Saturday, April 4, 2015

Jamaluddin Jarjis dan KSU Sulit Najib antara enam yang terbunuh dalam nahas Helikopter


Ahli parlimen Rompin Datuk Jamaluddin Jarjis berada di atas helikopter yang terhempas petang ini di Jalan Sungai Lalang, Kampung Pasir Baru, Semenyih.

Menteri Pertahanan Datuk Hishammuddin Hussein mengesahkan Jamaluddin menaiki helikopter yang terhempas itu, demikian menurut New Straits Times.

TV3 juga melaporkan bahawa bahawa Azlin Alias, setiausaha sulit kepada Perdana Menteri Datuk Seri Najib Abdul Razak, juga menaiki helikopter itu.

Helikopter itu dipercayai dalam perjalanan pulang dari majlis perkahwinan anak perempuan Najib di Pekan, Pahang. Sementara itu,

Jamaluddin (tengah) ketika menghadiri majlis perkahwinan anak Perdana Menteri di Pekan, pagi Sabtu, beberapa jam sebelum terbabit dalam nahas helikopter yang mengorbankannya serta lima lain di Semenyih.
Bernama melaporkan Jabatan Bomba Selangor berkata kesemua enam mayat mangsa nahas helikopter itu telah ditemui.

Manakala jurucakap pasukan penyelamat daripada Jabatan Pertahanan Awam (JPAM) berkata, pihaknya menunggu unit forensik polis untuk mengesahkan identiti mangsa.

Helikopter itu yang dipercayai dimiliki oleh sebuah syarikat swasta, terhempas dan terbakar pada kira-kira jam 4:55 petang ini.

Sementara itu, Bernama memetik seorang jurucakap JPAM sebagai berkata nahas itu berlaku ketika hujan dan angin kencang. "

Unit Forensik polis akan melakukan siasatan lanjut bagi mengenal pasti mangsa nahas itu," katanya kepada Bernama lapor Malaysiakini

Dan Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi mengesahkan Tan Sri Jamaluddin Jarjis antara enam penumpang helikopter yang terhempas di ladang getah Jalan Sungai Lalang dekat Kampung Sungai Pening di Semenyih, Kajang hari ini, lapor The Star Online

Hmm.. think tank Najib ni....

Tak apa kita letakkan politiki ke tepi dulu... Al Fatihah buat Allahyarham dan semua mangsa yang beragama Islam dan Takziah yang bukan Islam..

Al-Fatihah!!!

Followers

Archive

Related Posts with Thumbnails