Friday, March 20, 2015

Palsu rupanya surat nikah anak Najib tu...


Apa yang tersebar dilaman Facebook dan juga WhatsApp beberapa hari yang lalu kononnya adalah surat nikah anak Najib dengan maskahwin RM111.00 dan hantaran USD500,000 adalah palsu rupanya..

Siapa punya kerja entahlah.. tapi yang pasti manusia yang buat kerja , meyebar fitnah tu memang tak ada kerja atau terlalu banyak masa terluang..

Nak menyerang Najib pun biarlah dengan fakta, jangan sebar fitnah.. kalau yang menyokong Pakatan Rakyat pun menyebar fitnah.. tak ada bezalah antara penyokong Pakatan Rakyat dan macai...

Laporan berkaitan..

Yayasan Dakwah Islamiyah (Yadim) menangkis dakwaan bahawa hantaran untuk perkahwinan anak perempuan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak sebanyaK AS$500,000.

Pengerusi Yadim, Datuk Asyraf Wajdi Dusuki berkata, gambar yang mendakwa jumlah hantaran sebanyak itu disahkan "palsu" oleh Ketua Pengarah Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan, Paimuzi Yahya.

“Tadi dalam mesyuarat pasca kabinet, Ustaz Paimuzi mendedahkan bahawa sijil nikah anak PM telah dipalsukan dengan meletakkan nilai hantaran sehingga As$500,000,” kata Wajdi dalam tulisan di Facebook.

Menurutnya, JAWI akan mengambil tindakan kepada mereka yang tidak bertanggungjawab menyebarkan sijil nikah palsu itu.

Gambar tersebut menunjukkan sijil nikah di antara anak Najib, Nooryana dan pasangannya, anak kepada pembesar Kazakhstan, Daniyar Kessikbayev.

Sijil nikah itu turut tertera alamat kediaman rasmi Najib di Seri Perdana Putrajaya ~ Malaysiakini

Nasihat aku buat penyokong Pakatan Rakyat yang sebar surat nikah palsu tu.. Jangan ikut perangai macai..

Tapi yang lebih pelik ialah mengapa pula YADIM dan JAWI pulak yang lebih-lebih?.. sedangkan yang menikah itu anak Najib.. dan yang kena fitnah itu juga anak Najib..

Apa kena mengena Pengerusi YADIM dan JAWI tu dengan Najib atau anak Najib?

Sepatutnya yang menjelaskan perkara itu ialah Najib sendiri atau anak Najib..

BODEK lah tu...Followers

Archive

Related Posts with Thumbnails