Wednesday, December 16, 2009

PERASAN sungguh First Lady yang Kedua ni!

Dia kata..

Beliau tidak risau dengan begitu banyak tuduhan jahat dan liar dilemparkan terhadapnya oleh pihak yang bersikap memusuhi beliau.

Rosmah berkata sebagai isteri Perdana Menteri beliau lebih fokus dalam kerjanya untuk membantu rakyat mendapatkan kehidupan lebih sempurna dan baik, begitu juga masa depan.

“Saya tidak punya masa untuk melayan mereka," katanya kepada media Malaysia di sidang akhbar di sini hari ini bila ditanya tentang perasaannya terhadap banyak tuduhan negatif yang tersebar dalam negara yang mengaitkan diri beliau. - Bernamaeee... Hensemnya..

'Rosmah bekerja untuk membantu rakyat mendapatkan kehidupan lebih sempurna dan baik, begitu juga masa depan.'

PERASAN punya statement.. Siapa entah yang melantik dia untuk membantu Rakyat, Setahu aku tak pernah dengar dia dilantik sebagai Menteri.


Dari Penarik Beca.
Mula-mula, dewa suci Umno berkata, "I don't entertain frivolous statements" (lihat berita Malaysiakini 4/12/09 "Najib dismisses Bala's claims as 'frivolous'" dan lihat juga komen-komen dalam "Najib and Bala's 'frivolous' statements").

Selepas itu, adik dewa suci Umno pula berkata, "tidak ada apa-apa yang saya hendak cakap" (lihat berita Malaysiakini 11/12/09 yang bertajuk "Iltizam jejak Nazim dan Deepak").

Semalam dengan begitu cool dan confident dewi suci Umno menyatakan, "saya tidak ada masa untuk melayan mereka" (lihat berita Malaysiakini semalam "Rosmah tidak risau dilontar tuduhan liar," "Rosmah has no time to entertain 'wild allegations'" dan berita Free Malaysia Today semalam "Rosmah cool over Bala’s allegations")

Pada masa yang sama, P Balasubramaniam, yang mendakwa keluarga Perdana Menteri memintanya membatalkan akuan bersumpah pertamanya, bersedia disiasat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) dengan syarat ia diadakan di luar negara (lihat berita Malaysiakini semalam "Bala sedia temui SPRM, kaitkan adik PM" dan "'PI Bala willing to assist MACC'"). Saya tak tahu adakah syarat itu ada kaitan dengan terbunuhnya Teoh Beng Hock di perkarangan pejabat SPRM.

SPRM pula dilaporkan berdiam diri (lihat berita Free Malaysia Today semalam "MACC stays mum on Bala offer" dan tulisan Raja Petra Kamarudin "MACC stumped and does not know what to do" dalam Malaysia Today kelmarin, 14/12/09).
Sambung baca di sini

Followers

Archive

Related Posts with Thumbnails