Wednesday, May 25, 2011

Hang tu 'Anak Jantan' ka Zahid?

Kata Zahid “Kalau berani berbuat demikian (DAP keluar PR), barulah parti DAP boleh dikatakan sebagai ‘anak jantan’,”

Pasal 'Anak Jantan' ni.. Siapa pernah mendengar sebuah kisah seorang pemuda yang mendakwa dibelasah oleh sekumpulan kaki pukul kerana beliau bercinta dengan anak seorang Ahli Politik?

Dalam insiden ini Ahli Politik tersebut telah membelasah pemuda itu setelah pemuda tersebut lembik kerana telah dibelasah oleh kaki pukul upahannya itu.. Nasib pemuda tersebut agak baik kerana tindakan Ahli Politik itu telah dihentikan oleh isterinya sendiri yang turut berada ditempat kejadian..


Menurut pemuda yang telah dibelasah itu laporan Polis telah dibuat tapi siasatan hanya setengah jalan..

Rasanya tiada 'Anak Jantan' yang akan bertindak begitu.. membelasah orang yang lembik setelah dibelasah oleh kaki pukul..

Kisah tersebut telah dibukukan oleh Chegu Bard dan CD pengakuan pemuda tersebut juga telah dibuat.. kalau malu nak jumpa Chegu Bard lihat di SINI


Zahid cabar DAP keluar Pakatan Rakyat hadapi PRU-13

BAGAN DATOH, 25 Mei — Naib Presiden Umno Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi (gambar) mencabar DAP supaya keluar daripada pakatan pembangkang untuk menghadapi pilihan raya umum ke-13 nanti.

Beliau berkata dengan bertanding atas “tiket sendiri” tanpa ada apa-apa pakatan dengan Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan PAS, ia dapat menguji sejauh mana kekuatan serta pengaruh DAP dalam meraih sokongan rakyat.

“Kalau berani berbuat demikian, barulah parti DAP boleh dikatakan sebagai ‘anak jantan’,” katanya dipetik Bernama Online malam tadi.

Menteri Pertahanan itu mengulas kenyataan Setiausaha Agung Lim Guan Eng semalam, mengumumkan DAP tidak akan bersetuju untuk mengadakan pilihan raya umum di negeri-negeri diperintah PR jika kerajaan pusat mengadakan pilihan raya umum tahun ini.

Zahid berkata kenyataan DAP itu lebih bersifat politik yang sengaja ditimbulkan semata-mata untuk mencari publisiti murahan.


The Malaysian Insider

Followers

Archive

Related Posts with Thumbnails