Tuesday, November 16, 2010

Mak Aih!! Besarnya Tajuk..

Selama ini, mereka tidak pernah menghiraukan sebarang tulisan atau dakwaan yang dikemukakan oleh Raja Petra melalui Malaysia Today, apa yang mereka siarkan hanyalah berita-berita yang mengenai keburukkan atau yang keburukkan berkaitan dengan Raja Petra antaranya ialah kisah anaknya yang ditahan Polis kerana disyaki mencuri.. dan berita disiarkan mereka dengan tujuan untuk merosakkan imej beliau sahaja.

Apa sahaja yang ditulis Raja Petra mereka membiarkannya berlalu begitu saja, hendak disiasat takut ada yang murka.Tetapi apabila Raja Petra menyiarkan satu tulisan yang mengkritik DS Anwar Ibrahim dengan tajuk “About it being too early” mereka memberikan publisiti dengan menyiarkan tulisan Raja Petra tersebut dimuka hadapan..

Mereka telah mempromosikan tulisan Raja Petra itu dimuka hadapan penyiaran mereka..


Itulah sifat media Mereka, bila isu itu menyentuh pemimpin mereka.. mereka mendiamkan. Mereka takut hendak menyiarkan.. takut akan hilang jawatan. Mereka sanggup menjadi HIPOKRIT biarpun itu adalah MUNAFIK! Berpura-pura seolah-olah tiada apa yang berlaku..

Jadi… apakah kita ini.. kita yang menyokong Pakatan Rakyat, kita yang menjadi Ahli-Ahli Parti dalam Pakatan Rakyat juga perlu menurut jejak langkah mereka? Menyiarkan hanya yang indah-indah sahaja berkenaan pemimpin kita? Biarpun kita melihat dengan mata yang di anugerah Allah, kita mendegar dengan telinga yang juga di anugerah Allah akan kepincangan yang melanda..

Adakah kerana sayang kepada Parti kita.. kita tidak perlu menegur akan kesilapan pemimpin kita? Membiarkan mereka terus lena dibuai mimpi dan hanya terjaga dari mimpi bila mereka yang mewakili Parti kita ditolak pada PRU13 yang bakal menjelang tiba?

Apakah kita juga perlu menjadi HIPOKRIT seperti media mereka?

Berita yang disiarkan mereka

'Anwar juga kuda trojan'

KUALA LUMPUR 15 Nov. - Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim menerima satu lagi tamparan hebat apabila 'senjata sulitnya' yang selama ini digunakan untuk memfitnah kerajaan mula 'makan tuan'.

Ini kerana Raja Petra Kamaruddin yang selama ini menjadi 'senjata sulit' beliau, mula melepaskan 'peluru' ke arah Anwar sendiri apabila mendakwa, ketua pembangkang itu juga merupakan pengacau dan 'kuda trojan' dalam UMNO suatu ketika dahulu.

Raja Petra yang kini melarikan diri ke London berkata, jika Anwar boleh mengingatkan ahli PKR supaya berhati-hati dengan 'kuda trojan' yang dipercayai dirujuk kepada Datuk Zaid Ibrahim, beliau juga layak dilabelkan dengan gelaran yang sama.

"Jika kesetiaan Zaid dipersoal kerana mahu bertanding jawatan Timbalan Presiden sehingga digelar pengacau, 'kuda trojan' serta dilabel cuba memecahbelahkan parti, bagai manapula dengan tindakan Anwar sewaktu dalam UMNO dahulu?

"Anwar mencabar jawatan Ketua Pemuda UMNO yang disandang (Datuk) Suhaimi Kamaruddin pada 1982, iaitu tahun pertama menyertai UMNO. Ketika itu kesetiaannya juga belum terbukti dan boleh dianggap sebagai 'kuda trojan'," katanya.

Beliau berkata demikian dalam artikelnya di Malaysia Today mengulas tuduhan dilemparkan Anwar terhadap Zaid selepas bekas Menteri di Jabatan Perdana Menteri itu mengumumkan bertanding Timbalan Presiden.

Bagaimanapun, Selasa lalu Zaid telah mengumumkan penarikan diri daripada bertanding dan melepas semua jawatannya dalam parti malah dijangka bertindak keluar parti pada Jumaat ini.

Katanya, Anwar perlu jujur dan bukannya bersikap mementingkan diri apabila menghalalkan segala pendekatan jika ia berkait dengan dirinya tetapi mengharamkan pendekatan yang sama jika boleh memberi keuntungan kepada orang lain.

Dalam pada itu, Raja Petra menyelar tuduhan Anwar kononnya Zaid menggunakan pihak luar untuk berkempen bagi dirinya sedangkan semasa bertanding jawatan Ketua Pemuda UMNO dahulu, beliau juga menggunakan pendekatan sama.

"Kami berkempen untuk Anwar tiga kali berturut-turut sehingga beiau berjaya mengalahkan Suhaimi walaupun kami bukan ahli UMNO. Ini kerana jika mengharapkan ahli UMNO, Anwar akan ditendang keluar.

"Pada masa itu, Anwar masih terlalu baru dalam UMNO. Dia dianggap sebagai pengacau, 'kuda trojan' dan bakal memecahbelahkan parti, sama seperti apa yang beliau label terhadap Zaid hari ini," katanya.

Media UMNO

Followers

Archive

Related Posts with Thumbnails