Monday, November 12, 2012

PANAS! BN Makin Terdesak, Artis pula diheret untuk sokong UMNO


Pelancaran Yayasan Artis 1Malaysia (YA1M) yang disempurnakan oleh perdana menteri Najib Altantuya malam tadi disifatkan sebagai tindakan terdesak Umno dan Barisan Nasional (BN) meraih sokongan rakyat di saat rejim pemerintah semakin hilang cengkaman rakyat terhadap keboleh percayaan rejim itu memerintah negara ini lagi.

Dalam majlis pelancaran yang diadakan di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC), Najib Altantuya juga berjanji kepada para penggiat seni tanah air yang menyokong rejimnya, akan mendapat bantuan lebih banyak jika BN meraih kemenangan dalam pilihanraya umum ke-13 tidak lama lagi.

Idea cetusan menteri yang terkenal dengan kontroversi berhubung skandal seksnya dengan bekas pembantu rumah Indonesianya, Robengah, turut diserikan lagi dengan persembahan nyanyian oleh artis tempatan sebagai tanda terima kasih terhadap keputusan Najib Altantuya memberi dana permulaan RM2 juta buat yayasan tersebut tahun ini selain berjanji akan menyumbang RM3 juta lagi tahun hadapan (selepas pilihanraya umum).

Diketuai penyanyi Irwan Shah atau lebih dikenali dengan nama artisnya DJ Dave, yayasan ini turut mempunyai penasihatnya sendiri iaitu pengerusi Kelab Putra Umno, Abdul Azzez Abdul Rahim yang bertindak membawa masuk beberapa artis seperti Amy Search, Ibnor Riza, Mus dari kumpulan May dan Jamal Abdillah menyertai parti reput itu beberapa bulan lalu.

Persoalannya, mengapa baru sekarang Najib baru tersedar pengaruh artis juga turut mampu memberi imbuhan politik terhadap BN?

Apakah dengan kemasukan artis terkenal seperti Abby Abadi, Bob Lokman, Hairie Othman dan Dayangku Intan (sekadar menyebut beberapa nama) ke dalam parti dalam Pakatan Rakyat menyebabkan Rais Yatim dan Najib mula terasa bahang penerimaan rakyat terhadap Pakatan Rakyat hingga sanggup menubuhkan YA1M yang sememangnya berbau politik?

Seterusnya sila sambung bacaan anda di ( SINI )

Followers

Archive

Related Posts with Thumbnails