Monday, October 4, 2010

Demo di Airport : Bukan Pemuda Pulau Pinang tu.. cuma Beruk-Beruk Upahan UMNO..Bernama melaporkan pada malam 2 Oktober 2010 kepulangan Ketua Menteri Lim Guan Eng dari Australia di Lapangan Terbang Antarabangsa Bayan Lepas malam tadi disambut dengan tunjuk perasaan oleh kira-kira 100 orang belia, sebagai membantah pemberian wang ihsan kepada warga emas di negeri itu yang dikatakan dari hasil judi.

Kumpulan berkenaan menggelarkan diri mereka sebagai Pemuda Pulau Pinang.Mereka membawa kain rentang dan poster sambil melaungkan “Guan Eng Penipu”.

Sebelum ini dilaporkan para penerima wang bantuan tersebut telah bertindak memulangkan semula wang berkenaan.


Lim difahamkan membuat lawatan kerja ke Adelaide, Australia bermula 27 September lalu dan pulang ke Pulau Pinang menerusi Lapangan Terbang Changi, Singapura. — Bernama


Sebenarnya pemuda-pemuda itu tidak layak menggunakan nama Pemuda Pulau Pinang bagi menggambarkan bahawa mereka datang dari seluruh Pulau Pinang mewakili seluruh umat Islam berbangsa Melayu di Pulau Pinang bagi menyarakan bantahan mereka berkenaan isu wang ehsan.

Mereka hanyalah layak digelar sebagai beruk-beruk yang sudah pasti mendapat sikit upah dari UMNO atau layak digelar Beruk Upahan UMNO..

Hanya Beruk Upahan UMNO yang terlibat dalam demo tersebut, kerana pada hari dan masa yang sama kebanyakkan Pemuda yang bersama Pakatan Rakyat menghadiri rumah terbuka yang dianjurkan oleh Angkatan Muda Keadilan Pulau Pinang di Dewan Datuk Haji Ahmad Badawi, Butterworth..

Yang telah berlangsung dengan jayanya dan dianjurkan secara bersama antar AMK Pulau Pinang dan KEADILAN Cabang Bagan..Lagi gambar-gambar sila lihat di SINI

Followers

Archive

Related Posts with Thumbnails