Wednesday, April 15, 2015

Siapa pulak Calon BN untuk PRK Permatang Pauh ni??


Nampaknya sekali lagi UMNO/BN mengulangi strategi yang menurut mereka terbukti berkesan di Permatang Pauh..

Menurut sumber yang boleh dipercayai sebelum Muhyiddin turun ke Permatang Pauh, tiga nama telah disenaraikan sebagai Calon BN untuk PRK P044.

Mereka ialah Hasan Mohammad, Norsafri Said dan seorang lagi ialah bekas calon BN di kerusi itu sendiri dalam PRU yang lalu iaitu Dr. Mazlan Ismail.

Ketua Bahagian UMNO Datuk Zaidi tak ada namanya.. dia cuma menjadikan dirinya sebagai umpan di laman Facebook untuk mengalihkan sasaran serangan..

Ramai yang tertipu dengan strategi itu.. kalau tak percaya lihat dalam laman Facebook Datuk atau Cikgu Zaidi sendiri.

Setelah Muhyiddin turun ke Permatang Pauh tinggal dua nama saja.. satu dah digugurkan, dipercayai nama kaum kerabat Cikgu Zaidi, Norsafri Said digugurkan..

Dengan gugurnya nama Norsafri Said tu isu kronisma berjaya dihilangkan dalam isu calon dari BN itu..

Kalau dulu semasa PRU13 Jentera PKR menggunakan tag line "Calon kami orang muda.. Calon depa orang tua.."

Kali ini bolehlah UMNO/BN menggunakan tag line "Calon kami dari akar umbi.. Calon depa mai  dari langit"..

Ahli UMNO Cawangan Tanjung Putus yang berusia 36 tahun itu dikatakan lulusan Maktab Melayu Kuala Kangsar (MCKK) dan Universiti Islam Antarabangsa (UIA) dan seorang Peguam.

Beliau dikatakan boleh berkomunikasi dalam beberapa bahasa termasuk bahasa Jepun.. tapi kat Permatang Pauh ni tak ada orang Jepun..

Yang tinggal kini hanya dua nama iaitu Hassan Mohammad dan Dr. Mazlan Ismail..

Dr. Mazlan dalam PRU yang lalu berjaya merampas hingga hampir 5,000 undi dari Calon PKR iaitu Ketua Umum PKR DS Anwar Ibrahim.

Beliau dikatakan bekas ahli Pas selama lebih 25 tahun di Permatang Pauh, juga merupakan bekas Ketua Dewan Pemuda PAS Pulau Pinang serta dikatakan juga sebagai Ahli PAS seumur hidup..

Nama kedua ialah Hasan Mohammad, 50 atau lebih dikenali dengan panggilan Cikgu Hasan di Permatang Pauh ini..

Cikgu Hasan ialah Ketua Penerangan UMNO Bahagian Permatang Pauh, Cikgu Hasan ini bukan calang-calang kerana beliau dikatakan mempunyai kelulusan Ijazah Sarjana Muda Pendidikan dari Universiti Sains Malaysia (USM).

Sebelum menjawat jawatan Pengarah BTN negeri, Cikgu Hasan juga merupakan bekas Penolong Pegawai Pendidikan Daerah Seberang Perai Tengah.

Itu dua nama calon dari UMNO/BN..

Apa yang menariknya ialah kedua-dua mereka mempunyai pertalian atau hubungan dengan PAS, baik dari segi sejarah mahupun dari segi pertalian keluarga..

Dr. Mazlan Ahli PAS seumur hidup yang dikatakan bekas Ahli PAS.. dan Cikgu Hasan pula dikatakan majoriti ahli keluarganya adalah penyokong tegar PAS..

Fikir-fikirkan....kenapa mereka?.. he.. he..Followers

Archive

Related Posts with Thumbnails