Wednesday, July 28, 2010

Rakyat perlu Ubah Gaya Hidup agar Najib boleh teruskan Gaya Hidup?

Pada 15 Julai yang lalu dalam membolehkan kerajaan menjimatkan perbelanjaannya sehingga mencecah RM750 Juta, Najib telah mengumumkan kenaikkan ataupun penyelarasan semula beberapa keperluan asas yang melibatkan Minyak, Gas masak dan juga Gula.

Beberapa alasan bodoh untuk menipu rakyat yang disangka bodoh telah diberikan oleh Najib. Alasannya sila baca di SINI.

Penyelarasan harga itu telah mengakibatkan harga minya perlu ditambah 5 sen bagi setiap liter, harga gas memasak pula perlu ditambah 10 sen bagi setiap kilogram dan harga gula pula perlu dikeluarkan tambahan 25 sen setiap kilogram untuk membelinya. Err..Tiada perkataan barang tersebut naik harga kannn..

Dan disiang harinya pula setelah mengumumkan penyelarasan tersebut, Najib sibuk memilih baju baru untuk dipakai pada sambutan hari kemerdekaan . baca di SINI

Beberapa orang pemimpin UMNO/BN pula telah menyeru rakyat agar mengubah gaya hidup, lihat lakonan semula dalam videoclip dibawah..
Dalam sibuk menyeru rakyat agar mengubah gaya hidup,dan rakyat masih ternganga-nganga untuk mengubah gaya hidup bagi menghadapi Ramadhan yang bakal mnejelang..

Najib mengumumkan pula bahawa beliau akan bercuti keluar Negara mulai esok hingga ke 10 Ogos nanti..PM bercuti ke luar negara mulai hari ini hingga 10 Ogos

KUALA LUMPUR, 28 Julai — Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak akan bercuti ke luar negara mulai hari ini hingga 10 Ogos, menurut kenyataan akhbar pejabat Perdana Menteri yang dikeluarkan di sini hari ini.

Kenyataan dua perenggan itu turut memaklumkan sepanjang tempoh tersebut, tugas-tugas Perdana Menteri akan dijalankan oleh timbalannya Tan Sri Muhyiddin Mohd Yassin.

Bernama

Followers

Archive

Related Posts with Thumbnails