semuanya pd Allah...swt...kerana Allah swt telah mengutus 2 malaikat yg sentiasa mengekori kita serta mencatat apa sahaja yg kita lakukan. Kita jgn bimbang...cukup masanya sebuah filem akan ditayangkan kalau tidak semasa kita nazak , insyaallah akan ditayangkan di padang Masyhar nanti... yang penting jangan sekali mengeluarkan kata2 yg kesat pd Anuar spt mencarut kerana setiap cacian kamu akan terbalik pd kaum keluarga kamu sendiri....Jgn bimbang ianya pasti berlaku....Saya sudah menyaksikan sendiri bagaimana kepercayaan seorang hamba Allah swt ini bahwa Anuar mrupakan seorang homeseksual....akhirnya tuduhannya terkena pada anak lelakinya sendiri.....Pada waktu itu menyesal pun x berguna...nasi sudah menjadi bubur....kerana mulut kita....akhir nya ahli keluarga kita yg tidak berdosa terkena tempiasnya....Apa yg terjadi kpd hakim....ini mrupakan rahmat Allah swt...Saya berharap dia insaf ....kerana rumah kata pergi .....kubur kata mari....ingatlah kehidupan Allahyarham Mokhtar Abdullah yg bermati2an cuba menjatuhkan Anuar....akhir meninggal dunia dlm keadaan cukup trajis....menghidap penyakit barah otak dan akhir koma....tiada sesiapa yg membantunya...tinggallah insan ini didalam kubur seorang diri....hanya Allah swt yg tahu situasinya di alam barzakh...kalau Allahyarham dihidupkan semuula.....tentu Allahyarham tidak sanggup bersesongkol lagi dlm fitnah...ini

Reply
avatar
fmzam
May 23, 2011 at 3:36 PM delete

wahai anon May 23, 2011 3:20 PM yg konon2 baik..aku xpernah pon sesekali terpikir nape sepol n eskay xditimpa bala..or kenape dieorg xditimpa bala..adakah dieorg btul or slh?aku xpernh trpkir pon smpi ke situ..sbb ni sume urusan Allah..cume aku pelik kenape org2 pr begitu sng berhukum dgn sesuatu perkara/musibah yg menimpa seseorg..yg ko plak..apsl plak ko xtego anon2 yg konon2 dh tau tmpt akhir seseorg tu..samada syurga ke neraka.ko jgk senyp je kalo perkara slh tu dilakukn oleh org2 pr.mncarut2..sume tu ko ttp sblh mata.sdhla.ko tu antara slh seorg yg sgt tksub dgn nuar j*****.ops.anwar ibrahim.ko jgn lupe.gelaran j***** tu mat sabu yg bg.ko blh x nasihtkn mat sabu.xbrani ke.hahahaha.

Reply
avatar
fmzam
May 23, 2011 at 5:17 PM delete

brita terkini.komunis dap si jeff oi kene bya rm150K ats tuduhn fitnah.padan muke ko wahai komunis celako.ni la komunis pujaan pencacai2 taik nuar juburi.wt ftnah je kjenye.hahaha.

Reply
avatar
Anonymous
May 23, 2011 at 5:20 PM delete

senarai fitnah2 pr..

suara keadilan putar belit kenyataan harun din psl utusan aritu.

suara keadilan kene saman sbb fitnah mb perak si zambry psl kes die nk msk us aritu.

tu yg aku ingt.yg aku xingt berlambak2.sudah2 la ftnah org tu wahai si penderhaka...eh silap.anak sg derhaka.hahaha.

Reply
avatar
May 23, 2011 at 5:27 PM delete

ASD,

Tak payah layan sipengecut tu, memang kat mana2 blog pun bila pencacai2 UMNO tak terlawan dengan blog2 PR dia hantar kaki putaralam yang kerjanya menyemakkan blog dengan menggunakan nama2 penulis komen pro PR dengan tujuan mengelirukan pembaca. Aku dah puas dah dengan diaorang ni yang buat kerja pengecut macam ni kat blog MalaysiaToday. Ni Blog kau, kau ban aje abis citer biar depa terkulat2 macam cicak makan kapur. Blog pro UMNO macam GAP pun pakai gatekeeper takkan lepas komen2 pedas dari pro PR. Blog kau ni dah dapat sambutan jadi memang tujuan depa nak kucarkacirkan supaya blog kau tak jadi saingan. Sekurang2nya kau ban depa2 yang tak pakai nama sendiri jadi kita senang balas apa juga tulisan depa2 tu. Kalau nak komen pakai nama sendiri atau Anon pun tak apa kalau depa tu takut. Adil kan? Jangan ikut depa punya game rules, ikut kau punya jadi kita bermain di padang yang rata.

Reply
avatar
Anonymous
May 23, 2011 at 5:49 PM delete

bapak fmzam dan fmzam....yg menciplak nama FMzam....klon yg sama.....kenapa nak marah2 .....itu ...le pelik diorang....ini....mudah melenting bila terkena batang hidung.....biarlah si luncai....terjun dgn labu2 nya...biarlah pencacai UMno menyalak sperti anjing menyalak bukit......jgn dilayan.....

