Tuesday, April 13, 2010

P094 : 5 Tanda Depa takut dah...

Hari ni aku sempat meninjau di sekitar kawasan Bukit Sentosa , sebelum itu di Kuala Kubu Bharu. Semuanya tersusun untuk Jentera Pakatan Rakyat.Pengurusan makanan dan penginapan teratur.Jauh lebih baik dari pilihanraya kecil yang lepas-lepas.Alhamdulillah.

Cuma aku sedih melihat bungkusan makanan untuk petugas BN yang berlambak-lambak , tapi takder orang makan sebab takde orang kah kah kah kah kah.Alangkah elok kalau dibagi dekat petugas dan sukarelawan Pakatan Rakyat yang ramai ni.Lebih nasi bungkus dari petugas BN yang hadir.kah kah kah kah


Tapi BN memang suka membazir , tengok jelah cara pemimpin dan kroni dia datang lawat kawasan Hulu Selangor , belagak nak mampos dengan keta besa-besa (walaupun sebenanya duit tu duit rakyat yang dia sapu).Menyampah orang kampung beb!

Ini 5 bukti tanda-tanda awal Pemimpin UMNO-APCO dah kecut telur nak menghadapi pilihanraya kecil Hulu Selangor;

1.Ketua Penerangan UMNO Ahmad Maslan Goblok (nama ni blogger pro-umno yang bagi dekat dia) dengan terang-terang telah mencadangkan untuk PKR letak calon India. Ini sangat jelas menunjukkan yang Ahmad Maslan tak konfiden langsung dengan calon MIC.

2.Ketua Jentera Pemuda BN diketuai Razali Ibrahim , ini kerana disebabkan kelantangan Khairy sejak kebelakangan ini yang mengutuk PERKASA dan sedikit sebanyak cenderung ke arah dinamisme Pakatan menyebabkan dia dipinggirkan.

3.Ketua Pemuda Umno Selangor Si Doraemon menyepi dan ambik tak pot pasal pilihanraya kecil Hulu Selangor ni sebab ramai Pemuda yang dah meluat dengan kebengapan dia ni.

4.Ramai Ketua Bahagian UMNO Selangor yang sangat kecewa dengan keputusan Najib Israel dan ada di kalangan mereka yang tidak puashati dengan mengambil keputusan untuk tidak turun membantu jentera langsung.(ingat pilihanraya 2008 ? bagaimana mereka boikot untuk bantu jentera .kini akan berulang di Hulu Selangor)

5.Apabila ramai kalangan Ahli Parlimen BN yang secara peribadi mengatakan bahwa PKR akan menang di Hulu Selangor.Tak percaya ? Pergi tanya Kalabakan.hehehehe


Written by MB Warrior

Followers

Archive

Related Posts with Thumbnails