Friday, April 1, 2011

Salah rupanya memiliki Video Lucah...

Salah rupanya memiliki Video lucah ni.. cuba korang baca berita pasal seorang lelaki yang didenda RM1,000 oleh Mahkamah Majistret kerana memiliki cakera padat digital (DVD) dan cakera padat video (VCD) lucah...

Tapi Three Stooges tu tak kena tangkap atau didakwapun...mungkin niat Three Stooges itu baik.. tapi niat lelaki ini tidak baik...atau mungkin juga lelaki ini tidak menayangkannya kepada umum..

Padah miliki DVD, VCD lucah

GEORGETOWN - Padah memiliki cakera padat digital (DVD) dan cakera padat video (VCD) lucah, seorang lelaki didenda RM1,000 oleh Mahkamah Majistret di sini, semalam.

Thor Chee Tatt, 25, yang mengaku bersalah melakukan kesalahan itu di tepi Jalan Lebuh Chulia, kira-kira jam 10.30 malam, 10 April 2006, sebaik pertuduhan dibacakan oleh jurubahasa.

Majistret, Noor Aini Yusof, kemudian mengenakan denda RM1,000 atau penjara tiga bulan sekiranya gagal membayar denda itu.


Tertuduh dari Batu Lancang disabit kesalahan di bawah Seksyen 292 (a) Kanun Keseksaan memperuntukkan hukuman penjara boleh sampai tiga tahun atau denda atau keduanya sekali.

Terdahulu, Chee Tatt tidak diwakili peguam ketika rayuan memohon hukuman ringan dengan alasan mempunyai tanggungan ibu bapa.

Timbalan Pendakwa Raya, Nur Farhana Hashim pula berkata, tertuduh tiada rekod lampau dan memohon hukuman yang setimpal dengan kesalahan.

Berdasarkan fakta kes, dalam satu operasi cegah jenayah di kawasan Lebuh Chulia, polis menahan sebuah motosikal yang ditunggangi tertuduh , di tempat, tarikh dan masa seperti pertuduhan.

Hasil pemeriksaan mendapati ada dua keping DVD dan enam keping VCD lucah dalam begnya.


Sinar Harian

Followers

Archive

Related Posts with Thumbnails