Monday, July 30, 2012

Apa kejadahnya ni? Nak main 'games' pun kena 'Like' pages Najib Razak dulu?

Dalam laporan yang diterbitkan oleh Burson-Marsteller dikenali sebagai Twiplomacy, yang merupakan kajian pertama seumpamanya di peringkat global mengenai pemimpin-pemimpin dunia di Twitter. Najib telah disenaraikan sebagai seorang daripada 25 pemimpin dunia yang paling aktif berhubungan di Twitter.

Ia juga menyenaraikan Najib sebagai pemimpin dunia keenam paling popular yang "tweets properly" – hanya 30 daripada 254 ketua negara dan kerajaan yang sebenarnya menulis entri mereka sendiri di Twitter.

Najib dilaporkan mula menulis di Twitter pada 23 Sept, 2008 dan setakat semalam, beliau mempunyai 767,679 pengikut di Twitter dan menulis 2,675 tweets dan 81 'following'.

Ini menjadikan beliau setakat ini pemimpin paling popular di Asia di Twitter, per kapita (1 dalam 37) dan selesa dalam kedudukan 10 terbaik di peringkat global.

Najib juga telah dilaporkan oleh Bernama sebagai memanfaatkan teknologi untuk mendekati secara peribadi seperti menjawab soalan di Facebook dan Twitter beliau -- baik secara langsung atau sesi soal jawab yang dirancang terlebih dahulu seperti #TanyaNajib dan 1Malaysia Roundtables.

Itu pasal Twitter Najib.. jangan terkejut kalau sikit hari lagi Facebook pula meletakkan Najib sebagai individu paling disukai atau paling banyak menerima 'Likes' dalam dunia.

Mana tak banyak kalau nak main games pun kena klik 'Like' pages Najib Razak dulu..

Contohnya ialah games 1Malaysia Foto Foto ni..

Kalau korang cari game atau permainan ini dalam Facebook.. mula-mula korang akan jumpa seperti printscreen di bawah..

Bila korang klik play game.. paparannya akan bertukar seperti di bawah..

Klik pada skip.. paparan seperti di bawah pula muncul..


Klik Sign Up Now.. paparan di bawah pula muncul..


Isikan data-data korang dalam tempat kosong tu kemudian submitt.. paparan di bawah pula muncul.. yang menariknya sebelum korang nak main permainan itu.. korang kena'like' Najib Razak punya pages dulu..


Kalau macam ni.. bukan saja sejuta lebih 'Likes' pages Najib Razak tu boleh dapat.. malah sepuluh juta pun boleh..


Apa yang Najib ni cari sebenarnya?? Adakah beliau yakin dengan popularitinya seorang UMNO/BN mampu mengekalkan kuasa?

By the way.. terima ksih buat seorang sahabat kerana sudi berkongsi info melalui e-mail....

Followers

Archive

Related Posts with Thumbnails