Friday, February 12, 2016

Adalah Lebih Baik Jika Nasruddin Tantawi Tampil Jelaskan Isu Tonton Video Porno Di Jerman Ini..


Kisah MP PAS dikatakan menonton video lucah dalam satu lawatan dan mesyuarat di Jerman dua tahun lalu ini sebenarnya telah berlegar dipertengahan bulan Januari lagi..

Bagaimanapun setelah Ahli Parlimen Bukit Bendera dari DAP, Zairil Khir Johari menafikannya malas aku nak panjangkannya dalam Blog ni..

Menurut Zairil walaupun mereka dari parti yang berlainan dan sekarang ini jelas sering bercakaran beliau tidak akan memburuk-burukkan lawannya dengan taktik kotor..

Malangnya cerita ini telah disiarkan oleh sebuah Blog Pro Amanah pada 22 Januari lalu, berikut adalah sebahagian artikel..

Ada satu citer ni, satu ketika dulu ada rombongan lawatan dan meeting ke jerman yg terdiri daripada seorang ulama muda PAS, pemimpin muda DAP, nancy shukri dan ex-pengerusi PAC...

Bila sampai di jerman, masa nak gi melawat dan meeting, si ulama muda PAS ni demam, jadi stay jer dalam bilik... jadi pemimpin muda DAP saja yg mengiringi lawatan dan meeting tersebut, bila dah habis lawatan dan check out hotel, bila tiba si pemimpin muda DAP nak bayar bil hotel, beliau terkejut bila dalam bil hotel tersebut ada termasuk charge menonton porn pay per view waktu siang... jadi bila si pemimpin muda DAP mintak duit suh bayar apa yg beliau dah menonton, katanya takder duit.. jadi terpaksa la si pemimpin muda DAP ni bayarkan juga sebab dah langgan....

Dalam demam pun menonton porn pay per view juga ker..? Allah bayar cash pada yg bertopengkan agama ni...

Nak Tahu siapa gerangan yang nonton "porn pay per view waktu siang" itu? Patutlah mangkuk tu tidak ada dalam gambar tu.....

Artikel penuh sila lihat di ( SINI )

Hampir dua minggu berlalu, namun tiada penafian dari Ahli Parlimen PAS yang digambarkan dalam Blog tersebut, sebuah portal pula menyiarkan artikel mengenai isu ini..

Malaysian Digest menyiarkan..

Earlier, a pro-Parti Amanah Negara (PAN) website, Alhusseyn51, claimed in an article published two weeks ago that a PAS MP did not make payment after watching a paid pornographic channel.

The embarrassing ordeal was uncovered through an additional payment that was charged to the hotel bill during a work visit of several members of parliament to Germany two years ago.

Although he did not name the PAS assemblyman in his entry, the blogger seemingly gave a hint by naming all the delegates who were involved in the visit that was organised by the German government in January 2014.

Among the delegates that represented BN were Minister in the Prime Minister's Department, Nancy Shukri; Deputy Minister of Education, Datuk P. Kamalanathan; Deputy Minister of Home Affairs, Datuk Nur Jazlan Mohamed and Deputy Finance Minister Datuk Koh Nai Kwong.

Meanwhile, the delegates that represented the opposition were Fuziah Salleh from PKR, Nasruddin Hassan from PAS and Zairil Khir Johari from DAP.

According to the PAN-friendly blog, the PAS delegate failed to show himself during the visit and a meeting that was scheduled because he was reported to be sick and only rested in his room.

... please continue yours reading HERE

Semalam pula sebuah Blog juga Pro Amanah meminta Ketua Penerangan PAS Pusat, Nasrudin Hassan tampil memberikan penjelasan dalam menafikan tuduhan blog berkenaan terhadap beliau.

Dan PAS perlu ambil tindakan ke atas Ketua Perangannya jika isu ini adalah benar. Tetapi seperti kes ADUN Paya Jaras, kerana dia "geng ulama", maka tiada tindakan diambil? soal Blog tersebut

Walaupun tidak menamakan wakil rakyat PAS yang melakukan perkara tersebut di dalam entrinya, sebuah blog seakan-akan memberikan klu dengan menamakan kesemua delegasi-delegasi jemputan yang terlibat dalam program jemputan Kerajaan Jerman pada Januari 2014 yang bertemakan “Pemisahan Kuasa dan Peranan Pembuat Dasar Menurut Demokrasi Berparlimen”

Di antara delegasi-delegasi jemputan merupakan Menteri di Jabatan Perdana Menteri : YB Hajah Nancy bin Shukri, Timbalan Menteri Pelajaran II : YB P Kamalanathan, YB Datuk Nur Jazlan Mohamed dan YB Datuk Koh Nai Kwong yang mewakili parti Barisan Nasional.

Manakala jemputan dari pihak pembangkang telah diwakili oleh YB Hajah Fuziah bt Salleh (Timbalan Presiden PKR), YB Nasruddin bin Hassan (PAS) dan YB Zairil Khir Johari (DAP).

Menurut blog tersebut, wakil PAS gagal menghadirkan diri sewaktu lawatan dan mesyuarat kerana demam dan hanya berehat di bilik. Blog itu turut mendakwa wakil DAP terkejut mendapati bil hotel tertera cas yang dikenakan ke atas bilik wakil PAS kerana menonton filem porno.
Artikel penuh sila lihat di SINI

Walaupun ada sahabat aku yang sering berulang alik ke Jerman menjelaskan TV di hotel di Jerman biasanya akan menyediakan tayangan porno dalam senarai TVnya...

"Siaran porno ni bercampur dengan saluran-saluran biasa yang lain, jadi untuk mengetahui apa cerita yang kita nak tengok kita terpaksa browse dari satu saluran ke satu saluran yang lain yang ada dalam TV kat hotel di Jerman ni.."

"Semasa browse tu.. bila kita lihat satu-satu saluran itu lebih dari 3 minit, kita akan dianggap telah melanggan saluran itu walaupun kita cuma mahu mengetahui ceritanya sahaja.."

Bagi aku.. adalah lebih baik jika Nasruddin Tantawi sendiri yang menafikan isu ini.. sebelum ianya berpanjangan..



Followers

Archive

Related Posts with Thumbnails