Saturday, December 29, 2012

Pencacai UMNO Kantoi lagi!! Kali ini Kafe dikata Kelab Malam di Shah Alam..


Sekali lagi Blog-blog Pencacai UMNO kantoi kerana kebodohan mereka, jika sebelum ini ada diantara mereka yang tak tahu membezakan antara Wali dan Jurunikah ( SINI ) kali ini mereka kantoi kerana tak tahu membezakan antara Kafe dan Kelab Malam pula..


Awal Disember lalu kebanyakkan Blog-blog Pencacai UMNO memainkan isu ini, kerana kononnya bagi mereka ini adalah kejayaan transformasi oleh Kerajaan Pakatan Rakyat Selangor.

Shah Alam telah ditransformasikan dari sebuah bandar yang bebas dari pusat-pusat maksiat kepada sebuah bandar yang penuh dengan pusat maksiat setelah Pakatan Rakyat mengambil alih pemerintahan selepas 2008, kata mereka kononnyalah..


Ada juga yang menulis seperti paparan di bawah, mendakwa Pakatan Rakyat memang mempunyai kepakaran dalam memutar belit dan membohongi rakyat.


Tetapi hakikat sebenarnya ialah...

Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) menegaskan bahawa sebuah premis di Setia Alam yang didakwa menjalankan aktiviti kelab malam sebenarnya adalah sebuah kafetaria yang menjalankan aktiviti persembahan muzik (‘live band’).

Bagaimanapun, Timbalan Pengarah Korporatnya, Shahrin Ahmad berkata, aktiviti ‘live band’ tersebut dijalankan tanpa kebenaran dan kelulusan daripada Jabatan Perlesenan dan Penguatkuasaan MBSA.

“Hasil pemeriksaan yang dijalankan, kita dapati premis tersebut mempunyai lesen untuk menjalankan aktiviti perniagaan kafetaria tapi tiada lesen untuk aktiviti ‘live band’. “Oleh itu, pihak MBSA telah mengarahkan pengusaha premis tersebut supaya menghentikan aktiviti tanpa kebenaran itu,” tegas Shahrin sewaktu dihubungi .

Menurutnya lagi, notis turut dikeluarkan terhadap pengusaha premis selaras dengan peruntukan Undang-undang Kecil Perlesenan Tred, Perniagaan dan Perindustrian MBSA 2007.

Hasil tindakan itu juga, Shahrin memberitahu, pengusaha kafetaria telah mengemukakan permohonan untuk menjalankan aktiviti persembahan muzik di premisnya.

Namun permohonan tersebut hanya akan dibincangkan dan diputuskan di dalam Mesyuarat Kawalan Perniagaan dan Kesihatan MBSA yang akan datang.

Mengulas mengenai penjualan minuman beralkohol di premis tersebut, Shahrin menegaskan MBSA tiada hak untuk mengeluarkan sebarang lesen jualan minuman keras.

“Lesen jualan minuman keras dikeluarkan oleh pejabat daerah dan tanah, dan untuk kawasan ini (Setia Alam) ianya dikeluarkan Pejabat Daerah dan Tanah Petaling,” ujar beliau.

Baru-baru ini, menurut laporan sebuah akhbar, sebuah premis di Setia Alam dikatakan baru dibuka pada 12 Disember lepas sempena tarikh 12.12.12.

Selain daripada menjual minuman keras, premis itu turut didakwa menawarkan persembahan hiburan.

Susulan laporan tersebut, MP Shah Alam, Khalid Samad mengeluarkan kenyataan menggesa MBSA untuk mengambil tindakan tegas terhadap premis itu ~ Selangorku

Itulah... lain kali buat research dulu sikit kalau nak jadikannya sebagai itu.. ini tidak, main serbu membabi buta saja... kan nampak bangang..

Buat Blogger-blogger pencacai UMNO tu.. kalau korang dah ketandusan isu sangat yang nak di bawa, ini ada satu isu..

Isunya ialah seorang artis Melayu dan berugama Islam, telah disahkan membuka sebuah Kelab Malam yang menjual arak di utara Semenanjung, bukan saja menjual arak malah baru-baru ini telah mengadakan pertandingan bikini dalam premisnya itu..  lihat di ( SINI )

Followers

Archive

Related Posts with Thumbnails