Wednesday, September 29, 2010

Cikgu Zul @ Zulkifli Mohamed Hentikanlah Provokasi itu... (Updated)

Semalam dalam artikel bertajuk ‘Pemilihan PKR : PENAFIAN’ yang aku siarkan di SINI, aku telah mengingatkan pemilik nombor +6017 -4236454 agar jangan bersikap baling batu sembunyi tangan atau tidak bertanggungjawab, bagaimanapun ianya masih galak menghantar SMS berbentuk provokasi. Aku juga telah mengingatkan bahawa setiap SMS yang dihantarnya itu diforwardkan kepada aku. Oleh sebab itu marilah kita kenali siapa pemilik nombor +6017 - 4236454 itu..

27 September yang lalu, Cikgu Alias yang telah memenangi jawatan Naib Ketua Cabang dengan mendapat 127 undi dalam Pemilihan PKR Permatang Pauh telah mendapat beberapa SMS dari No. +6017- 4236454 iaitu satu nombor yang tidak dikenalinya, apabila beliau cuba menghubungi No. tersebut tiada jawapan yang diterima.

Antara kandungan SMS yang telah diterima oleh Cikgu Alias pada 27 September 2010 jam 5:47pm dan masih disimpannya ialah “alen la babi paling besar dok pjahanam pkr p.pauh dia agent gerakan”.

Manakala hari ini pula pada lewat petang Saudara Iskandar Setiausaha AMK Permatang Pauh yang baru pula menerima SMS dari nombor yang tidak dikenalinya iaitu nombor +6017- 4236454.


SMS yang diterimanya ialah “Salam.. Pak Tam dpt 8K, ckgu dpt 2k.. Aku yg wat keja dpt RM30.. X puashatisunguh.. Hang Iss dpt bpe alen bg?
Kemudiannya pula Saudara Baidrulisham yang telah mendapat 170 undi yang melayakkannya berada dalam senarai AJK PKR Permatang Pauh pula mendapat SMS dari nombor yang juga tidak dikenalinya iaitu nombor +6017-4236454 juga.

SMS yang diterimanya adalah sama dengan yang diterima oleh Saudara Iskandar yang ditukar cuma nama.. “Salam.. Pak Tam dpt 8K, ckgu dpt 2k.. Aku yg wat keja dpt RM30.. X puashati sunguh.. Hang Bad dpt bpe alen bg?

Lewat petang pula Saudara Mazlan yang juga telah tersenarai sebagai AJK PKR Permatang Pauh setelah mendapat 160 undi, juga telah menerima SMS dari nombor yang tidak dikenalinya iaitu nombor +6017-4236454.

SMS yang diterimanya agak lebih istimewa “Salam.. Paktam n anuar dpt 8k..Ckgu dpt 2k.. aku yang wat keja nak mampus dpt rm30 ja.. Ada patut.. Hang lan dpt bpe rm?

Saudara Mazlan yang cepat melatah itu telah membalas SMS tersebut dengan menulis “Aku cari hang dan buat laporan polis”..

Siapakah agaknya pemilik nombor tersebut agaknya? Kenapa beliau menghantar SMS kepada beberapa AJK dan Naib Ketua Cabang yang baru itu? SMS yang jelas mengandungi unsur-unsur provokasi yang jelas hanya mahu memecahbelahkan perpaduan sesama AJK-AJK baru itu.

Meskipun penafian telah dibuat , namun beliau masih cuba mahu melaga-lagakan AJK-AJK yang baru itu dengan Naib Ketua Cabang.

Jika beliau berani untuk bertanggungjawab terhadap semua SMS yang dikirimkannya itu kenapa tidak dijawabnya panggilan dari mereka itu?

Namun begitu.. bak kata pepatah.. sepandai pandai tupai melompat akhirnya jatuh juga ketanah.. tapi mungkin juga kesilapan teknikal agaknya siapa pemilik nombor tersebut terbongkar juga akhirnya..

Pada hari artikel yang berjudul Mengapa Ada Ahli PKR Pmtg Pauh Mahu Pak Tam Pertahan Jawatan ? disiarkan di SINI anak Pak Tam iaitu Anwar telah menghantar SMS kepada penulis artikel tersebut bagi mengucapkan terima kasih kerana meluangkan masa menulis sebuah artikel yang menunjukkan simpati terhadap keluarganya tetapi menulis itu janganlah sampai menimbulkan fitnah.. SMS nya telah dihantar kepada nombor 013-4883708 iaitu nombor yang dimiliki Oleh Zulkifli Mohamed atau juga lebih dikenali sebagai Cikgu Zul di Permatang Pauh yang berada dalam memory hand phonenya..

Dan mungkin berasa bertanggungjawab terhadap artikel yang ditulisnya itu Cikgu Zul telah membalas SMS tersebut antara kandungan SMS beliau ialah “ sama-sama sdr anuar, siri 3 belum disiarkan... kedua-dua team akan kena kritikan membina. Mesej utk kedua2 pihak kena sampaikan. didoakan semoga paktam cepat sembuh, kita kena panjatkan doa sungguh2.. Selamat malam ”.

Kesilapan Cikgu Zul dalam menunjukkan rasa bertanggungjawabnya itu ialah beliau telah membalas menggunakan nombor berikut +017- 4236454..

Kesilapan itu juga telah mendedahkan siapa pemilik nombor yang tidak dikenali yang menghantar SMS Provokasi kepada AJK-AJK PKR Permatang Pauh.

SMS provokasi telah dihantar menggunakan nombor +6017- 4236454 dan Cikgu Zul telah menjawab SMS Anwar Bin Che Mat (Pak Tam) menggunakan nombor +6017- 4236454 iaitu nombor yang sama..

Mana mungkin Cop BKE yang menjawab terima kasih dari Anwar anak Pak Tam itu, kerana yang tahu tentang artikel ke 3 itu hanyalah Cikgu Zul..

Ayat yang mengatakan Alen itu agent gerakan mungkin dari Cop BKE kerana taraf pendidikannya tidak setinggi Cikgu Zul..


Kesimpulannya.. nombor +017- 4236454 atau 013 - 4883708 ialah milik Cikgu Zul @ Zulkifli Mohamed.

Sekarang jelas.. siapa hang Cikgu Zul.. jadi demi kebaikkan parti hentikanlah segala provokasi anda itu dan bersyukurlah kerana anda telah dilantik sebagai Pemeriksa kira-kira dan jalankan tugas anda dengan sebaiknya..

Patutlah artikel hang yang aku siarkan tu mendapat kritikan paling hebat dalam sejarah aku menulis blog, sampai banyak yang aku kena delete pasal depa maki ikut suka depa..

Wassalam..

(semua SMS yang diterima mereka baik Anwar mahupun AJK-AJK PKR Permatang Pauh itu akan disimpan sebagai kenangan… dan artikel ini juga telah ditulis dengan kerjasama semua AJK yang mendapat SMS provokasi itu.. Harap Maklum!)

Followers

Archive

Related Posts with Thumbnails