Tuesday, May 3, 2011

Anwar memang Gelojoh..

Anwar memang gelojoh.. itu adalah perkara yang telah diakui sendiri oleh Anuar bin Kamarudin, Setiausaha PKR Cabang Jelutong dalam kenyataan medianya bagaimanapun kegelojohan Anwar itu tidaklah segelojoh Mahathir yang jauh lebih gelojoh.

Menurut beliau “Anwar Ibrahim gelojoh untuk Ketuanan Rakyat tetapi Mahathir gelojoh untuk Ketuanan Melayu. Anwar Ibrahim gelojoh untuk menghapuskan rasuah tetapi Mahathir gelojoh mengamalkan rasuah.”

Tambah beliau lagi “Anwar Ibrahim gelojoh untuk menzahirkan kebenaran tetapi Mahathir gelojoh menzahirkan fitnah. Anwar Ibrahim gelojoh untuk menegakkan keadilan tetapi Mahathir gelojoh melakukan kezaliman..”


Itu adalah sebahagian dari kegelojohan Mahathir yang jelas berlaku ketika beliau memerintah Malaysia selama 20 tahun lebih…KENYATAAN MEDIA.
3 Mei 2011

Isu : “ANWAR IBRAHIM GELOJOH”
Berdasarkan petikan akhbar ( Sinar Harian 2 Mei 2011 ) (Nasional) m/s N 7


Terima kasih kepada semua Rakan Media dan Rakan Kepimpinan yang sudi hadir pada tengah hari ini untuk kita bersama meneruskan perjuangan ke arah menyuburkan demokrasi dan melahirkan Malaysia yang baru yang bebas dari fitnah rasuah,pembohongan,kekejaman dan ketidak adilan.

Susulan kenyataan media oleh Tun Dr Mahathir yang disiarkan di dalam ( Sinar Harian 2 Mei 2011 ) (Nasional) m/s N 7, PKR Cabang Jelutong mengakui insan yang bernama Anwar Ibrahim memang gelojoh.

1.Anwar Ibrahim gelojoh untuk Ketuanan Rakyat tetapi Mahathir gelojoh untuk Ketuanan Melayu.

2.Anwar Ibrahim gelojoh untuk menghapuskan rasuah tetapi Mahathir gelojoh mengamalkan rasuah.

3.Anwar Ibrahim gelojoh untuk menzahirkan kebenaran tetapi Mahathir gelojoh menzahirkan fitnah.

4.Anwar Ibrahim gelojoh untuk menegakkan keadilan tetapi Mahathir gelojoh melakukan kezaliman.

5.Anwar Ibrahim gelojoh memperjuangkan kesamarataan tetapi Mahathir gelojoh memperkayakan kroni.

6.Anwar Ibrahim gelojoh menyatukan rakyat berbilang kaum tetapi Mahathir gelojoh memporak-perandakan rakyat berbilang kaum.

7.Anwar Ibrahim gelojoh untuk berkuasa demi membela rakyat tetapi Mahathir gelojoh memegang kuasa membela anak menantu dan kroni.

Di antara dua kegelojohan ini, siapa yang rakyat pilih ? Kepada Tun Mahathir, ingatlah kata-kata kamu dulu ketika Perhimpunan Agung UMNO tahun 2002... Dah lama dah.... PKR Cabang Jelutong menasihatkan pada usia yang sudah senja ini, lebih baik tutup mulut dan bertaubat kerana semakin banyak Tun Mahathir becakap, semakin terserlah kenyanyukan Tun Mahathir.

Ini tebukti dengan kenyataan Tun Mahathir yang menjelaskan bahawa Anwar Ibrahim disingkirkan dari UMNO kerana terlalu cepat berkuasa dan tidak memilih jalan yang betul di dalam UMNO.

Apakah yang dimaksudkan dengan jalan yang betul itu ?

Adakah dengan cara mengampu dan mengamalkan kronisme dan nepotisme ?

Adakah dengan merelakan rasuah dan penyelewengan ?

Adakah dengan membenarkan kezaliman dan ketidakadilan terus diamalkan ?

Inikah yang dimaksudkan sebagai jalan yang betul di dalam UMNO ?

PKR Cabang Jelutong mengajak seluruh rakyat Malaysia supaya sedar dan bangun melakukan perubahan demi melahirkan Malaysia Baru yang bebas dan bersih dari segala kekotoran dan kezaliman.


Ubah Sebelum Parah ! Ubah Demi Maruah ! Ubah Sekarang ! Selamatkan Malaysia !

Sekian terima kasih.

Anuar bin Kamarudin
Setiausaha PKR Cabang Jelutong
djkhairil@gmail.com
6012 468 5540

Followers

Archive

Related Posts with Thumbnails