Saturday, July 28, 2012

Lirik lagu Merdeka ciptaan Rais macam GAMPANG kata Blogger Pro UMNO

Ini bukan menghentam tapi dengan niat menegur... (cuma mungkin nada teguran agak keras kerana dua kesilapan yang dilakukan hampir serentak)

Kerana masalah utama kebanyakan pimpinan UMNO adalah merasakan diri mereka pandai serba-serbi.

Tak payah nak memandai sangat... for some matters, just leave it to the PRO!

Bermula dengan logo Hari Kemerdekaan Malaysia ke-55 yang bertaraf longkang... Muncul pula lirik lagu yang bertaraf sampah-sarap di pinggir jalan!



Gua mulakan dengan LOGO yang mendapat cemuhan
sebilangan besar rakyat Malaysia.
Percaya atau tidak cuma rakyat Malaysia
yang rabun itik dan kaki bodek seperti Rais Yatim
saja yang akan bersetuju jika logo di bawah ini tetap digunakan 
untuk merayakan Hari Kemerdekaan Malaysia ke-55.

LikePage Facebook yang menentangnya saja sudah
melebihi 5,000 rakyat Malaysia (KLIK SINI TENGOK)

Dan apa yang kelakar ~ Rais Yatim tetap mempertahankan
idea & 'kreativiti'nya...


Jika Rais Yatim merasakan kesuntukan masa atau bajet untuk
membuat logo Hari Merdeka 55 baru, gua bersama karyawan2
dan perekagrafik pro-BN lain sedia membuat seberapa banyak
proposal design untuk rekabentuk logo yang baru 
dalam seminggu ini... 
semuanya FOC!

Rais Yatim tinggal pilih saja yang mana terbaik...
asalkan logo sampah 
seperti di atas tidak digunakan!

Gua nak sentuh pasal lagu plak...
Sejujurnya susunan melodi lagunya dah okey...
tapi lirik ciptaan DS Rais Yatim 
(wahhh Rais Yatim tulis lirik siottt!!)
MACAM GAMPANG...
ok serius liriknya MACAM GAMPANG!
(kalau berkesempatan nanti gua ulas
satu-persatu kebangangan lirik lagu di atas)

Hari Kemerdekaan tidak patut diselitkan
political propaganda bodoh seperti dalam lirik
mahakarya Rais Yatim...

Banyak frasa tersirat yang boleh dibaitkan
sebagai satu mesej untuk rakyat Malaysia
mensyukuri nikmat kemerdekaan yang
mereka lewati sudah 55 tahun.

Ramai karyawan yang sanggup tulis kembali lirik
mengikut melodi lagu di atas...

Cuma kalau Rais Yatim memberikan ruang!
Gua respek DS Najib Razak 
yang cuba melakukan
segala yang terbaik untuk negara ini
termasuk UMNO & BN...
tetapi mengekalkan 
pemimpin tua poyo (syok sendiri)
seperti Rais Yatim akan menjahanamkan
semua transformasi yang telah dibina
dan bakal dilaksanakan oleh DS Najib.

Gua PANASSS!
Desakan ni takkan terhenti
hingga sekurang2nya logo
Hari Kemerdekaan ke-55 ditukar...
Rais, just wait & see!


Followers

Archive

Related Posts with Thumbnails