Sunday, February 6, 2011

Gobala! Jangan jadi Barua Politik!


Semalam lebih kurang pukul 11.45 malam aku telah menerima satu SMS yang berbunyi “Salam.. Satu demo besar-basaran akan diadakan di depan pejabat PKWR Parlimen Padang Serai, Taman Kobis, Jalan Paya Besar, Lunas., Bagi menuntut Gobala supaya mengosongkan kerusi Parlimen Padang Serai pada hari ahad 06/2/11 jam 8 pagi. Pakat-pakat bawa sepanduk. Semua pengundi Padang Serai diminta turun beramai-ramai. Anjuran bersama DPPKPS dan PAS Kawasan Padang Serai. Tolong sebarkan seramai mungkin..”Dan hari ini, pagi tadi dihadapan pejabat Pusat Khidmat Masyarakat Parlimen Padang Serai iaitu pejabat Ahli Parlimen Gobala dari PKR yang telah keluar dari PKR satu demo telah diadakan bagi mendesak Ahli Parlimen tersebut agar meletakkan jawatan Ahli Parlimen yang disandangnya sekarang.

Ini kerana beliau telah memenangi kerusi Ahli Parlimen itu adalah kerana sokongan pengundi terhadap PKR yang mewakili PR dan bukannya kerana Gobala sendiri.


Penyokong PR yang hadir telah diketuai oleh Ustaz Fauzi Tahir, YDP PAS Padang Serai dan PAS Padang Serai, Abu Tholib yahaya dan pimpinan PKR padang Serai. Turut berucap dalam demonstrasi aman itu..Dan seperti biasa pihak Polis dan Special Branch tidak melepaskan peluang keemasan untuk turut bersama..

Terima kasih buat yang menghantar SMS dan terima kasih juga buat Saudara Ali dari Siasah yang sudi untuk mengirimkan sedikit-gambar-gambar untuk dikongsi bersama ini..

Followers

Archive

Related Posts with Thumbnails