Thursday, March 17, 2011

Anwar perlu beri DNA jika mahu jadi PM?

Kata Zulkifli Nordin.. kalau Anwar nak jadi PM, Anwar kena serahkan DNA dia..

Kah..kah..kah.. senangnya cakap.. kalau DNA diserahkan kemudian dimanupulasi pulak bukannya ke Putrajaya tapi ke Penjara jawabnya.. Zul Nordin cakap macam ayat nak pujuk budak-budak la..

Rasanya lebih baik Zulkifli Nordin tu memikirkan kemana hala tuju dia selepas PRU13 nanti dari sibuk bercakap tentang isu DNA Anwar ini..

KUALA LUMPUR 16 Mac – Ahli Parlimen Kulim Bandar Baharu, Zulkifli Noordin berkata, Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim berada pada kedudukan terbaik dan jalan singkat yang sebenarnya dalam merealisasikan ‘hajat’ beliau menjadi Perdana Menteri dan menawan Putrajaya.


Menurut beliau, jalan berkenaan adalah dengan memberikan DNAnya berhubung kes liwat yang dihadapi oleh Ketua Umum PKR itu bagi mencari kebenaran dan keadilan untuk kedua-dua pihak.

“Anwar menyatakan perkara itu dirancang, tetapi oleh siapa kita pun tidak tahu. Keduanya, kalau Anwar dakwa yang DNA ‘lelaki Y’ bukan dia, senang sahaja jawapannya... berilah.

“Sebenarnya, ini peluang terbaik Anwar membuktikan kesuciannya, jadi beri sahaja DNA, apa yang masalah besar sangat. Ini soal mahu menentukan bersalah atau tidak,” katanya kepada UMNO-Online hari ini.

Zulkifli seterusnya berpendapat, kalau terbukti yang DNA Anwar tidak sama dengan DNA lelaki Y, ia boleh menumbangkan Barisan Nasional (BN).

“Itu terjadi kerana orang akan hilang kepercayaan kepada kerajaan. Lagipun bukankah Anwar bercita-cita besar untuk jadi Perdana Menteri. Ini peluang terbaik beliau, kalau beliau betul, persoalannya, kenapa tidak berani.

“Sikap Anwar ini menimbulkan satu persepsi yang tidak baik menyebabkan rakyat memandang negatif terhadap beliau,” katanya.


Lidah Rasmi UMNO

Followers

Archive

Related Posts with Thumbnails