Monday, May 7, 2012

Tidakkah kenyataan ini lebih merbahaya dari kenyataan Khalid Ismath?.. Polis tolong siasat sat dia ni..

Kerana dikatakan menulis  menyokong tindakan supaya anggota polis dibunuh di status laman Facebook miliknya seorang aktivis mahasiswa ditahan polis bagi membantu siasatan.

Khalid Ismath, 22, Khalid dalam Facebook sebelum ini menulis: "Saya setuju jika semua polis dibunuh. Kerana begini caranya mereka melayan rakyat. Jadi setiap kali demo, tidak ada rundingan dengan polis lagi. Lawan tetap lawan."

Beliau yang kemudiannya ditahan pihak Polis ketika menyerah diri telah dibebaskan dengan jaminan Polis setelah siasatan.

Polis telah mengesahkan penuntut Universiti Teknologi Mara (UiTM ) itu yang ditahan kerana disyaki terbabit dalam rusuhan semasa perhimpunan BERSIH 3.0 pada 28 April lalu hari ini dibebaskan dengan jaminan polis.

Timbalan Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur ACP Khairy Ahrasa berkata Khalid dibebaskan kira-kira pukul 11 pagi tadi di Ibu Pejabat Polis Daerah Cheras.

Pelajar itu disiasat kerana didakwa melakukan kekacauan dan rusuhan yang mengakibatkan kerugian dan kerosakan harta awam.

Jika Khalid Ismath yang menulis  "Saya setuju jika semua polis dibunuh. Kerana begini caranya mereka melayan rakyat. Jadi setiap kali demo, tidak ada rundingan dengan polis lagi. Lawan tetap lawan." Telah dianggap melakukan satu jenayah.. bagaimanapula dengan kenyataan seperti di bawah..


Tidakkah kenyataannya lebih merbahaya kerana beliau mahukan rusuhan kaum?

Bagaimanapun setelah menyedari kenyataannya itu disebarkan dalam pages ‘Kami Benci Najib Razak’, pemilik account FB berkenaan mengeluarkan kenyataan kononnya account FB nya mungkin telah diceroboh seseorang.. 


Pendapat aku.. bagi membuktikan pihak Polis tidak bersikap pilih bulu dalam menjalankan tugas mereka siasatan perlu dijalankan terhadap mamat yang mengeluarkan kenyataan di atas itu..

Bagi membantu siasatan ini adalah link FB Ramli Desa itu.. ( SINI )

Info oleh Green Renegades


**Tuan-tuan dan Puan-puan yang membaca sekelian... jika anda mahu meninggalkan komen sila tunggu dua atau tiga minit untuk 'Intense Debate' reload... harap maklum...**

Followers

Archive

Related Posts with Thumbnails