Sunday, July 4, 2010

Orang Melayu Perlu Bersatu!!! kata Muhyiddin.

“Orang Melayu sepatutnya bersatu di bawah satu payung untuk menentukan agenda membangunkan bangsa Melayu tercapai. kata Muhyiddin..

Payung yang dimaksudkan oleh beliau sudah tentu ialah UMNO..

Hmmm..Bersatu? Barsatu dibawah UMNO.. tak apa.. korang baca berita dibawah kemudian korang dengarlah lagu dari videoclip yang aku letak dibawah berita tu..


Muhyiddin bidas orang Melayu sokong Pakatan, pertikai dasar BN


July 04, 2010

BATU PAHAT, 4 Julai – Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin menyelar sikap segelintir orang Melayu yang sanggup mempertikai dasar kerajaan termasuk kedudukan Raja-Raja Melayu, Bahasa Melayu sebagai bahasa kebangsaan dan usaha meningkatkan penguasaan orang Melayu dalam bidang ekonomi.

Sambil menyifatkan sikap itu sebagai satu ancaman berkekalan bagi perjuangan kerajaan Barisan Nasional (BN) yang diterajui Umno, beliau mengingatkan sikap sebegitu boleh mengundang bencana besar kepada negara.

“Orang Melayu sepatutnya bersatu di bawah satu payung untuk menentukan agenda membangunkan bangsa Melayu tercapai.

“Matlamat ini tidak akan tercapai jika kita terus berpecah belah,” katanya ketika merasmikan persidangan perwakilan Umno Bahagian Parit Sulong di sini hari ini.Muhyiddin yang juga Timbalan Presiden Umno berkata, golongan Melayu tersebut menyokong pembangkang khususnya DAP pimpinan Lim Kit Siang.

“DAP menganggap tindakan saya membela orang Melayu sebagai seorang ultra Melayu, sedangkan Lim Kit Siang lebih bersifat perkauman,” katanya.

Kata beliau, dalam situasi yang amat mencabar ini, orang Melayu khasnya Umno perlu melipatgandakan usaha bukan sahaja untuk memperkukuh kedudukan parti tetapi berusaha melaksanakan tranformasi sejajar yang diputuskan di peringkat pusat supaya Umno dapat diterima oleh rakyat.

Beliau kesal kerana usaha tranformasi untuk mengukuhkan parti bagi menghadapi pilihan raya umum ke-13 di peringkat bahagian-bahagian berjalan perlahan, tidak sebagaimana diharapkan.

Menurut beliau, usaha menambah baik parti itu perlu dilakukan segera supaya parti dilihat masih relevan oleh bukan sahaja orang Melayu tetapi terus diterima rakyat keseluruhannya.

Muhyiddin menegaskan, sebagai pemimpin nombor dua, beliau sentiasa membantu usaha Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak yang mengariskan gagasan 1Malaysia dan lain-lain dasar penambaikan pentadbiran negara untuk ditranformasikan di peringkat Umno di semua peringkat.

Usaha itu, katanya, penting untuk mengembalikan keyakinan rakyat terhadap BN dan seterusnya memenangi semula kerusi yang terlepas kepada pembangkang dalam pilihan raya umum lalu pada pilihan raya umum akan datang.


Bernama
Lirik

Bersatu Kita Bersatu
Dengan Setia Berganding Bahu..

Tipu Terus Menipu
Kita Tipu Melayu..

Bersama Kita Bersama
Menjunjung Hasrat Semua..
Berjasa Pada Kroni Anak Isteri Dan Bini..

Lambang Kita Yang Rebah
Dipandang keji dan Haprak..

Bersatu bersetia khianat cogankatanya..
UMNO terus lara rompak rakyat Malaysia….

Bersatu bersetia khidmat cogankatanya..
UMNO terus lara rompak rakyat Malaysia…

Lambang Kita Yang Rebah
Dipandang keji dan Haprak..

Bersatu bersetia khianat cogankatanya..
UMNO terus lara rompak rakyat Malaysia…

Followers

Archive

Related Posts with Thumbnails