Reply
avatar
penternak_lipan
May 23, 2011 at 5:51 PM delete

komen anon fmzam dan anon acuan Umnoporno.
sian kat angpa..mai la serang...banyak2 dalam blog ni..sbb nanti ada pembaca2 yg akan menilai keketidakwarasan hangpa dgn kewarasan kami.
mmg cik epoen dijubur selamat pergi umrah dan dato taik eskay dalam keadaan selamat.dan pahamkanlah wahai
anon fmzam dan anon acuan Umnoporno.
balasan ALLAH s.w.t tak semestinya akan dibuat dgn segera.dan segala azab tak akan terlepas.walau bukan di dunia tapi di akhirat.dan itu pun perkara ghaib yg kita tak tau bila dan di mana akan terjadi.hanya doa yg betul2 dimakbulkan akan diperkenankan olehNYA walau bukan skrg tapi akan tiba juga saatnya nanti.
jadi pd sapa2 yg rasa dia pengikut umnoNAJIS sebagai pedoman untuk bekalan dunia akhirat.ikutlah itu hak anda.dan setiap provokasi anda juga akan di nilai oleh pembaca di sini dan diATAS SANA.
sian kat angpa
busuk punya olang

Reply
avatar
May 23, 2011 at 6:03 PM delete

Anon pengecut,

Apa hal kau sibuk nak suruh baca Jeff Ooi kena saman tu? Ada banyak berita lagi yang kita boleh baca. Tu berita Eskay jadi dalang konspirasi pengganas kau tak baca ke? Tu berita hakim ni semakin tenat walau dah masuk IJN tak suka baca ke? Pundek hang la suruh orang baca apa yang kau nak orang baca? Kau baca sorang2 lah...

Reply
avatar
Anonymous
May 23, 2011 at 6:06 PM delete

Areal Sharon, bekas perdana mentri Isael koma bertahun hingga kehari ini, sebab ada kaum islam plastin tak rela dan tak maafkan kezaliman nya, sekarang kita tinggok lah sama ada dia :-
1. diazab hidup2 seperti Areal Sharon ,
2. diberi peluang sihat semula untuk bertaubat dan kembali kepangkal jalan
3. atau di tutup switch nya, buku dosanya dah penoh, seperti seperti kebanyakan amnoputra2 dan pencacai amno disini kerana menyibar fitnah .

Reply
avatar
Anak kg pertama
May 23, 2011 at 9:26 PM delete

FMZam...

Kau panas telinga..!! kau panas telinga...!! baru berapa kerat org smash kau..dah bergelupur kepanasan..dh..baru sehari dua aje depa smash hang dah kepanasan...

Bagi ketua hakim negara aku doakan dia pulih seperti sedia kala...

Reply
avatar
May 23, 2011 at 10:20 PM delete

AKP,

Kalau aku panas telinga aku tak kan terus menulis. Aku bagitau kat ASD cara nak hapuskan pengecut2 yang dah lah takut guna nama sendiri guna nama orang pulak. Kau ingat aku takut nak berlawan maki kat dalam blog? Aku tak suka tengok si pengecut diberi muka sebab bila pakai nama orang dia seronok tengok orang keliru, jadi apa pasal mesti ikut permainan dia? Kalau dia berani guna nama sendiri tak kiralah walau Anon pun. Ni mana dia tak berani muncul? Penakut memang camtu kan? Sekurang2nya kau yang guna nama lain pun tak pakai nama orang.

Reply
avatar
Wak Segala Kapurin
May 24, 2011 at 2:30 AM delete

Eskay, Saiful, Rahim Tambi, Mahathir, Najib, Gani Patail...you are next !!!

Reply
avatar
Anonymous
May 24, 2011 at 2:10 PM delete

bala diturunkan kpd org yg tidak menerima kebenaran.
sedangkan ujian diturunkan kpd org beriman sebenarnya ke22 perkara tersebut perkara yg sama contoh berlaku thunami tidak memilih sesiapa samaada org brmn atau ingkar tapi pada hakikatnya berbeza yang ingkar disumbat kedalam neraka yang beriman mendapat syahid atas teragidi tersebut dan mendapat keampunan ALLAHSWT atas keredhaan qadha qadhar ALLAHSWT keatasnya(beriman)
berbalik kpd org inkar yg tidak pernah merasai kesusahan dan tidak pernah merasa sakit juga dianugerahi umur yg panjang mereka ini sebenarnya telah dipermuakan (istidrad)oleh ALLAHSWT sehingga mereka mininggal dunia dalam keadaan melakukan jemungkaran secara tidak disedari kepada ALLAHSWT.

Reply
avatar
Anonymous
May 24, 2011 at 9:20 PM delete

Masallah nya ANON 2:10 mrk menganggap tsunami tu disbbkan tanah dlm bumi laaa.. berlaku mcm gunung berapi lah... kenapa si anu yg Allah mrh sdgkan kita yg kena tempiasnya.. Yg kita maksudkan kt berbalik kpd dosa kita dan kita berisfigfar.. walauapapun kita tetap kaitkan dgn dosa kita perbuatan kita... wallahualam..

komen bapak fmzam dgn fmzam bercanggah... bukankah org yg sama?

ANON 3:20 aku setuju setujuuuuuu sgt dgn gko... tp aku ni malas nak tulis pjg pjg... nanti jd artikel pulak... dan tak mau blog ASD ni jg perbincangan agama... maaf... tp klau ANON 3:20 nak buat silakan teruskan... krn bg saya tetap ada kebaikannya..


Sbg contoh ANON 3:20 mengisahkan pengalaman se org yg percaya anwar se org homo dan tuduhan terkena kat anak nya pulak... puak puak fmzam dan sewaktunya nanti akan tanya atau malu nak tanya - Bapak yg buat salah mgapa anak yg kena...?

Tp ANON 2:10 dah jwb....

Reply
avatar
Anonymous
August 3, 2011 at 9:53 PM delete

yang sakit tu..kira beruntung..Allah bagi lampu ungu untuk menyemak diri kita sebelum dia bagi lampu merah..

Reply
avatar
Anonymous
October 21, 2011 at 12:06 AM delete

Allah kata dia bagi cash kat seluruh kaum tu.... dan penyakit adalah penyuci dosa... George Bush elok jer aku tengok main golf haritu...

Reply
avatar
Related Posts with Thumbnails

Followers

Archive