Thursday, May 28, 2015

"Kerajaan tak paksa siapa-siapa bayar GST" kata MP Bagan Serai


Siapalah yang pilih orang macam ni jadi Ahli Parlimen kawasan depa ni.. singkat sekali cara berikirnya.. dengan selamba saja dia boleh kata Kerajaan tidak paksa rakyat bayar GST..

Katanya ".. ini.. kita tak pernah paksa sapa-sapa bayar GST" lalu disambut dengan sorakan dari Ahli Parlimen dari Pakatan Rakyat..

"Inilah masaalah.. GST ini adalah cukai penggunaan dan hanya orang-orang yang membelanjakan pada barang-barang tertentu saja dikenakan GST".. tambahnya lagi..

Memang tak paksa.. tapi kalau bayar tak ikut harga yang kedai dah tetapkan tu.. pekedai nak biarkan saja ke?

Nak perhidup cukai jalan lori kena pergi PUSPAKOM kena GST.. tak bayar tak boleh re-new road tax.. tak paksa ke namanya tu?

Barang apa bendanya yang tak dikenakan GST agaknya?..


Hakikatnya.. MP ni taklah bodoh.. tapi yang bodohnya ialah tangan-tangan yang memilih dia sebagai Ahli Parlimen..


Followers

Archive

Related Posts with Thumbnails