Saturday, January 9, 2010

“Haram memusnahkan rumah ibadat agama lain,” kata Harussani.

Haa.. dengar tu penyokong-penyokong UMNO? Harussani Zakaria kata “Haram memusnahkan rumah ibadat agama lain,”


Masjid RTB Bujal, Kemaman, Terengganu.

Ketika diminta mengulas tentang kejadian membakar 4 buah Gereja yang telah berlaku kelmarin Mufti Perak, Tan Sri Harussani Zakaria telah berkata “Haram memusnahkan rumah ibadat agama lain,”

Harussani Zakaria ialah Mufti Perak yang dimana suatu masa dulu telah berkata Program Jom Heboh itu Haram dan tidak dapat dipastikan apakah pula sebabnya kini ianya telah dihalalkan pula.. mungkin disebabkan nama program telah ditukar dari 'Sure Heboh' kepada 'Jom Heboh'.

Berdasarkan apa yang dinyatakan oleh Tan Sri Harussani itu jelaslah UMNO yang keseluruhan ahlinya terdiri dari orang-orang Melayu dan Mamak yang berugama Islam, telah melakukan sesuatu yang HARAM disisi agama Islam itu sendiri!!

Umum mengetahui selama 52 tahun menerajui pemerintahan kerajaan Malaysia, UMNO bukan sahaja terlibat dalam kerja-kerja meruntuhkan Surau malah Masjid, Kuil Hindu dan Kuil Buddha juga dimusnahkan oleh mereka.. dengan berbagai-bagai alasan..

Antaranya ialah..
Masjid RTB Bujal , Kemaman , Terengganu.Surau Kg. Berembang


Kuil Buddha juga dimusnahkan mereka..


Malah Kuil Hindu di Kampung Rimba Jaya, Klang pada Oct 2007


Adakah beliau akan berkata demikian juga jika hasil siasatan pihak Polis mendapati dalang sebenar dalam kejadian ini adalah puak-puak dari UMNO sendiri?????

Followers

Archive

Related Posts with Thumbnails