Monday, August 3, 2015

Akhirnya SPRM sahkan RM2.6 Billion masuk akaun Najib.. duit derma katanya..


Mula-mula The Wall Street Journal dan Sarawak Report buat pendedahan dulu, Najib nafikan pasal RM2.6 Billion yang di masukkan dalam akaun peribadi dia ni..

Dia tuduh ni pembangkang punya kerja termasuk dengan Mahathir sekali.. kononnya ini konspirasi nak jatuhkan Kerajaan..

Kat Malaysia saja ada ni.. jatuh Perdana Menteri jatuhlah Kerajaan.. macamlah dalam UMNO tu tak ada orang lain yang boleh ganti dia..

Setelah berbelit-belit dan berbagai-bagai kenyataan dikeluarkan oleh Najib dan macai-macainya, nak cover pun dah tak ter'cover'.. SPRM pun keluarkan kenyataan..

"Hasil siasatan mendapati, dana sebanyak RM2.6 bilion yang didakwa dimasukkan ke dalam akaun milik perdana menteri adalah sumbangan penderma, dan bukannya dari dana 1MDB,"

Baca nih..

Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) menjelaskan dana RM2.6 bilion yang didakwa dimasukkan ke dalam akaun Datuk Seri Najib Razak adalah sumbangan penderma. 
Ia, kata suruhanjaya itu lagi, bukan berpunca daripada dana syarikat pelaburan negara 1MDB. 
“Laporan hasil siasatan berkaitan dana RM2.6 bilion telah dirujuk dan dimaklumkan kepada peguam negara,” kata SPRM. 
“Hasil siasatan mendapati dana sebanyak RM2.6 bilion yang didakwa dimasukkan ke dalam akaun milik YAB Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak adalah sumbangan penderma, dan bukannya dari dana 1MDB,” kata SPRM. 
Dalam kenyataannya hari ini, SPRM juga mengingatkan bahawa badan itu hanya menumpukan siasatan terhadap dakwaan kemasukan dana ke akaun Najib dan SRC International, bekas anak syarikat 1MDB. 
Siasatan berkaitan 1MDB dilakukan oleh pihak polis manakala Bank Negara pula meneliti hal berkaitan kaedah dan tatacara kewangan, kata SPRM. 
“Bagaimanapun, siasatan berkenaan isu SRC International yang melibatkan dana RM4 bilion masih berjalan oleh SPRM,” kata suruhanjaya itu lagi. SPRM juga terus memberi jaminan siasatan akan dijalankan dengan bebas, telus dan profesional. 
“Diharap semua pihak akan bersabar dan memberi ruang kepada SPRM dalam menjalankan siasatan dengan menyeluruh,” katanya lapor Malaysiakini

Kalau macam ni.. malang betullah nasib Muhyiddin.. bertanya pasal derma ini pun kena pecat.. kena mandi bungalah Muhyiddin..

Memang murah rezeki Najib.. senang-senang saja boleh kutip RM2.6Billion melalui derma.. untung rakyat Malaysia..

Tapi.. kalau boleh kutip RM2.6 Billion melalui derma buat apa menyusahkan rakyat dengan GST?..

Apa pun kita ucapkanlah terima kasih kepada SPRM kerana menjawab persoalan tentang RM2.6 Billion ni.. betul masuk akaun Najib rupanya..



Eh??.. bila masa SPRM siasat Najib?


Followers

Archive

Related Posts with Thumbnails