Thursday, April 29, 2010

BN Menang kerana PERKASA - Tun Mahadet

Kalau Tun Mahadet sendiri dah kata macam tu.. Najib, Muhyiddin dan kawan-kawannya tak perlulah bermegah kerana korang dah menang di Hulu Selangor tu..

Kemenangan UMNO/BN hanya dibantu oleh PERKASA yang perkasa itu.. kalau nak harapkan UMNO,MCA dan MIC mungkin tiada harapan untuk menang..

Kesian... Parti yang dah berusia lebih dari 50 tahun memerlukan bantuan pertubuhan yang usianya tidak sampai setahun untuk menang...


Dr M: PERKASA bantu BN rampas Hulu S'gor

Apr 29, 10 5:02pm
Mantan Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad, hari ini memuji Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (PERKASA) yang didakwanya berjaya meningkatkan sokongan masyarakat Melayu kepada Barisan Nasional pada pilihan raya kecil parlimen Hulu Selangor, Ahad lalu.

“Mungkin, sumbangan PERKASA, kerana kebanyakan orang Melayu mengundi untuk BN. Kita tak tahu, Dulu ramai orang Melayu tidak sokong BN. Jika BN tidak menyokong PERKASA, kita tidak akan mendapat undi Melayu.

“Dan jika kita tidak mendapat undi orang Cina, undi itu akan pergi ke Pakatan (Rakyat) lah,” katanya pada sidang media selepas menyampaikan kertas kerjanya yang bertajuk '"Malaysia As A Maritime Nation - Are We There? di Institut Maritime di Kuala Lumpur.

Dr Mahathir juga mengulangi bahawa isu-isu perkauman tidak harus dibincangkan secara terbuka kerana ia boleh mencetuskan ketegangan dalam masyarakat pelbagai kaum.

"Seorang bercakap sesuatu, maka orang lain akan membalas. Jika anda cakap orang itu bersikap perkauman, maka mereka akan kata anda seorang bersikap perkauman," katanya.

Awal minggu ini, Dr Mahathir berkata BN harus melakukan analisis mengenai sokongan kaum Cina yang berkurangan kepada gabungan itu pada pilihan raya kecil tersebut.

Ditanya sama ada krisis dalaman MCA yang berlarutan sebelum ini merupakan salah satu faktor, Dr Mahathir berkata: "Semua parti komponen BN - MCA, Gerakan, MIC dan Umno, juga mempunyai masalah masing-masing."


Malaysiakini

Followers

Archive

Related Posts with Thumbnails