Saturday, February 20, 2010

RM2 Juta tu, Najib ambil Duit Kerajaan atau Duit UMNO?

The Malaysian Insider telah melaporkan yang Najib telah meluluskan peruntukan RM 2 juta untuk membiayai aktiviti Pergerakan Permuda Umno semasa perjumpaan dengan Pemuda-pemuda UMNO itu.

Dan RM2Juta itu juga dikatakan untuk menutup mulut pemuda-pemuda UMNO dari meminta jawatan dalam kabinet Najib untuk Khairy.

Duit siapa yang Najib luluskan untuk pemuda-pemuda UMNO itu, Duit kerajaan ataupun duit UMNO? sedangkan perjumpaan adalah kunjungan hormat pemuda UMNO terhadap Perdana Menteri.. bukannya kunjungan hormat pemuda UMNO ke Presiden UMNO.

Adakah Najib telah meluluskan duit kerajaan untuk menjalankan program pemuda UMNO?

Adakah Najib menganggap Duit Kerajaan itu, duit UMNO dan Duit UMNO itu duit mak bapak dia sendiri?


GERAK Minta Najib Perjelas Pemberian Dana RM 2 juta Kepada Pemuda UMNO

Perdana Menteri Najib Razak dilaporkan meluluskan peruntukan RM 2 juta untuk membiayai aktiviti Pergerakan Permuda Umno.

Menurut seorang exco pemuda yang enggan dikenali , wang itu adalah untuk program-program ‘jelajah satu malaysia’ untuk menyebarkan slogan-slogan anjuran Najib.

Peruntukan itu cukup besar itu untuk sebuah parti yang mempunyai tiga juta ahli dan bukan semuanya membayar yuran RM 2 setiap orang.

Setakat ini Umno mahupun sayap pemudanya tidak merasakan perlu untuk mengulas laporan laman Malaysian Insider ini.

Laporan ini menimbulkan pelbagai tanda tanya mengenai sumber kewangan Umno dan ketelusan parti itu mengenai urusan kewangannya.

Namun yang jelas Umno parti mewah dan banyak syarikat yang menjadi penderma secara sukarela atau sebaliknya.

Yang perlu dipastikan ialah dana RM 2 juta yang dilaporkan diberi kepada Pemuda Umno bukan wang rakyat yang diguna untuk agenda politik.

Wakil Gerakan Rakyat Integriti dan anti Korupsi (GERAK) Mohd Aizuddin Nur Zakaria berkata Umno seharusnya memberi penjelasan mengenai laporan Malaysia Insider ini.

"Sepatutnya diisytiharkan dari mana datangnya sumber wang tersebut. Jadi kalau Najib dengan dia punya orang kata, rakyat didahulukan, pencapaian diutamakan, dengan KPI beliau sendiri, maksudnya tak tercapai lagilah KPI yang dilaung-laungkan itu" kata Aizuddin.


TVSelangor

Followers

Archive

Related Posts with Thumbnails