Sunday, November 15, 2009

Konvensyen PKR Perak.. Dah terhantuk.. baru terngadah!!

Walaupun sudah terantuk baru terngadah demi mengelakkan pisang berbuah dua kali ataupun dipatuk oleh ular yang sama dari lubang yang sama sebanyak dua kali selepas dua orang Ahli Parti bertukar menjadi katak, lantas melompat menjadi Wakil Bebas yang menyokong BN. Sehingga menyebabkan Kerajaan Pakatan Rakyat Perak tumbang.Pengerusi KeAdilan Perak yang baru Saudara Mustafa Kamil Ayub telah menyatakan Parti Keadilan Rakyat Perak akan menyaring dan memastikan kredibiliti para calon dengan cara melatih mereka sehingga menjelang Pilihanraya Umum yang berikutnya, selepas berakhirnya Konvensyen KeAdilan Perak yang telah berlangsung di Ipoh pada 14 Nov 2009 bertempat di Dewan Wisma Chin Woo.

Semasa Konvensyen berlangsung Mustaffa Kamil Ayub telah mengarahkan 20 Bahagian atau Cabang PKR Perak akan bertanding didalam pilihanraya untuk menyediakan 3 Nama Calon menjelang Jumaat depan.

Mustaffa Kamil Ayub berkata bahawa ini akan memberi pimpinan parti masa yang cukup untuk menilai dan meneliti latar belakang semua calon sebelum pilihanraya umum yang akan datang.

"Ini juga akan memberikan mereka masa untuk turun kepadang dan bergaul dengan masyarakat di cawangan dan bahagian mereka.

"Mereka akan boleh mendapatkan pendedahan yang lebih baik dan pengalaman," katanya dalam sidang akhbar selepas konvensyen.

Mustaffa mengatakan bahawa biasanya, pemilihan calon dilakukan hanya satu atau dua bulan menjelang pilihanraya.

Beliau juga menambah bahawa pihaknya mengakui kesalahan di masa lalu, dan memutuskan untuk membuat persediaan dari sekarang samada dalam menghadapi Pilihanraya Kecil yang mungkin akan berlaku dalam masa beberapa bulan yang mendatang ataupun Pilihanraya Umum yang akan datang.

"Kami menyesali kesalahan kami di masa lalu di mana dua calon kita, walauapa pun alasannya telah memutuskan untuk meninggalkan kita.

"Tapi kita siap untuk menunjukkan kepada masyarakat bahawa kita serius dan bahawa kita serius," katanya.

Selain menyediakan Calon lebih awal Mustaffa berkata Parti juga akan merancang untuk menyediakan key performance indicators (KPIs) untuk ADUN dan juga Ahli Parlimennya.mmm.. Atas kertas kelihatan sangat sempurna.. tapi jangan atas kertas sajalah!!

Followers

Archive

Related Posts with Thumbnails