Monday, April 19, 2010

P094 : Bung Mokhtar marah isu Arak dijadikan bahan kempen UMNO !

Yammmmm Sengggggg!!!!


Presiden UMNO Najib dan Arak


Bekas Presiden UMNO, Pak Lah dan Arak


Menantu Bekas Presiden UMNO dan Arak


Ini? Ini ialah sepupu Presiden UMNO dan arak..

Ahli Parlimen UMNO Kinabatangan Bung Mokhtar Radin menikus dan sedang kecut perut apabila gambar Hishamuddin Hussein yang sedang hangat di internet sedang menogok arak bukan saja dilihat oleh Koh Tsu Koon tetapi dilihat oleh anak-anak Melayu yang tidak lagi meyakini ke'Melayu'an Hishamuddin Hussein.

Ini kerana Bung Mokhtar risau yang dia merupakan sasaran seterusnya.Dia yang sejak kebelakangan ini kerap dilihat di PULSE (aku tahu aktiviti engko bah) sudah mulai keluar peluh sejuk di dahi.Bagi yang tak tahu apa itu PULSE pergi tanya Khairy kah kah kah kah kah kah

Kebanyakan Pimpinan Parti Komponen BN juga menyifatkan kempen UMNO ini tidak mengambil kira sensitiviti masyarakat majmuk yang ada di Malaysia.Ini kerana dalam 'smear campaign' ini cuba ditonjolkan bahwa mengambil minuman keras membawa maksud rendahnya moral seseorang individu.

Kerana pemikiran Pemimpin UMNO yang senantiasa 'Semenanjung Centric' dalam membuat kenyataan sering terlupa bahwa masyarakat Iban , Kadazan , Melanau , Tiong Hua , FooChow dan Orang Ulu sebenarnya tersinggung dengan kenyataan Pemimpin UMNO Semenanjung kerana rata-rata bumiputera Sabah dan Sarawak mengambil minuman keras sebagai salah satu amalan tadisi bangsa mereka.

Menggunakan teknik 'superimpose' murahan dalam gambar juga memualkan pengundi Hulu selangor.Ini hanyalah membuktikan kedangkalan pemikiran Pemimpin UMNO yang sudah bangkrap dengan idea pembaharuan untuk faedah rakyat terbanyak.

General sentimen di kalangan Ahli Parlimen Sabah dan Sarawak sebenarnya kurang setuju dengan taktikal 'character assasination' yang dimain oleh UMNO.

Yang menjadi fokus Pemimpin UMNO bukan nasib Melayu di Kampung-kampung di Hulu Selangor yang mahukan lampu jalan yang seharusnya menjadi tanggungjawab kerajaan Pusat , dengan nasib pekebun Cina miskin dan masyarakat India yang masih tidak mendapat sistem pembentungan yang sempurna di Hulu Selangor.

Aku melihat kesilapan dalam bahan kempen UMNO ini akan diguna sebaiknya oleh Pakatan terhadap masyarakat FooChow ,Melanau dan Iban dalam pilihanraya kecil Sibu untuk menunjukkan bahwa Pemimpin UMNO tidak memiliki sensitiviti terhadap masyarakat di Sabah dan Sarawak.

Apa pun kepada Bung Mokhtar : AARRRAAAAAMAAAIIITEEEEEEE !!!!! (shenanigan pun ok bah)


by MB Warrior

Followers

Archive

Related Posts with Thumbnails