Saturday, May 12, 2012

RM300 untuk Mahasiswa ke Sambutan Hari UMNO.. SMS sebagai bukti.. tengoklee..


Semalam riuh rendah Blogger Pro UMNO menyiarkan gambar-gambar perhimpunan sebuah pertubuhan haram di Stadium Nasional Bukit Jalil.

Kenapa aku kata himpunan pertubuhan haram sila baca di ( SINI )

Ada yang melaporkan jumlah yang menghadiri himpunan pertubuhan haram itu 80,000 ada yang melaporkan 90,000 dan ada juga yang melaporkan jumlahnya ialah lebih 100,000.

Walau berapa sekalipun yang dilaporkan itu ikut suka merekalah.. tapi perlu kita ketahui jumlah kerusi yang memenuhi Stadium tersebut hanyalah 87,411 buah sahaja.

Jumlah tersebut merupakan jumlah keseluruhan kerusi yang ada di semua ‘level’ stadium..cuba perhatikan gambar kat atas tu, tengok belakang Najib tu.. berapa banyak yang kosong?

Gambar kat bawah ni pun sama.. banyak kerusi yang kosong juga tetapi memandangkan warna kerusi adalah sama dengan warna dengan warna pakaian perwakilan.. kerusi kosongpun nampak macam ada perwakilan..


Kerusi dan perwakilan
Ada pencacai UMNO suruh kira berapa yang hadir..
Belakang stage itupun sudah berapa 'level' yang kosong?
Tertipu dengan warna merah yang dilihatnya memenuhi Stadium itu.. berkatalah si Najib.. "Rasa-rasa esok saya hendak menghadap Yang di-Pertuan Agong (untuk mendapatkan perkenan)... adakah kita sudah bersedia, sudah bersedia, sudah bersedia?"

Kata-kata itu disusuli dengan Najib bertanya, "boleh (kita) menang, boleh menang, boleh menang."

"Tahun ini, tahun depan, bulan Jun? (Atau) bila-bila boleh, tahun depan?" 

Najib juga menyifatkan perhimpunan ulang tahun Umno yang telah diharamkan itu sebagai "satu perhimpunan raksasa, satu perhimpunan yang luar biasa, yang dianggap sebagai perlambangan kekuatan Umno.""... perlambangan roh dan semangat, perjuangan gigih Umno.

 
Penyokong tegar Sharizat..
Sebab itulah perhimpunan menunjukkan semangat Umno, sokongan tidak menurun, hampir 100,000 yang berhimpun," kata Najib lagi.

Kalau 100,000 yang hadir itu ikhlas kerana nak mempertahankan pemimpin-pemimpin UMNO Baru baguslah..

Tapi kalau yang hadir tu terpaksa disediakan pengangkutan, makanan kemudian elaun pula..(tengok print screen sms di bawah)  tak ada maknanya..

Budak sekolah manalah ni??
Budak-budak sekolah dalam gambar di atas ni mungkin diberikan upah yang ciput.. biasalah dalam UMNO ni kalau peruntukan elaun seorang RM500.. sampai kat budak-budak ni jadilah RM50..

Golongan Mahasiswa yang reply sms Permatani Farahin dibawah ini lebih beruntung kerana dijanjikan RM300 seorang..

Sumbernya dari SINI

Nak bangga apanya Najib??

Followers

Archive

Related Posts with Thumbnails