Sunday, January 31, 2010

Tawaran ISTIMEWA dari BN buat semua pemimpin PR!!

Pemimpin pemimpin Pakatan Rakyat!! Sila ambil Perhatian, jangan lepaskan peluang ini!!

Tawaran Istimewa dari UMNO dan Barisan Nasional khas buat semua pemimpin pemimpin Pakatan Rakyat tak kira samada dari PKR, PAS ataupun DAP.


UMNO kini membuka pintu seluas-luasnya kepada pemimpin-pemimpin dan juga ahli-ahli dari PR untuk menyertainya.

Kepada pemimpin-pemimpin PR yang gagal menjalankan tugas sebagai YB , tidak mahu menjalankan tugas, malas untuk berjumpa dengan masyarakat pengundi, merasakan diri anda mungkin tidak akan dicalonkan semula pada PRU13 nanti dan selepas PRU13 nanti mengharapkan untuk hidup dengan wang pencen sebagai ADUN atau MP sahaja.. anda digalakkan menerima tawaran yang kini terbuka luas itu.

Sila jangan lepaskan peluang keemasan ini.. kerana anda pasti tidak akan dicalonkan semula pada PRU13 nanti andaikata anda gagal menepati KPI Pakatan Rakyat.. dan inilah peluang anda untuk membina kekayaan dalam masa yang ada ini..

Pedulikan dengan rakyat yang mengharap,biar Rakyat kecewa.. janji anda KAYA.. Biar rakyat merana.. janji anda Bahagia!! kerana Rakyat tak boleh menjanjikan kekayaan kepada Anda.. Hanya Najib dan UMNO yang mampu menjadikan anda kaya..

Rebutlah peluang ini.. Dan jangan jadi HIPOKRIT atau MUNAFIK sertailah mereka dengan kadar segera!!!


Ahli Pembangkang Diajak Sertai Umno

Ahad Januari 31, 2010

KUANTAN: Umno dan Barisan Nasional (BN) membuka seluas-luasnya pintu parti itu kepada pemimpin dan anggota parti dari pakatan pembangkang yang meninggalkan parti masing-masing berikutan hilang kepercayaan terhadap perjuangan asal mereka.

Ketua Penerangan Umno, Datuk Ahmad Maslan berkata, Umno mengajak mereka berbuat demikian ekoran kepincangan parti dalam pakatan pembangkang kini semakin terserlah apabila wujudnya beberapa krisis sesama mereka sejak kebelakangan ini.

"Saya menyeru kepada kawan-kawan lain yang tidak lagi bersetuju dengan pembangkang supaya lekas-lekas tinggalkan parti itu dan kita di Umno sentiasa menerima mereka dengan tangan terbuka," katanya kepada pemberita selepas merasmikan majlis penutupan Ekspo Pendidikan Program Juara Rakyat Umno Bahagian Indera Mahkota di Balok, di sini hari ini.

Ahmad berkata, krisis yang berlaku di antara beberapa pemimpin parti pembangkang kebelakangan ini bukanlah satu sandiwara tetapi ia benar-benar terjadi yang telah memperlihatkan kepada rakyat tentang ketidaksefahaman yang wujud sesama mereka selama ini.

"Pakatan pembangkang yang terdiri daripada PAS, Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan DAP ini bukanlah pakatan pembangkang tetapi merupakan pakatan rapuh dan kita bersedia menerima ahli-ahli pembangkang untuk menyertai Umno dan BN," katanya mengulas kemelut politik antara pakatan pembangkang terutamanya di Pulau Pinang yang semakin serius sejak kebelakangan ini.

Khamis lepas, Ahli Parlimen Bayan Baru, Datuk Seri Zahrain Mohamed menuduh Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng sebagai seorang diktator, cauvinis dan berfikiran komunis.

"Apa yang berlaku di antara Zahrain dan Lim Guan Eng memang betul-betul berlakunya gelombang besar dalam pakatan itu dan mereka ini adalah Pakatan Rapuh dari dulu lagi malah Zahrain merupakan satu simbol yang melambangkan ketidaksetujuan oleh pihak PKR dan PAS di Pulau Pinang terhadap Ketua Menterinya," kata Ahmad.

Beliau tidak menolak kemungkinan Penasihat PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim akan menuduh Umno sebagai dalang terhadap apa yang berlaku dalam pakatan pembangkang pada masa ini.

"Umno dan BN tidak ada kena-mengena dengan apa yang berlaku dalam pakatan terbabit dan itu memang taktik Anwar yang akan menuduh Umno dan BN sebagai punca berlaku sesuatu masalah walaupun ia terjadi dalam pakatan pembangkang," katanya.


BERNAMA

Followers

Archive

Related Posts with Thumbnails